Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Άρχισε η πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ

Άρχισε η πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ

0
Venizelos

Κάλεσμα Βενιζέλου στις κεντροαριστερές δυνάμεις

Ο Δημήτρης Σαλτούρος σκιώδης υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στο Μακεδονίας – Θράκης

Με βασικό διακύβευμα την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε χθες η Εθνική Συνδιάσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της συνδιάσκεψης περιγράφοντας τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί η ανασυγκρότηση, ανασύσταση του κινήματος απεύθυνε κάλεσμα σ’ όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς δίνοντας το πολιτικό στίγμα του κόμματος και τη θέση που επιδιώκει να καταλάβει στο πολιτικό πεδίο. «Απευθυνόμαστε σήμερα στις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται εκ των πραγμάτων στον ίδιο ευρύτερο κοινωνικό, πολιτικό και αξιακό χώρο και τους καλούμε να ανοίξουμε άμεσα έναν έντιμο, ισότιμο, προγραμματικό και πολιτικό διάλογο αξιοποιώντας τη θετική εμπειρία άλλων χωρών, όπως αυτή της ΕΛΙΑΣ στην Ιταλία», τόνισε χαρακτηριστικά δίνοντας το σύνθημα της πορείας για την ανασύσταση στην οποία σημαίνοντα ρόλο θα παίξει η  «αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κλήθηκαν όλοι παρέστη εις…
Αξιοσημείωτο είναι ότι  σε τοπικό επίπεδο κλήθηκαν όλοι οι αιρετοί πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του χώρου (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι), ο γραμματέας της Ν.Ε. καθώς και τα μέλη. Όμως όπως έγινε γνωστό στην Εθνική συνδιάσκεψη εκπροσώπησε το νομό με την παρουσία του μόνο ο νεοεκλεγείς βουλευτής του νομού κ. Δημήτρης Σαλτούρος ενώ ο γραμματέας κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας δήλωσε στο «Ε» ότι θα μεταβεί στην Αθήνα για να συμμετέχει στις εργασίες επί τον θεμάτων της Συνδιάσκεψης.

Σκιώδεις υπουργοί Σαλτούρος – Χατζηοσμάν
Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση και δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος έφτιαξε σκιώδη κυβέρνηση και έχρισε σκιώδεις υπουργούς. ¨Έτσι ο Δημήτρης Σαλτούρος μπήκε στην σκιώδη κυβέρνηση με τομέα ευθύνης το υπ. Εθνικής Άμυνας ενώ ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν στο ανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτή η τοποθέτηση είναι μια προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να ανακτήσει τις καλές σχέσεις που είχε το ΠΑΣΟΚ με την μειονότητα, δεδομένου ότι ο κ. Χατζηοσμάν είναι πλειοψηφών βουλευτής Ροδόπης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…