Σχόλια 17/07/2012

0
ploutos-empros

Ματαιώνεται η γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μήπως επειδή έχει καταλυθεί με το Μνημόνιο;    

Υπόγειος πλούτος  


Το λέμε τριάντα πέντε χρόνια τώρα ότι η χώρα μας έχει αξιόλογα κοιτάσματα με διάφορα είδη. Και ο νομός μας επίσης, έχει το δικό του πλούτο στα σπλάχνα του.
Το είπαμε με στοιχεία από το ΙΓΜΕ. Το αναφέρουμε σε κάθε ευκαιρία προς κάθε αρμόδιο. Χρόνια τώρα. Και δεν γίνεται τίποτε μέχρι τώρα. Πλήρης αδιαφορία. Κρατική και ιδιωτική.
Και όπου πάει να ξεκινήσει κάτι, Χαλκιδική και Θράκη, ξεσηκώνονται οι χορτάτοι, προβάλλοντας περιβαλλοντικούς λόγους.
Η αναφορά της Γαλλικής εφημερίδας Φιγκαρό στα Ελληνικά κοιτάσματα διαφόρων ειδών είναι χαρακτηριστική.
Όπως χαρακτηριστική είναι η κρατική αδιαφορία που δεν δίνει την ευκαιρία στους ιδιώτες να επενδύσουν στον τομέα αυτόν.
-Δυστυχώς, πλούτο έχουμε στη χώρα μας. Διάθεση και πολιτική βούληση να τον αξιοποιήσουμε και εκμεταλλευτούμε δεν έχουμε, δεκάδες χρόνια τώρα…
«Ε»  

Αυτοί καθαρίζουν, αλλά  

 


Εκτός από την καλή εικόνα των οδοκαθαριστών μέσα στην πόλη, θα πρέπει να καυτηριάσουμε και μια άλλη ενέργεια.
Όπως έγινε πολύ πρόσφατα με το δρόμο από πόλη προς Σταυρούπολη-Εχίνο.
Ε, λοιπόν, τα συνεργεία μάζεψαν εκατοντάδες κιλά σκουπίδια διάφορης προέλευσης. Όμως, ο δρόμος δεξιά-αριστερά, δεν έμεινε καθαρός ούτε δύο ημέρες!
Τον βρώμισαν αυτοί που περνούν από κει καθημερινά. Και οι οποίοι πετούν άδεια μπουκάλια νερού, κύπελλα καφέ, κουτιά τσιγάρα, αναψυκτικών και ότι άλλο άχρηστο έχουν μαζί τους!
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Πως ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθούν δήμος και οδοκαθαριστές, δεν θα γίνει τίποτε αν εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες δεν σταματήσουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας δεξιά-αριστερά.
«Ε»    

 

Καθαρή πόλη  


Οφειλόμενη παραδοχή: Η πόλη, εδώ και λίγο καιρό είναι πιο καθαρή. Κι αυτό γίνεται εμφανές αμέσως. Μάλιστα το κέντρο της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα καθαρό και φροντισμένο.
Ήδη οι οδοκαθαριστές είναι πρόσωπα εμφανή, τους βλέπουν οι Ξανθιώτες κάθε μέρα που καθαρίζουν με επιμέλεια τους δρόμους.
«Ε»    

 

«Έφυγε» ο Χρ. Ρεκάρης  


Με οδύνη η Ξάνθη κήδεψε την Κυριακή τον Χρήστο Ρεκάρη, 61 χρόνων, αγαπητό Ξανθιώτη.
Ο Χρήστος υπήρξε ένας άνθρωπος που είχε μόνον φίλους. Που με το χαμόγελό του και την ευχάριστη παρέα κέρδιζε τους πάντες.
Υπήρξε εργαζόμενος στη ΣΕΒΑΘ, αλλά πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ασχολήθηκε και με τη μουσική όπου διέπρεψε ως Ντισκ Τζόκεϋ. Είχε αδυναμία στη SKODA και το ψάρεμα.
Ο ξαφνικός θάνατός του σε αυτήν μάλιστα την ηλικία, γέμισε θλίψη τους δικούς του αλλά και τους πάρα πολλούς φίλους που αγαπούσαν και εκτιμούσαν τον χαμογελαστό Χρήστο.
Στην οικογένειά του η στήλη απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά της.
«Ε»      

 

1000 πολιτικοί στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ  


Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ θα βρεθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες, άλλα κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Συγκεκριμένα ο κ. Διώτης, ο οποίος χειρίζεται το καυτό θέμα του οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 1000 πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Ήδη έχει δοθεί η εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού. Πρόκειται για περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες, ότι υπάρχει μεγάλη… ψαλίδα ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο Πόθεν Έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποία θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους! Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», αν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ.    

