Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ουζουνίδης: «Να γίνουμε πιο ουσιαστικοί»

Ουζουνίδης: «Να γίνουμε πιο ουσιαστικοί»

0
ouzounidi-empros

Συνέντευξη του προπονητή της Skoda Ξάνθη

Προτάθηκε ο Βούλγαρος Μλαντένοφ – απομακρύνεται η περίπτωση Χαριστέα        

Για 24η συνεχόμενη χρονιά, η Skoda Ξάνθη θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Super League (παλαιότερα Α’ Εθνικη). Την ίδια στιγμή ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, προετοιμάζει τους παίκτες του για τη νέα σεζόν, ζητώντας τους να γίνουν πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, ενώ κρατάει ως «οδηγό» το πρώτο μισό της περσινής χρονιάς και το θετικό σερί που υπήρξε. Ο Ουζουνίδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ (skodaxanthifc.gr) για τη νέα χρονιά, το πλάνο του, τις μεταγραφές και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά:  
«Θέλουμε να συνδυάσουμε εμπειρία με τους νέους»  
ΕΡ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεστε στο τιμόνι της ομάδας. Πέρσι η Skoda Ξάνθη τερμάτισε στην 11η θέση. Τι κρατάτε από την περσινή πορεία;
Μ.Ο.: «Καταρχήν, θεωρώ πως η τελική μας θέση στη βαθμολογία πέρσι ήταν πλασματική. Η βαθμολογία δεν ήταν ανάλογη με το ποδόσφαιρο που παίξαμε.
Τερματίσαμε σ’ αυτή τη θέση, γιατί είχαμε ένα… αφύσικα μεγάλο διάστημα χωρίς βαθμούς το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της ομάδας.
Ήταν φανερό ότι άλλαξε το στυλ της ομάδας κι έγινε πιο επιθετικό. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το δείξαμε αυτό. Κρατάμε τους αρκετούς νέους παίκτες που χρησιμοποιήσαμε, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε παρουσίες, που στην ουσία ήταν η πρώτη τους γεμάτη χρονιά στην Superleague. Επίσης κρατάμε ακόμη κι αυτό το άσχημο σερί, με την έννοια ό,τι θα πρέπει να αντιδρούμε καλύτερα σε τέτοιου είδους καταστάσεις».
ΕΡ: Πόσο δύσκολο είναι το φετινό εγχείρημα με ακόμη περισσότερους νέους παίκτες;
Μ.Ο.: «Όπως είπα και πριν, έχουμε την εμπειρία από αρκετά νέα παιδιά που θα αποτελέσουν φέτος τον κορμό της ομάδας, έχουμε προωθήσει νέους παίκτες από τους οποίους ευελπιστούμε ότι κάποιοι θα είναι σε θέση πολύ γρήγορα, να διεκδικήσουν θέση στην 11άδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες, από τους ποδοσφαιριστές, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και με περισσότερες παραστάσεις είναι οι Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι. Κοντά στους τρεις παραπάνω παίκτες, θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλους έμπειρους έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και την ομάδα και παράλληλα αυτά τα νέα παιδιά. Δεν μας φοβίζει η φετινή μας προσπάθεια γιατί το έχουμε τολμήσει και πέρσι».
ΕΡ: Η Skoda Ξάνθη τα τελευταία χρόνια ανεβάζει σταθερά παίκτες από την Ακαδημία της… Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Μπέρτο και Κομεσίδη παλιότερα, τους Λοντίγκιν και Ζαρόπουλο, τον Μπαξεβανίδη, τον Γκατσολάρι, τον Γούτα, κ.ά…
Μ.Ο.: «Η Skoda Ξάνθη πάντα ενδιαφερόταν για τους νέους παίκτες. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως να… αποπροσανατολίστηκε κάπως αλλά επανέρχεται δυναμικά σε ένα μοτίβο που την έκανε γνωστή σε όλο το ποδοσφαιρικό κοινό. Τα τελευταία έτη δουλεύει σωστά με τις Ακαδημίες της και αυτό έχει οφέλη καθώς είναι πολλά τα παιδιά της επαγγελματικής ομάδας που προέρχονται από αυτές. Θεωρώ πως αυτό είναι το σωστό μοντέλο λειτουργίας των ομάδων για να μπορούν να είναι βιώσιμες».
ΕΡ: Ο σχεδιασμός στον μεταγραφικό τομέα τι προβλέπει για την συνέχεια;
Μ.Ο.: «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνεις αρκετές προσπάθειες να αποκτήσουμε κάποιους, όμως με την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο οικονομικά αλλά και λόγω της δυσφήμισης που υπάρχει για την χώρα μας. Νέους παίκτες έχουμε αρκετούς, όμως χρειαζόμαστε έμπειρους. Παρά τις δυσκολίες εμείς κάνουμε τις κινήσεις μας για να έρθουν στην ομάδα και να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αναφορικά με τις θέσεις, το βάρος πέφτει στον αμυντικό τομέα ενώ ψάχνουμε και για έναν περιφερειακό επιθετικό».
ΕΡ: Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν οι Ονουάτσι, Τριάδης και Κούτεβ…
