Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όταν την κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΞ την πληρώνουν οι ιδιοκτήτες…

Όταν την κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΞ την πληρώνουν οι ιδιοκτήτες…

0
DEYAX-empros

Τις οφειλές η ΔΕΥΑΞ δεν τις απαιτεί από τους ενοικιαστές καταναλωτές αλλά από τους ιδιοκτήτες

Δεν κόβουν το νερό στα πλαίσια της εγγύησης και κάποιοι τους βάζουν «φέσια» που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για την επανασύνδεση

Της οικονομικής κρίσης …μύρια κακά έπονται και «βάσανα» δεν έχουν μόνο οι ενοικιαστές που αναγκάζονται να γίνουν από νοικοκυραίοι …μπαταχτσήδες αλλά και  οι ιδιοκτήτες που αναγκάζονται να τους κυνηγούν να πληρώσουν το νοίκι αλλά και τα παρελκόμενα όπως π.χ. τη ΔΕΗ ή τη ΔΕΥΑΞ και μάλιστα στην περίπτωση της δεύτερης λόγω του κοινωνικού της έργου (!) να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες τα «φέσια» που αφήνουν οι ενοικιαστές αν θέλουν να βάλουν νέο ενοικιαστή!

Παράδοξο και όμως αληθινό
Όσο και αν ακούγεται παράδοξο είναι έτσι ακριβώς και συμβαίνει στη ΔΕΥΑ Ξάνθης στις μέρες μας δε που τα φέσια πάνε κι έρχονται συμβαίνει κατά κόρον μέχρι που αποθαρρύνονται οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να νοικιάσουν ξανά τα ανοίκιαστα διαμερίσματά τους υπό τον φόβον ότι θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα «φέσια» που άφησε στη ΔΕΥΑΞ ο αποχωρήσας ενοικιαστής τους που χρωστά στη ΔΕΥΑΞ. Κι αυτό γιατί η ΔΕΥΑΞ δεν απαιτεί τα οφειλόμενα από τον ενοικιαστή που δεν πλήρωσε το νερό που κατανάλωσε αλλά από τον ιδιοκτήτη και αρνείται να κάνει νέα σύνδεση στο νέο ενοικιαστή. Κι όλα αυτά γιατί όπως διατείνεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης η ΔΕΥΑΞ επιτελεί κοινωνικό έργο και αφήνει ένα περιθώριο …χάριτος σ’ αυτούς που δεν την πληρώνουν προβαίνοντας σε διακοπή του νερού μόνο εφόσον παρέλθει και ο πρώτος μήνα του δεύτερου τριμήνου οφειλής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οφειλή να ξεπερνά κατά πολύ την εγγύηση των 100 ευρώ οπότε αν στο μεταξύ ο ενοικιαστής έχει ξενοικιάσει δεν κάνει τον κόπο να τα απαιτήσει απ’ αυτόν που τα κατανάλωσε και τα οφείλει αλλά από τον ιδιόκτητη που θα θελήσει να ξανανοικιάσει το διαμέρισμα σε νέο ιδιοκτήτη, προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση. Το ίδιο όμως δεν κάνει η ΔΕΗ για παράδειγμα που τις οφειλές τις απαιτεί απ’ τους ενοικιαστές.

Την κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΞ την πληρώνουν οι ιδιοκτήτες…
Είναι εύλογο λοιπόν αυτή η πρακτική της ΔΕΥΑΞ που είναι στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου όπως ο ίδιος ο κ. Τσέπελης παραδέχτηκε να ευνοεί μεν τους ενοικιαστές εις βάρος όμως των ιδιοκτητών και ν’ αποτελεί κοινωνική πράξη,  (δηλαδή να μην κόβουν το νερό σε εύλογο χρονικό διάστημα και ενώ ισχύει η εγγύηση) για τους ενοικιαστές, όμως άδικη πράξη για τους ιδιοκτήτες! Κα σύμφωνα με πληροφορίες μας το φαινόμενο «ανθεί» και είναι πολλοί ιδιοκτήτες που ταλαιπωρούνται κατ’ αυτό τον τρόπο. Ο κ. Τσέπελης που ρωτήθηκε από το «Ε» είπε ότι η ΔΕΥΑΞ προσπαθεί να κάνει κοινωνική πολιτική και ότι γενικά ο κόσμος της Ξάνθης είναι πολύ συνεπής, ενώ απ’ την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες που την πάτησαν λένε ότι ο κ. Τσέπελης αν θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική να την κάνει με τα χρήματα της ΔΕΥΑΞ και όχι εις βάρος τους!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…