Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μας «έλιωσε» η ζέστη!

Μας «έλιωσε» η ζέστη!

0
zesti-empros

Μέχρι 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο στους 39 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Δροσιά από την Τρίτη

Χαμηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές επειδή δεν φυσάει…Σε ετοιμότητα όμως η Πυροσβεστική με περιπολίες στα δάση μας

Η ζέστη δεν αστειεύεται και στην Ξάνθη και μπορεί μεν οι ειδικοί να μην την χαρακτηρίζουν ως «καύσωνα» αλλά οι Ξανθιώτες νιώθουν …καύσωνα στο «πετσί» τους περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν …λέει να φυσήξει σε μια πόλη που είναι συνηθισμένη σε αέρηδες! Και μπορεί  μεν αυτό να είναι ευνοϊκό για την Πυροσβεστική αφού μειώνει την επικινδυνότητα για πυρκαγιές ωστόσο επιτείνει τη ζέστη δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που μόνο μια απόδραση στις παραλίες μπορεί να την …δροσίσει!

Ουφ πολύ ζέστη…
Έτσι οι θερμοκρασίες όλη αυτή την εβδομάδα κυμάνθηκαν τις μεσημεριανές ώρες από 32 – 37 βαθμούς ενώ για ένα 8ωρο το βράδυ έπεφταν στους 26 – 28 βαθμούς και αυτό είναι το στοιχείο που επικαλούνται οι ειδικοί ώστε να μην χαρακτηρίσουν το φαινόμενο «καύσωνα» καθώς γι’ αυτούς καύσωνας σημαίνει η διατήρηση της θερμοκρασίας και τις βραδινές ώρες πάνω από 31 βαθμούς. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το επόμενο 3ήμερο με κορύφωση τη Δευτέρα που περιμένουμε στην Ξάνθη το μεσημέρι τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 2 – 3 μποφόρ. Σε λίγη δροσιά μπορούμε να ελπίζουμε από την Τρίτη – Τετάρτη αλλά βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα…

Επί ποδός η πυροσβεστική
Στο μεταξύ παρότι ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές όπως αναφέρεται τον Χάρτη της που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι στο 2 για την Ξάνθη (μεσαίας επικινδυνότητας), η Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης, όπως μας πληροφορεί ο υποδιοικητής κ. Χρήστος Γκίκης είναι σε ετοιμότητα επί 24ωρου βάσεως. Περιπολίες  από κλιμάκια πυροσβεστών και εθελοντών γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας στο περιαστικό και στα δάση των μοναστηριών, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.
Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχει κάποια σημαντική  πυρκαγιά στο νομό μας όμως η Πυροσβεστική Ξάνθης συνέδραμε με προσωπικό και οχήματα στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο νομό Δράμας και κινδύνεψε το Παρθένο Δάσος. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Γκίκης η πυρκαγιά έσβησε όμως παραμένει υπό φύλαξη προκειμένου να μην υπάρχει αναζωπύρωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…