Μ.Ο.: «Ο Ονουάτσι τον γνωρίζουμε. Είναι ένας παίκτης που μετά τις πολύ καλές χρονιές στην Καβάλα, τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει προετοιμασία. Η ταχύτητα, και η διεισδυτικότητα του είναι προσόντα που ψάχναμε έτσι ώστε να γίνουμε πιο γρήγορη ομάδα. Οι Τριάδης και Κούτεβ είναι δύο νέα παιδιά. Έχουν ταλέντο και θέληση και πιστεύω ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν όπως τώρα, θα μπορέσουν να εξελιχθούν και να γίνουν υπολογίσιμες μονάδες».
ΕΡ: Πέρσι η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή. Φέτος και με αυτές τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες τι προβλέπετε;
Μ.Ο.: «Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν μπορείς να ζητάς πολλά από τους φιλάθλους. Θέλουμε να είναι κοντά μας, να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και να βοηθήσει την προσπάθεια των νέων παιδιών».
ΕΡ: Πρώτες μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας… Πως θέλετε να… βγει η Skoda Ξάνθη από το στάδιο αυτό και πριν τα φιλικά παιχνίδια;
Μ.Ο.: «Είναι μία περίοδος που θα δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση και στην τακτική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προσαρμοστούν οι νέοι (και παλιοί) ποδοσφαιριστές στις υψηλές εντάσεις και να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες που παρουσιάσαμε την περσινή χρονιά κρατώντας βέβαια και τα αρκετά θετικά στοιχεία που δείξαμε».
ΕΡ: Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Μ.Ο.: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς εδώ, δεν έχουμε την ανασφάλεια που υπάρχει σε αρκετές ομάδες, ξέρουμε ότι έχουμε μία Διοίκηση, που ναι μεν έχει απαιτήσεις αλλά είναι και συνεπής και στις συμφωνίες της με όλους όσους ανήκουν σ’ αυτήν».
ΕΡ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πως περιμένει το φετινό πρωτάθλημα;
Μ.Ο.: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει προβλέψεις στο πως μπορεί να παρουσιαστούν αρκετές ομάδες λόγω των όλων αυτών των ειδικών συνθηκών. Θα είναι ένα… περίεργο πρωτάθλημα δύσκολο για προβλέψεις και προγνωστικά».
ΕΡ: Ποια χαρακτηριστικά θέλει να δώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέτος στην Skoda Ξάνθη;
Μ.Ο.: «Η Skoda Ξάνθη πέρσι ήταν πιεστική, ήταν επιθετική στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας αρκετά νέα παιδιά. Με την εμπειρία και την συνοχή που αποκτήσαμε θέλουμε να γίνουμε ακόμη πιο πιεστικοί στον αντίπαλο, ακόμη πιο επιθετικοί, όμως θα πρέπει παράλληλα να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και την αμυντική λειτουργία για να γίνουμε και πιο ουσιαστικοί».  
Προτάθηκε ο Μλαντένοφ – προς Κύπρο ο Χαριστέας  
Την περίπτωση του Ντάνιελ Μλαντένοφ εξετάζει η Skoda Ξάνθη. Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής, που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Λιβαδειά για λογαριασμό του Λεβαδειακού χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η μεταγραφή του στους Βοιωτούς, προτάθηκε στην Ξάνθη και δεν αφήνει αδιάφορους τους ανθρώπους της.
Άλλωστε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται σε μια θέση που θέλουν ενίσχυση (στη δεξιά πλευρά της επίθεσης) ενώ πατάει πολύ περιοχή.
Για του λόγου το αληθές, τις τελευταίες δύο σεζόν με τη φανέλα της Λέφσκι είχε 58 συμμετοχές και 12 γκολ. Πάντως για τον Μλαντένοφ αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο θα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης καθώς αυτός θα είναι εκείνος που θα ανάψει ή όχι το πράσινο φως για την απόκτησή του.
Εν τω μεταξύ απομακρύνεται η περίπτωση του Άγγελου Χαριστέα που τις προηγούμενες ημέρες είχε απασχολήσει τη Skoda Ξάνθη. Εκτός από το ενδιαφέρον του Άρη που είχε και το προβάδισμα για συμφωνία με τον 32χρονο επιθετικό, χθεσινά δημοσιεύματα από την Κύπρο ανέφεραν ότι ο Χαριστέας αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Πάφο, όπου προπονητής ανέλαβε ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Πάφου, Μιχάλης Σολωμονίδης, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις τόσο με τον Χαριστέα όσο και με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΟ: Η απόφαση του CAS έφερε βροχή παραιτήσεων

Ζητήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων το σκεπτικό της απόφασης Δύο παραιτήσεις υπήρξαν εχθές σ…