Σχόλια 28/07/2012

0
maimou-empros

Άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες! Αν υπήρχε άλμα εις βάθος, θα σαρώναμε τα μετάλλια…

         
Ήταν μαϊμούδες!  


«Μαϊμού ήταν οι έξι στους δέκα τυφλούς της Χίου! Ενώ στη Ζάκυνθο, από τους 700 (!!) που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, εμφανίστηκαν ν’ απογραφούν μόνον οι 180! Οι υπόλοιποι 520 που είναι;
Μήπως τώρα είδαν τον εισαγγελέα να έρχεται και την «έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια; Εκτός κι αν έγινε κάποιο θαύμα και ξαφνικά απέκτησαν το φως τους…
-Σα δε ντρέπονται κι αυτοί, αλλά και οι γιατροί που τους χορηγούσαν τις βεβαιώσεις…
«Ε»        

Η Ιρλανδία μπόρεσε!  


Η Ιρλανδική κυβέρνηση τα κατάφερε. Μεθοδικά και με κοινή συναίνεση όλων των κομμάτων και βέβαια με πολύ δουλειά των Ιρλανδών, κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης.
Και τώρα, με νέες προοπτικές, βγήκε στις αγορές και τα πήγε η Ιρλανδική κυβέρνηση πολύ καλά.
Έτσι, σταδιακά η Ιρλανδία ξεπέρασε τον κίνδυνο και πορεύεται με θετικό και αναπτυξιακό πρόσημο πλέον.
Και γεννάται το ερώτημα: Η Ελλάδα τι κάνει; Πού πάει; Γιατί δεν μπορεί;
«Ε»    

Μειωμένη προσέλευση  


Η οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, έχει σε πολλές  εκδηλώσεις αρνητικές επιπτώσεις. Μία δε από αυτές είναι η μικρότερη συμμετοχή του κόσμου στις διάφορες γιορτές που γίνονται κυρίως στα χωριά μας.
Και είναι λογικό. Το παλιό κέφι έχει μειωθεί, όπως μειώθηκε και το ανάλογο εισόδημα. Οπότε μείον στην τσέπη, μείον και στην διάθεση, τελικό προϊόν, άστο να πάει και να μην ξαναγυρίσει…
«Ε»        

Αισθήσεις  


Ο Ήλιος είναι λαμπρότερος μετά τη νύχτα, το ξύπνημα γλυκύτερο μετά τον ύπνο, η υγεία πιο επιθυμητή μετά την ασθένεια και η τράπεζα  γίνεται πιο ευχάριστη μετά την νηστεία, όμοια στους πλούσιους και στους λιτούς.
Μέγας Βασίλειος
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής.  

Ανάσα από Τούρκους τουρίστες  


Οι Τούρκοι τουρίστες πλημμυρίζουν τα νησιά του Β. Αιγαίου δίνοντας μία οικονομική ανάσα στους απελπισμένους από την κρίση νησιώτες.
Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λήμνος είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Τούρκων και η επικοινωνία μεταξύ τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών συσφίγγεται από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.
“Η μοναδική μας ανάσα προέρχεται από τους Τούρκους” λέει πράκτορας εισιτηρίων στη Μυτιλήνη και προσθέτει: “Η κίνηση από τις άλλες εθνικότητες τουριστών έχει μειωθεί πάνω από 50%, ενώ η προσέλευση Τούρκων έχει αυξηθεί 100%. Κάθε Σάββατο έρχονται 900-1000 άτομα, ενώ αθρόα προσέλευση έχουμε και τις καθημερινές”.
Η μεγάλη αλλαγή, μάλιστα, έγκειται στην παραμονή τους, που αγγίζει τις 10 μέρες.    

Τελευταία ευκαιρία  


Το υπουργείο Οικονομικών μελετά τρόπους επαναπατρισμού κεφαλαίων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β.Κεγκέρογλου για τον έλεγχο καταθέσεων του εξωτερικού.
Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός, το υπουργείο εκτιμά ότι με το περιουσιολόγιο θα αποκαλυφθούν περιπτώσεις εκείνων που με τα εισοδήματά τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία που έχουν αποκτήσει.
Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση, όσοι δεν έχουν δηλώσει έσοδα θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το κάνουν και να επιστρέψουν οι καταθέσεις χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας.
Από εκεί και μετά, όμως, με το περιουσιολόγιο θα ανοίξει ο δρόμος για αυστηρούς ελέγχους και ποινές.  

