Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το «Τραπέζι της Αγάπης» ανοιχτό και το καλοκαίρι

Το «Τραπέζι της Αγάπης» ανοιχτό και το καλοκαίρι

0
sissitio_mageirissa-empros

Δεν διαταράσσεται λόγω θέρους και διακοπών η λειτουργία του

Για αύξηση της ζήτησης και λίστα αναμονής, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, μιλά ο πρωτοσύγκελος Παντελεήμων

Στα προβλήματα χιλιάδων αστέγων και οικονομικά ασθενέστερων ανά τη χώρα, έρχεται να προστεθεί και η διακοπή λειτουργίας των συσσιτίων σε ορισμένες Μητροπόλεις, αφού οι εθελόντριες μαγείρισσες φεύγουν για διακοπές, κι έτσι δεν μπορεί να υποστηριχτεί η συνέχιση της παροχής γευμάτων σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αναγκάζονται να καταφεύγουν εκεί για φαγητό, αφού στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην. Μάλιστα, ανακοινώνουν ότι η λειτουργία τους θα συνεχιστεί και πάλι από το Σεπτέμβριο, οπότε και θα υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει τη λειτουργία τους.

Δεν κλείνει για διακοπές το «Τραπέζι της Αγάπης»
Τις ανησυχίες στην Ξάνθη σπεύδει να εξαλείψει ο πρωτοσύγκελος π. Παντελεήμων που τονίζει ότι το φαινόμενο αφορά μόνο το Λεκανοπέδιο και ελάχιστες Μητροπόλεις της επαρχίας. Το «Τραπέζι της Αγάπης» θα παραμείνει ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως λειτουργεί πάντα, προσφέροντας γεύματα όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και Σάββατα, δίνοντας παράλληλα και φαγητό σε πακέτο για την Κυριακή. Οι εθελόντριες θα συνεχίσουν απερίσπαστα το θαυμαστό έργο τους, ώστε να μην διαταραχθεί η προσφορά του φαγητού στους συμπολίτες που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Λίστα αναμονής για το συσσίτιο
Ο πρωτοσύγκελος π. Παντελεήμων εξηγεί ότι όχι μόνο δεν κλείνει για το καλοκαίρι το «Τραπέζι της Αγάπης», αλλά αντίθετα έχει αυξήσει τις μερίδες του προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που εγείρουν θέματα επιβίωσης σε πολίτες της Ξάνθης. Οι μερίδες ήταν 150 αρχικά, αλλά όπως μας ενημέρωσε έχουν αυξηθεί κι αυτές, ενώ για πρώτη φορά καταρτίζεται και λίστα αναμονής, καθώς η Μητρόπολη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ατόμων που ζητούν σίτιση.
Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη της Ξάνθης αποτελεί τη μόνη δομή που προσφέρει συσσίτιο στους πολίτες, την παροχή του οποίου εξασφαλίζει μόνο με την εθελοντική προσφορά των γυναικών που έχουν αναλάβει το μαγειρείο και την οικονομική υποστήριξη των πολιτών που προσφέρουν είτε σε χρήμα, είτε σε είδος.
«Αυτός που μας βοηθάει είναι ο κόσμος. Εθελοντικά, με προσωπική εργασία και οικονομικά. Οι εισφορές έχουν πέσει λίγο, λόγω των δύσκολων εποχών, ωστόσο οι συμπολίτες συνεχίζουν να εισφέρουν και πολύ λίγοι είναι αυτοί που έκοψαν τελείως την εισφορά τους για το ‘Τραπέζι της Αγάπης’. Η μεγάλη πλειονότητα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μας και αυτό είναι πολύτιμο», σημείωσε ο πρωτοσύγκελος.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…