Σχόλια 24/07/2012

0
metarithmistes-empros

Κάθε φορά μας παίρνουν μέτρα, θαρρείς είμαστε νεκροί…μεταβλητού ύψους!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Οι…μεταρρυθμιστές και το ναυάγιο  


Είναι προφανές ότι η μεταρρύθμιση του κ. Γιάννη Ραγκούση (Καλλικράτης) απέτυχε παταγωδώς, όσο προφανείς είναι και οι ευθύνες για την αδυναμία ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ.
Ο δεύτερος μεγάλος τομέας όπου ναυάγησε η προσπάθεια μείωσης προσωπικού είναι ο χώρος της Υγείας όπου ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτός από τις περίπου 300 προσλήψεις που έκανε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου για να καλύψει τα δύο τρίτα των θέσεων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδότησης, ενέκρινε περίπου 6.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ που πλέον απασχολεί (νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) συνολικά 88.907 άτομα και παρά ταύτα το επίπεδο παροχών υγείας φθίνει.
Επίσης αύξηση του αριθμού των εργαζομένων υπήρξε επί των ημερών του κ. Παύλου Γερουλάνου στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου εκτός από τις μετατάξεις εργαζομένων από τον ΟΣΕ έγιναν πάνω από 1.000 προσλήψεις.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλυψε με το παραπάνω όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (2.257 μόνο το 2010). Μάλιστα η τρόικα «ψάχνει» για 500 «απροσδιόριστες προσλήψεις»!        

 

Αθάνατε Έλληνα  


Μετά από διασταυρώσεις, διαπιστώθηκε πως ένας στους 10 Έλληνες δεν δηλώνει τη σύνταξή του. Δηλαδή, δεν υποβάλει φορολογική δήλωση!…
Είμαστε τρομεροί. Είμαστε άπαιχτοι. Είμαστε ως λαός για τις πονηριές και τις κομπίνες δυστυχώς…
«Ε»      

 

Η Δύναμη της ψυχής


 Έλαμψε εκτυφλωτική η δύναμη της ψυχής στη βραδιά ποίησης του Δικτύου Λόγου και Πράξης. Στα καλύτερά τους οι ποιητές/ποιήτριες.
Μεστός λόγος, πνεύμα, μεγαλοσύνη. Με ανυπέρβλητα ψυχικά αποθέματα η κυρία Χάιτα από τους Τοξότες και ο κ. Κώστας Ταβουλτσίδης.
Πολύ μεγάλες στιγμές για όσους παρέστησαν. Και δεν ήταν λίγοι.
Σ.Α.      

 

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση  


Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, έκανε μία πρόταση η οποία θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού της αστυνομίας.
Πρότεινε να γίνουν μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες γραφείου, να ξαναγίνουν μάχιμοι, και να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός εκείνων που μπορούν να διατεθούν για περιπολίες στις γειτονιές, και γενικότερα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Επιτέλους, να σταματήσει το φαινόμενο να κάθονται στα γραφεία νεαροί και νεαρές αστυνομικοί, απασχολούμενοι με γραφειοκρατικές εργασίες αντί να βρίσκονται στο δρόμο όπου είναι εκτός ελέγχου το έγκλημα.
Και φυσικά να επιστρέψουν στην ενεργό δράση πολλοί απ’ αυτούς που «απασχολούνται» με τη φύλαξη πολιτικών προσώπων…  

 

Η ικανοποίηση του νικητή  


«Ένας Ισπανός οδηγός με ιταλικό όχημα και Έλληνα σχεδιαστή, κέρδισε την Γερμανία εντός έδρας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά από τα πολιτικά, αλλά είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή. Το διασκεδάσαμε».
Η δήλωση ανήκει στον Φερνάντο Αλόνσο και την έκανε αμέσως μετά τη νίκη του στο grand prix στην πίστα του Χόκενχάιμ, στη Γερμανία.
Ο ισπανός πιλότος της Φόρμουλα 1, δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός ότι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία (χώρα της ομάδας της Ferrari), κέρδισαν τη Γερμανία, «μέσα στο σπίτι της» και μάλιστα σε ένα πεδίο που η χώρα μεγαλουργεί, στην αυτοκινητοβιομηχανία…
Η πολιτική τελικά διαχέεται παντού, τίποτε δε αφήνει ανεπηρέαστο. Απόδειξη οι ποδοσφαιρικοί αγώνες Ελλάδας-Γερμανίας και Ιταλίας – Γερμανίας στο EURO και τώρα οι αγώνες ταχύτητας…  