 

Κολοσσιαία επένδυση της BP στην Ελλάδα  


Νέα δεδομένα για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, δημιουργεί η συμφωνία της BP για συμμετοχή στον αγωγό ΤΑΡ που σχεδιάζεται να μεταφέρει αζέρικο αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, στην Ιταλία.
Στελέχη της πολυεθνικής είχαν το προηγούμενο διήμερο συναντήσεις με παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται, ενόψει της τελικής απόφασης από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό που θα επιλεγεί, για τη μεταφορά του αερίου προς την ΕΕ.
Η απόφαση της κοινοπραξίας, αναμένεται στις αρχές του 2013 και στην κούρσα των διεκδικητών εκτός από τον ΤΑΡ βρίσκεται επίσης ο αγωγός «Ναμπούκο» που διέρχεται εκτός Ελλάδας, μέσω Ανατολικών Βαλκανίων, προς την Αυστρία.
Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ επισημαίνουν τη σημασία που έχει για την τελική επιλογή του σχεδίου, που διέρχεται από τη χώρα μας, η πολιτική υποστήριξη και η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών. Σημειώνουν, επίσης, ότι η ευόδωση του σχεδίου θα σημάνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την υλοποίηση μιας ξένης επένδυσης, που θα στείλει και μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα.    

 

Οι φίλοι μας οι Βούλγαροι .,..μην μας ανάψουν καμιά φωτιά…


 Είπαμε…είμαστε φιλόξενοι και χαιρόμαστε που οι γείτονες και φίλοι μας οι Βούλγαροι μας επισκέπτονται και χαίρονται τις παραλίες μας…Αν και από οικονομικής απόψεως μηδέν αφού μας αφήνουν μόνο τα …σκουπίδια τους. Όλοι το γνωρίζουν ότι και τα νερά τους από το σπίτι τους στη Βουλγαρία τα κουβαλούν. Είπαμε εντάξει…αλλά όχι και να μας βάλουν και φωτιές. Και εξηγούμαι: Στο πευκόφυτο δασάκι της Κατασκήνωση των Αβδήρων και πλησίον του δρόμου προς την παραλία του Αι Γιάννη έχουν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη οι βούλγαροι (πλήθος αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες) κάθε σαββατοκύριακο. Κουβαλούν όλοι την πραμάτεια τους και  τις ψησταριές τους και ψήνουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τέτοιο καύσωνα και με τις πευκοβελόνες σωρό πόσο θέλει μια σπίθα να ξεφύγει. Και ποιος μας εγγυάται ότι είναι τόσο προσεκτικοί και έχουν τόσο ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση. Αυτοί θα φύγουν και άντε να τους βρεις. Ας έχει λοιπόν τα μάτια της δεκατέσσερα η Πυροσβεστική και η αστυνομία γιατί το κακό δεν θέλει πολύ για να γίνει…
Μ.Ξ.

Η Εύα Τσακίρη νέα διοικητής στο νοσοκομείο…

 

 


Μαθαίνω ότι θα γίνουν αλλαγές διοικητών στα νοσοκομεία και στο νοσοκομείο Ξάνθης παρότι ο κ. Μπαμπαλιδης υπέγραψε σύμβαση για άλλα τρία χρόνια (προφανώς θα τα αποζημιωθεί). Και μάλιστα ότι για το δικό μας το νοσοκομείο και τη θέση του διοικητού προορίζεται μια παλιά γνώριμος και του νοσοκομείου αλλά και της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για την κα Εύα Τσακίρη που οι πληροφορίες μου λένε ότι θα είναι η επόμενη διοικητής του νοσοκομείο Ξάνθης και μάλιστα ότι είχε συνάντηση με τους εργαζομένους που της εξέφρασαν την χαρά τους. Στο συμβούλιο θα είναι και ένας μουσουλμάνος γιατρός ονόματι Πεκίν.
Μ.Ξ.    

 

Επιχείρηση «τσίχλα»  


Ο δήμος που θέλει να διατηρήσει την εικόνα του φαίνεται. Ο δήμος Χανίων αγόρασε μηχάνημα που καθαρίζει το δρόμο από τις τσίχλες. Γνωρίζετε βέβαια, αυτές που έχουν γεμίσει τη μέση και άκρη των δρόμων, που δίνουν μορφή «πουα» στο οδόστρωμα, είναι κατάμαυρες, το καλοκαίρι λιώνουν και κολλάνε στα παπούτσια, ενώ αποτελούν και επικίνδυνο μεζέ για τα πουλιά.
Θα μου πεις, το μηχάνημα για καθαρισμό… τσίχλας μας μάρανε. Λέω απλά ότι μία πόλη φροντισμένη μόνο να κερδίσει έχει, και για τους δημότες της και για τους επισκέπτες. Και αν το μηχάνημα είναι και φτηνό τι πειράζει τώρα που γέμισε ο τόπος… κοινωφελή εργασία να καθαρίσουμε και τα τσίχλες;
Σαν ιδέα το λέω. Και προσθέτω βέβαια ότι δε θα το συζητούσαμε καν αν υπήρχε η στοιχειώδης ευαισθησία από τους πολίτες και δεν πετούσαν τις τσίχλες τους κάτω.
Ε.Δ.    

 

Ο πιο καυτός προορισμός  


Η «εφορία» τείνει να γίνει ο Νο1 προορισμός των φετινών διακοπών των Ελλήνων. Πώς; Αφού αποτελεί τη δημοφιλέστερη απάντηση στο ερώτημα: «που θα πάτε φέτος διακοπές;». «Εγώ δεν ξέρω που θα πάμε, πάντως τα λεφτά που λέγαμε να δώσουμε για τις διακοπές, θα πάνε Εφορία»!.
Εισφορές, τέλη, πρόστιμα και λιγότερες επιστροφές σε σχέση με πέρυσι κάνουν τις κατά τόπους ΔΟΥ την… τοπ «επένδυση» του καλοκαιριού, δυστυχώς.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…