Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διασφαλισμένο το επίδομα παραμεθορίου για τους θρακιώτες

Διασφαλισμένο το επίδομα παραμεθορίου για τους θρακιώτες

0
paramethorios-empros

Εγκύκλιος της υπηρεσιακής κυβέρνησης επανακαθόρισε τα κριτήρια

Με ΚΥΑ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών θα οριστούν οι περιοχές, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δικαιούνται το επίδομα

Εκτός κινδύνου κατάργησης τέθηκε το επίδομα παραμεθορίου για τους δημοσίους υπαλλήλους των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με βάση την εγκύκλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης που απεστάλη προς όλους τους γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και τους καλεί να ορίσουν αιτιολογημένα τις πόλεις και τα χωριά που πρέπει να χαρακτηριστούν ως παραμεθόριος περιοχή, ώστε να λαμβάνεται το σχετικό επίδομα, με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν.
Η σχετική εγκύκλιος της 7ης Ιουνίου αναφέρει ότι για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου των 100 ευρώ μηνιαίως θα θεσπιστούν ενιαία κριτήρια προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά και παραθέτει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται διαζευκτικά.
Πρώτο από αυτά αποτελεί το να βρίσκονται στην παραμεθόριο ζώνη της χώρας μας «και συγκεκριμένα στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), στα Δωδεκάνησα, ή απέχουν είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Βουλγαρία.
Στους γενικούς γραμματείς δίνεται προθεσμία 30 ημερών για να απαντήσουν και επομένως θα πρέπει να αναμένεται στο προσεχές διάστημα η ΚΥΑ των υπουργών Διοικητής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και Οικονομικών κ. Στουρνάρα που θα ορίζει τις περιοχές.
Όπως σημειώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά στους δημοσίους υπαλλήλους της Ξάνθης και μάλιστα ο ίδιος πήρε και την επιβεβαιώση του γραφείου του θρακιώτη υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη ότι για τη Θράκη το επίδομα δεν κινδυνεύει και δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή από τη νέα κυβέρνηση ως προς αυτό.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …