Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κυνήγι» λαθροκυνηγών στο Κοτζά Ορμάν

«Κυνήγι» λαθροκυνηγών στο Κοτζά Ορμάν

0
kynigos_1-empros

Θηροφύλακες εντόπισαν 2 λαθροκυνηγούς, τους καταδίωξαν αλλά τους ξέφυγαν

Τραυματίστηκε ένας θηροφύλακας κατά την καταδίωξη. «Ανθεί η λαθροθηρία στην περιοχή»,  λέει ο πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης

Πήγαν για …κυνήγι λαθροκυνηγών όμως βγήκαν τραυματισμένοι…
Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 9 το βράδυ όταν 2 θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, οι οποίοι έκαναν περιπολία στο καταφύγιο άγριων θηραμάτων στο  Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν), εντόπισαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι οπλισμένα με κυνηγετικά όπλα να πλησιάζουν και να αποβιβάζονται.

Τους αναγνώρισαν και τους κυνήγησαν όμως ξέφυγαν…
Οι θηροφύλακες τους αναγνώρισαν, τους σταμάτησαν και τους ζήτησαν να παραδοθούν όμως αυτοί δεν υπάκουσαν και άρχισαν να τρέχουν μέσα στο δάσος. Οι θηροφύλακες άρχισαν να τους καταδιώκουν μέσα στο δάσος όμως στάθηκε αδύνατο να τους εντοπίσουν λόγω της πυκνής και άγριας βλάστησης και επειδή οι λαθροκυνηγοί ήταν από την περιοχή και γνώριζαν πολύ καλά τα …κατατόπια! 
Κατά την καταδίωξη όμως ένας από τους θηροφύλακες ο κ. Σαρχόσης Ιωάννης έπεσε σε μι α λακούβα και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να διακομιστεί στον Νοσοκομείο Ξάνθης με ασθενοφόρο και να νοσηλευτεί για 10 ημέρες.

Ανθεί η λαθροθηρία στο Κοτζά Ορμάν
Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ευλάλου,  κατασχέθηκε το μηχανάκι και ακολούθησε μήνυση προς τους συγκεκριμένους λαθροκυνηγούς,  στο Δασαρχείο Ξάνθης που είναι η εποπτεύουσα αρχή του συλλόγου. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Καραγιάννης Αθανάσιος η λαθροθηρία ανθεί στην περιοχή του Κοτζά Ορμάν που έχει πλήθος αγριογούρουνων και άλλα θηράματα. Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία των Κυνηγών όρισε θηροφύλακες προκειμένου να προφυλάξει τα θηράματα από την λαθροθηρία σε μια περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι. Όμως παρ’ όλα αυτά τέτοιου είδους περιστατικά είναι συνηθισμένα και αυξάνονται συνεχώς καθώς ο νόμος δεν είναι αρκετά αυστηρός για τους λαθροκυνηγούς. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη φέτος έχουν εκδοθεί 1.800 άδειες και ο κυνηγετικός σύλλογος αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…