Σχόλια 26/07/2012

0
LONDON

Όσοι δεν πάνε φέτος το καλοκαίρι διακοπές ας μην ανησυχούν. Θα πάνε το χειμώνα, που η χώρα θα έχει γίνει θερινή…
 
Ολυμπιακοί αγώνες


Την Παρασκευή στο Λονδίνο ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την τελετή έναρξης.
Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, το οποίο αναβιώνει κάθε τέσσερα χρόνια, διαρκεί αρκετές ημέρες, αλλά το κυριότερο, συναρπάζει τον κόσμο, διότι περιλαμβάνει κάθε είδους και μορφής αγώνων, όπως στίβου, κολύμβησης, ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλων πολλών.
Η χώρα μας συμμετέχει βέβαια στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και εθιμικά, θα ηγείται Έλληνας αθλητής με την ελληνική σημαία όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Ε»      

Ζέστες  


Οι ζέστες του καλοκαιριού, φέτος, καλά κρατούν. Και βέβαια ταλαιπωρούν αρκετά τους Ξανθιώτες, τα βράδια κυρίως, δυσκολεύοντάς τους να κοιμηθούν.
Για την πόλη της Ξάνθης ο λόγος, με τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες, όπου δεν κυκλοφορεί αέρας, όπου ανάβουν τα μπετά και η άσφαλτος και όπου μπαϊλντισμένοι οι ένοικοι βρίσκουν καταφύγιο στα κλιματιστικά.
Είναι βέβαια κι αυτά μια κάποια λύση, αλλά ακριβή όμως…
«Ε»    

Επίσκεψη στη ΣΕΚΑΠ  


Σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 11:30, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζειμπέκ και Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα επισκεφθούν το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην πόλη μας.
Είναι προφανές ότι οι δυο βουλευτές θα εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων και θα δηλώσουν ότι θέση του κόμματός τους είναι να παραμείνει η ΣΕΚΑΠ Συνεταιριστική.
«Ε»                  

Ελληνικές υπερβολές  


Γέμισε η Ξάνθη με μάντρες και καταστήματα που διαθέτουν ξύλα και πέλετ. Και βέβαια άλλα που πωλούν ξυλόσομπες και άλλες κατασκευές διαφόρων τύπων και κόστους.
Αρκετές από αυτές είναι από Βουλγαρία, άλλες ελληνικές και άλλες ιταλικές. Ποικιλία μεγάλη, ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα.
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η επιστροφή στα ξύλα όπως και η υπερβολή. Ήταν να μην ανοίξει το πρώτο νέο κατάστημα με ξύλα και πέλετ και γέμισε ο τόπος!
Σε κάθε χωριό, δεξιά αριστερά των επαρχιακών δρόμων, μέσα στην πόλη, λειτουργούν μάντρες-κορδέλες που πουλάνε καυσόξυλα και πέλετ.
Εποχιακή δουλειά η οποία σύντομα θα «βουλιάξει» λόγω ακριβώς της υπερβολής.
«Ε»        

Μια “πληρωμένη” απάντηση στην τρόικα  


Πληρωμένη απάντηση έλαβε η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ που διαπραγματεύεται με την Κυπριακή κυβέρνηση τους όρους δανεισμού της Κύπρου, από την υπουργό εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
Η κα Βελκουλέσκου βρέθηκε στη Λευκωσία ως μέλος κλιμακίου της τρόικας, ενόψει της παροχής βοήθειας προς την Κύπρο. Μιλώντας με την υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Χριστόφια, επανέλαβε αυτά που βιώνουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δηλαδή την αναγκαιότητα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους αντέτεινε ότι θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα αύξησης των εσόδων του δημοσίου μέσω αναπτυξιακών δράσεων, και η Ρουμάνα της τόνισε με νόημα ότι στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα, υπήρξαν περικοπές 25%.
Τότε, η κα Χαραλάμπους σήκωσε το γάντι, και της απάντησε με ανάλογο ύφος: “Επειδή έγιναν αυτές οι περικοπές, γέμισε η Κύπρος με μετανάστες από τη χώρα σας”. Και η Ρουμάνα τεχνοκράτης βυθίστηκε στη σιωπή.
Στην Κύπρο φαίνεται ότι διαπραγματεύονται ουσιαστικά, με επιχειρήματα και εθνική περηφάνια. Όχι όπως εμείς, που σκύβουμε το κεφάλι και υποχωρούμε σε κάθε απαίτηση και επιταγή της τρόικας, χωρίς να έχουμε αντιπροτάσεις και αντίλογο.
Μακάρι να υπήρχε μια Σωτηρούλα και για την Ελλάδα!        