   
Αγροτικά νέα…


 Μπορεί οι αγρότες μας να είδαν Θεού πρόσωπο με το σιτάρι αφού και η σοδειά ήταν καλή και οι τιμές αυξημένες σε σχέση με πέρσι(πούλησαν στα 18 λεπτά) όμως όσοι καλλιέργησαν ηλίανθο , καλαμπόκια και βαμβάκια μάλλον δεν θα βγάλουν τα έξοδά τους. Κι αυτό γιατί οι βροχές της Άνοιξης έκανα καταστροφή και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν καλή σοδειά. Επιπλέον τα λιπάσματα αυξήθηκαν και τα 20% και οι τιμές στον ηλίανθο έπεσαν στα 36 λεπτά το κιλό από 42,5 που ήταν πέρυσι. Ευτυχώς όσοι ήταν στο Natura πήραν και τη τελευταία δόση και έπεσαν στον νομό περίπου 550.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 120 δικαιούχους.
Κάτι είναι κι αυτό!
Μ.Ξ.  

 
Άκουσον άκουσον…


 Αντέδρασαν κα μάλιστα σφοδρά οι καλοκαιρινοί κάτοικοι του παραλιακού οικισμού του ΑηΓιάννη γιατί λέει ο δήμος έβγαλε σε δημοπρασία την παραλία λίγο μετά τον Αη Γιάννη και έχει τοποθετηθεί από τις αρχές του Ιούλη ένα beach – bar και μάλιστα πολύς κόσμος κάνει εκεί τα μπάνια του. Ο λόγος που αντέδρασαν είναι γιατί αφ’ ενός τους χάλασε την ησυχία και  αφ’ ετέρου τους πήρε την παραλία…Ιδού νοοτροπία! Αυτοί νομίζουν ότι αγοράζοντας 2 στρέμματα γη και κτίζοντας παράνομα αγοράζουν μαζί και ιδιόκτητη παραλία…Και αυτό δεν είναι μοναδική φορά που συμβαίνει στους κατοίκους του παραλιακού οικισμού. Μήπως άφησαν να λειτουργήσει ταβέρνα ή ντισκοτέκ και παλαιότερα εκεί; Αφού όλοι είναι συνταξιούχοι που όλη μέρα ψήνουν και τρώνε …Την νεολαία θα σκεφτούν και την ανάπτυξη της περιοχής; Μπα μόνο την ησυχία τους…
Μ.Ξ.

Τι βρήκε το ΣΔΟΕ στην Αν. Μακ. – Θράκη


Από 06/07/2012 μέχρι 23/07/2012, πραγματοποιήθηκαν 1.410 έλεγχοι, βρέθηκαν συνολικά 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έδειξαν: Θάσος 44 έλεγχοι – 14 παραβάσεις – ποσοστό παραβατικότητας 26 31,8%. Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή 11 έλεγχοι – 5 παραβάσεις – ποσοστό παραβατικότητας 13 45,5%. Καβάλα 22 έλεγχοι – 12 παραβάσεις – ποσοστό παραβατικότητας 23 54,5%. Δράμα 5 έλεγχοι – 2 παραβάσεις 3 – ποσοστό παραβατικότητας 40. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε έξαρση βρίσκεται και πάλι η φοροδιαφυγή, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος 6 στους 10 κρύβουν στοιχεία από την Εφορία. Οι βασικοί λόγοι είναι πως οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις αλλά και στο ότι οι επιχειρήσεις αποφεύγουν συστηματικά να τις εκδίδουν για να μην πληρώσουν υπέρογκη εφορία.
Μ.Ξ.      

Προσπάθησε  


Απόπειρα να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής Σχολής έκανε ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ωστόσο είδε ότι γινόταν το αδιαχώρητο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Πάντως, η κίνησή του, παρότι συμβολική, έχει νόημα καθώς η πολυτεχνική του ΔΠΘ αποτελεί κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που σπάνια συνδέεται με αυτή.  

Λόγω εορτής


 Απών, αν και δε το συνηθίζει ήταν από την ορκωμοσία ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς δεχόταν ευχές για την ονομαστική του εορτή. Ο Μητροπολίτης παραβρίσκεται σχεδόν πάντα στις ορκωμοσίες της Πολυτεχνικής και νουθετεί τους νέους φοιτητές για το μέλλον τους ως νέων επιστημόνων, αλλά και ως ανθρώπων.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …