Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οι τραπεζίτες στο «στόχαστρο» του Σωκράτη Ξυνίδη

Οι τραπεζίτες στο «στόχαστρο» του Σωκράτη Ξυνίδη

0
Xinidis_2-empros

Πολιτική δήλωση με αίτημα την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την πρώτη του πολιτική παρέμβαση μετά την αποχώρησή του από τη θέση του αν. υπουργού και την πολιτική σκηνή, πραγματοποιεί ο Σωκράτης Ξυνίδης, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, όπου αναφέρεται στο θέμα του ελέγχου και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο Σωκράτης Ξυνίδης θίγει το ζήτημα της συμπεριφοράς των τραπεζιτών στη χώρα και παρουσιάζει την ανακεφαλαιοποίηση και επανιδιωτικοποίηση ως ανάγκη, αλλά και ηθική υποχρέωση απέναντι στις θυσίες του λαού.

Σχόλιο με τίτλο: «Για να μην ξεχνιόμαστε»
Για να μην ξεχνιόμαστε με όλη αυτή την θολή παραφιλολογία που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ και στους κυβερνητικούς παράγοντες. Πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι έχει σκοπό να κάνει με την επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Θα τηρήσει την πολιτική -και κυρίως ηθική- δέσμευση του πολιτικού συστήματος για έλεγχο του δημοσίου στις Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ή οι Τράπεζες θα παραμείνουν στους σημερινούς τραπεζίτες χωρίς καν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και αφού πάρουν εγγυήσεις και ρευστό;
Δεν ξέρω τι είναι πλέον χειρότερο. Να φέρουν οι τραπεζίτες τα χρήματα από το εξωτερικό και να αγοράσουν την μετά την πτώχευση Ελλάδα ή να μην πτωχεύσει η χώρα αλλά να θριαμβεύσουν και πάλι αυτοί που την καταδυνάστευσαν τόσα χρόνια παραμένοντας στα ακλόνητα κάστρα τους; Έλεγχος του Δημοσίου στις Τράπεζες που θα κάνουν χρήση των ωφελημάτων και επανιδιωτικοποίησή τους για να προκύψει κοινωνικό μέρισμα είναι η μόνη κατεύθυνση που ανταποκρίνεται σ’ αυτά που δηλώνουν τα πολιτικά πρόσωπα: ότι σέβονται και αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος για τα απόβλητα της ΜΑΪ-ΤΕΞ από τον Χ. Ζεϊμπέκ

Μεταφέρει καταγγελίες των κατοίκων Παλαιού Κατραμίου, Αλκυόνης και Αυξεντίου για παραβάσει…