Φορείς διαχείρισης  


Ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα εγείρεται διαμαρτυρία για την κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Πρώτα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νέες εξελίξεις, τις αντιρρήσεις τους καταθέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι που αναφέρουν ότι αυτή η δρομολόγηση θα μειώσει την απορρόφηση των περιβαλλοντικών δράσεων του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι φορείς διαχείρισης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα ΔΣ τους είναι μη αμειβόμενα, η κοινή διοίκηση απομακρυσμένων περιοχών θα αυξήσει τα οδοιπορικά έξοδα, ενώ «στον αέρα» θα βρεθούν ευρωπαϊκά έργα που είναι υπό αξιολόγηση ή στο στάδιο διεθνών διαγωνισμών.
Πάντως, ο φορέας διαχείρισης Νέστου δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο «κύμα» καταργήσεων.
Ε.Δ.    

ΣΕΚΑΠ σαν Χαλυβουργία  


«Μια διαφορετική εκδοχή της Χαλυβουργίας» χαρακτηρίζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ σε δημοσίευμά της, όπου αναφέρεται στην απόφαση της ΑΤΕ να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει με την καπνοβιομηχανία.
Αιτία της σύνδεσης  των δύο εταιριών πάντως, είναι οι συνδικαλιστές, αφού όπως αναφέρεται, μεταφέροντας τα λόγια «γνωστού παράγοντα της Ξάνθης»: «η ΣΕΚΑΠ θυμίζει την υπόθεση της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Όπως και στον Ασπρόπυργο κάποιοι ήθελαν το εργοστάσιο κλειστό, έτσι και στην Ξάνθη οι συνεταιριστές δεν μπορούν να φανταστούν κάποιον άλλο στο τιμόνι της εταιρίας και προτιμούν το λουκέτο». Κατά τα άλλα το δημοσίευμα δεν προσθέτει τίποτα καινούργιο στις ήδη καταγεγραμμένες εξελίξεις από τα ρεπορτάζ του «Ε», ενώ στις εκτιμήσεις του συντάκτη είναι ότι η ΣΕΚΕ ήταν αυτή που μπλόκαρε την εξαγορά από την ινδική Bommidala, γιατί «δεν ήθελε να έχει δεύτερο ρόλο».
Ε.Δ.  

Μαθήματα μουσικής  


Φιλόμουσοι, γονείς και μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού για δωρεάν παράδοση μαθημάτων μουσικής προπαιδείας, καλλιτεχνικών μαθημάτων και ενισχυτικής διδασκαλίας, ένεκα της κοινωφελούς εργασίας που… εξασφάλισε μουσικούς για το καλοκαίρι στο δημοτικό ωδείο! Πάντως, αποτελεί μία ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα Πιάνου, Ακορντεόν, γνωριμίας με τη μουσική (τμήματα για παιδιά από 8 ετών και άνω και τμήματα για ενήλικες), μουσικής προπαιδείας (για παιδιά 4 έως 8 χρονών) και καλλιτεχνικές δραστηριότητες (για παιδιά από 3 ετών και άνω).
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες – εγγραφές: 2541024542 – 2541067065.
Ε.Δ.    

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς


 Ένας γνώριμος μας ο πρώην διοικητής του Δ’ Σ.Σ κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και μετέπειτα αρχηγός του ΓΕΣ παραιτήθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ¨όπως αναφέρει στην παραίτησή του «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής μου όσο και του Στρατεύματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε γιατί αντέδρασε στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που με αφορμή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις ένοπλες δυνάμεις».
Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης τοποθετείται νέος αρχηγός ΓΕΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
Μ.Ξ.  

Reuters: Στο “σφυρί” η Αγροτική Τράπεζα  


Σε πώληση της Αγροτικής Τράπεζας θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του Υπουργείου Οικονομικών, το όνομα του οποίου δε δίνεται ωστόσο στη δημοσιότητα.
Η συμφωνία, όπως αναφέρει η πηγή του διεθνούς πρακτορείου, επετεύχθη κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 24 Ιουλίου. “Το ζήτημα θα συζητηθεί επίσης με τους επικεφαλής της τρόικας”, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του. Εκπρόσωποι της Αγροτικής Τράπεζας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση, μετά από ερώτηση του πρακτορείου. Τέλος, το Reuters αναφέρει πως η Τράπεζα χρειάζεται άμεσα 5 δισ. ευρώ για να συνεχίσει να λειτουργεί.
– Η ΑΤΕ πουλιέται…η ΣΕΚΑΠ όμως; Όπως όλα δείχνουν…κλείνει!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…