Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Χάλκινη» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ευαγγελία Παπαϊωάννου

«Χάλκινη» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ευαγγελία Παπαϊωάννου

0
papaioannou_eyaggelia-empros

Στην 3η θέση στη σφαιροβολία παγκορασίδων κατετάγη η Ξανθιώτισσα αθλήτρια

Πέτυχε το… απόλυτο για τον σύλλογο «Διομήδης» καθώς ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του στους αγώνες              

Μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία σημείωσε η νεαρή 14χρονη Ξανθιώτισσα αθλήτρια, Ευαγγελία Παπαϊωάννου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων που έγινε την περασμένη Κυριακή (22/07) στο Ναύπλιο.
Η αθλήτρια του συλλόγου «Διομήδης» κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία, με ρίψη στα 11.91 μέτρα.
Η επιτυχία μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε ότι ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του ξανθιώτικου συλλόγου και πήρε μετάλλιο, σημειώνοντας το 100% στη συλλογική προσπάθεια.
Για το χάλκινο μετάλλιο που πήρε η νεαρή Ξανθιώτισσα αθλήτρια, μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της, κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος: ¨Η Ευαγγελία Παπαϊωάννου είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Ήταν η πιο νεαρή αθλήτρια της κατηγορίας της και κατάφερε να πάρει μετάλλιο απέναντι σε άλλες που την περνούσαν τουλάχιστον ένα χρόνο. Κι όλα αυτά μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά με δύο τραυματισμούς που την κράτησαν αρκετά μεγάλο διάστημα μακριά από τις προπονήσεις. Μέχρι πριν τους αγώνες είχε την 14η πανελλήνια επίδοση με 10.80 μέτρα και τώρα κατάφερε να κάνει ρίψη στα 11.91,, δηλαδή περισσότερο από ένα μέτρο επιπλέον. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει να γυμνάζεται σωστά θα σημειώσει κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Η κατάταξη στη σφαιροβολία παγκορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012:
1η: Τσάγκου Ιζαμπέλλα (Χαλκιδική): 15.04μ.
2η: Γερομαρκάκη Ευαγγελία (Ιεράπετρα Κρήτης): 12.91μ.
3η: Παπαϊωάννου Ευαγγελία (Διομήδης Ξάνθης): 11.91μ.
Να σημειώσουμε τέλος ότι ο σύλλογος «Διομήδης» Ξάνθης πραγματοποιεί καθημερινά προπονήσεις στο ΔΑΚ (κλειστό Ασπίδας) ενώ λειτουργούν και οι ακαδημίες του για παιδιά από 3η δημοτικού και τα μεγαλύτερα αγωνιστικά τμήματα.
Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Χρήστος Καπαγερίδης, Γ. Γραμματέας ο κ. Αθανάσιος Μπαμπάτσος και προπονητές οι κ. Δημήτρης Παρασκευαΐδης και κα. Ρένα Παρασκευαΐδου.

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…