 

Στήριξη από ομογενείς και Κλίντον  


Στη δυσκολότερή μας στιγμή, τώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας που έχει πληγεί από τις αστοχίες της διακυβέρνησης της τελευταίας διετίας, έφτασε ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα.
Η επίσκεψη των ομογενών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Μ.Κλίντον ήταν μία τονωτική ένεση στο προφίλ της χώρας και δείγμα εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί προκειμένου να καταστήσει και πάλι την Ελλάδα γοητευτικό προορισμό για τα Αμερικανικά και ομογενειακά κεφάλαια.
Ο Μπίλ Κλίντον, ο δεύτερος μετά τον Κένεντυ σε δημοφιλεία αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ομογένεια αλλά και με επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά: «Θα ήθελα να αρχίσω λέγοντας ότι προφανώς ήρθαμε εδώ, διότι πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ανθρώπους, σε πόρους, σε ιδέες, σε κληρονομιά. Θέλω να συγχαρώ τη δική σας κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε την υποστήριξη μας. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σας βοηθήσουμε. Επίσης θεωρούμε ότι οι θέσεις τις οποίες έχετε στηρίξει, οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθείτε είναι σημαντικές.
Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται κάτι στο οποίο να πιστέψουν. Ξέρουν όλοι ότι διακυβεύεται το μέλλον τους. Γι’ αυτό εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την έξοδο από αυτή την κρίση».  

 

Κόντρες μετά μουσικής στον Ίασμο  


Περίεργα πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν στο δήμο Ιάσμου της Ροδόπης, με τον αντιδήμαρχο να ζητάει έγγραφη συγγνώμη από τα παιδιά της φιλαρμονικής λόγω του ότι δεν ήταν σε απαρτία στο φεστιβάλ κερασιού και τον δήμαρχο να απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης!
Όλα ξεκίνησαν όταν η φιλαρμονική του δήμου έκανε την εμφάνιση της στο πρόσφατο φεστιβάλ κερασιού, μετά από προτροπή του δημάρχου Καδή Ισμέτ. Το παρών έδωσαν μόνο οκτώ παιδιά από τα 40 που την απαρτίζουν, καθώς ήταν σε εξέλιξη οι εξετάσεις.
Όταν ο δήμαρχος είδε το ελλιπές σχήμα απαγόρευσε την παρουσία της φιλαρμονικής στο φεστιβάλ ενώ ο αντιδήμαρχος Μεχμέτ Οτζιάν ζήτησε από τα παιδιά να ζητήσουν εγγράφως συγγνώμη. Το παράλογο πάντως του θέματος δεν περιορίζεται σ’ αυτά αλλά είχε και συνέχεια, αφού στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε ο δήμαρχος δεν συναίνεσε στη χρηματοδότηση ύψους 6.000 ευρώ, που έχει ετησίως η φιλαρμονική.  

 

 
Πρόβλημα στα ΚΕΛΑΥΕ  


Πρόβλημα έχει προκληθεί με τη λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ, παρά την βαρύτητα που δίνεται στο νομό και έχει διαγνωστεί πολλές φορές από τους παραγωγικούς φορείς, για την πάταξη του παρεμπορίου. Όπως μαθαίνουμε, από τα τρία κλιμάκια λειτουργεί μόλις το ένα, δηλαδή από τα 64 άτομα πλέον δραστηριοποιούνται μόνο 16 κι αυτό γιατί το κράτος δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια και την κάλυψη των απαραίτητων εξόδων για τη λειτουργία τους.
Πάντως, όσοι έχουν δει τα ΚΕΛΑΥΕ «επί τω έργω» μιλούν για πολύ αποτελεσματική δουλειά με κατασχέσεις, απ’ ό,τι μπορεί να βάλει ο νους! Τρόφιμα, σόμπες, ψησταριές, μηχανήματα, ακόμη και… ποτιστήρια!
Ε.Δ.    

 

Πρώτη μείωση  


Μια πρώτη μείωση φαίνεται ότι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες στη μαύρη λίστα των ανέργων του νομού Ξάνθης, εξαιτίας της κοινωφελούς εργασίας που έδωσε 1.350 θέσεις εργασίας για πέντε μήνες. Ήδη, με βάση τις ανανεώσεις που γίνονται στους καταλόγους από τον ΟΑΕΔ, η επίσημη ανεργία που σε μέσο όρο κυμαινόταν στις 14.000-15.000άτομα το 2012, έπεσε στις 13.958, εξαιτίας των διαγραφών των δελτίων ανεργίας που προέκυψαν από τις προσλήψεις με το πρόγραμμα. Όπως όμως σωστά σημειώνει ο κ. Μαζαράκης, πέρα από την απόκλιση ανάμεσα στην επίσημη και την ανεπίσημη ανεργία, όποιος θέλει να δει ποια πραγματικά είναι η εικόνα της ανεργίας του νομού, πρέπει να εξαιρέσει και εκείνα τα άτομα που έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να βρουν εργασία και ανανεώνουν την κάρτα για άλλους λόγους. Αυτοί στην Ξάνθη είναι 446 άνεργοι.
Οι υπόλοιποι είναι οι ενεργοί άνεργοι που ζητούν δουλειά, αλλά δεν καταφέρνουν να βρουν εξαιτίας των δραματικών συνθηκών στο χώρο της αγοράς εργασίας.
Ε.Δ.    

 

«Επιδρομή» Προτεσταντών…


 Πλημμύρισε όλη η Ξάνθη το Σάββατο από σακουλάκια που έγραφαν: «Ο Θεός σ’ αγαπάει» τα οποία και κάποιοι κρέμασαν χωρίς να τους πάρει κάνεις είδηση στις πόρτες των σπιτιών και των διαμερισμάτων…Το περιεχόμενο της σακούλας ήταν μια Καινή Διαθήκη σε βιβλίο και σε CD,  διαφημιστικά και ένα φυλλάδιο στο οποίο κάποιος Σπύρος Μητακίδης εξιστορεί την ιστορία του πως ελευθερώθηκε από τα πλοκάμια του τζόγου…Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά υπογράφονται από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση  ενώ υπογραμμίζεται ότι η Καινή Διαθήκη έχει  την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως , Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων. Απευθυνθήκαμε στην Μητρόπολη Ξάνθης προκειμένου να μάθουμε ποιοι μας δώρισαν όλα αυτά και ο Πρωτοσύγκελος μας ενημέρωσε ότι  είναι Προτεστάντες, μια αίρεση που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη πίστη. Μάλιστα ανακοινώθηκε και από τις εκκλησίες την Κυριακή.
Μ.Ξ.  

 

Σιγή ιχθύος…


 Σιγή ιχθύος από τα τοπικά ΜΜΕ για το αποκλειστικό του «Ε» για τη ΣΕΚΑΠ.
Γιατί άραγε; Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ουδείς μιλά για τη ΣΕΚΑΠ και για το θέμα που έβγαλε αποκλειστικά  το «Ε» στο φύλλο της 19ης/7/2012 με τίτλο: «Η ΑΤΕ κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις της ΣΕΚΑΠ». Κανένα τοπικό Μέσο είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο δεν ενδιαφέρθηκε ν’ ασχοληθεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που οδηγεί τη ΣΕΚΑΠ στο «λουκέτο» ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γιατί άραγε τόση σιγή; Δεν ενδιαφέρει το θέμα ή σε κάποια Μέσα έπεσε εντολή …άνωθεν να «θάψουν» το θέμα και να μην ασχοληθούν;
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…