Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με άρση της επικινδυνότητας θα ανοίξει η οδός Φιλίππου

Με άρση της επικινδυνότητας θα ανοίξει η οδός Φιλίππου

0
filippou_etoimor2-empros

Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από ετοιμόρροπο κτίσμα κόβουν την κυκλοφορία

Ταλαιπωρούνται κάτοικοι της Παλιάς Πόλης και οδηγοί εδώ και δύο μήνες.
 
Εδώ και δύο μήνες ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης και οι οδηγοί αυτοκινήτων εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης από την οδό Φιλίππου (προς την οδό Βιζυηνού). Η απαγόρευση επιβλήθηκε εξαιτίας της ύπαρξης ετοιμόρροπου κτίσματος επί της οδού Φιλίππου, όπου για την προστασία των διερχομένων τοποθετήθηκε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Όμως, λόγω της στενότητας του δρόμου το κιγκλίδωμα «κόβει» τελείως την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Από το σημείο δύνανται να περνούν μόνο πεζοί και μηχανάκια.

Πλην μία έξοδο η Π. Πόλη εδώ και δύο μήνες
Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει πρόβλημα στους οδηγούς, οι οποίοι συχνά, επειδή το απαγορευτικό σήμα στη συμβολή των οδών Π. Χρηστίδη και Φιλίππου είναι παραμερισμένο στην άκρη, στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια αναγκάζονται να κάνουν όπισθεν αφού το κιγκλίδωμα δημιουργεί αδιέξοδο. Πέρα από τη δυσκολία που προκύπτει όμως, για τους κατοίκους της γειτονιάς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο, η απαγόρευση κυκλοφορίας, «φρακάρει» και μία από τις εξόδους του παραδοσιακού οικισμού για όλους τους διερχόμενους οδηγούς. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που έχει αυξηθεί η κίνηση στην Παλιά Πόλη, παράλληλα με το γνωστό πλέον θέμα της αδυναμίας ή τουλάχιστον αποφυγής διέλευσης των οδηγών από τις οδούς όπου είναι τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα, η ανοιχτή δίοδος από την οδό Φιλίππου γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Και θα είναι ακόμη περισσότερο, όταν εφαρμοστεί η επικείμενη αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Παλιά Πόλη που θα περιορίσει τις δυνατότητες κυκλοφορίας εντός του οικισμού.

Αίτημα μερικής άρσης των προστατευτικών μέτρων από τις Τ.Υ.
Για το ζήτημα αυτό και τις δυνατότητες αντιμετώπισής του απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστο Μούρκα, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι: πρόκειται για ιδιόκτητο κτίσμα, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου και άλλων ιδιωτών, το οποίο κρίθηκε νεοκλασικό Α’ κατηγορίας, επειδή διαθέτει τοιχογραφίες και άλλα χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό το λόγο, ο νόμος υπαγορεύει να γίνει πρώτα αποτύπωση και στη συνέχεια καθαίρεση του κτιρίου. Η ευθύνη της διαδικασίας και τα έξοδα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που δεν προβούν σε αποτύπωση δε θα έχουν δικαίωμα ανέγερσης νέου κτίσματος στη συνέχεια. Οι ιδιοκτήτες κατόπιν πιέσεων από τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκίνησαν την αποτύπωση. Βέβαια, το πρόβλημα παραμένει γι’ αυτό και ο κ. Μούρκας προτίθεται εντός της εβδομάδας να καταθέσει αίτημα στην εφορία Νεοτέρων Μνημείων για μερική άρση της επικινδυνότητας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προστατευτικά μέτρα. «Επιδιώκουμε τουλάχιστον να χωράει να περάσει ένα αυτοκίνητο για να μη μένει κλειστός ο δρόμος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος των Τ.Υ. που ευελπιστεί ότι σύντομα θα επιτραπεί και πάλι η διέλευση από το δρόμο.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …