Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 15.000 € για το Γηροκομείο από το ραδιομαραθώνιο Αγάπης

15.000 € για το Γηροκομείο από το ραδιομαραθώνιο Αγάπης

0
girokomio-empros

Σημαντική η αύξηση και της προσφοράς υπηρεσιών από επιχειρηματίες του τόπου

Τα έσοδα προορίστηκαν σε κτιριακές βελτιώσεις για την εξοικονόμηση πόρων το χειμώνα. Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση ο Γ. Παπαχρόνης

Τις 14.629 ευρώ έφτασαν τα έσοδα του Γηροκομείου Ξάνθης από την καμπάνια που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στήριξη της μοναδικής κοινωνικής δομής του νομού μας για άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Οι δράσεις που ως κορύφωση είχαν τον ραδιομαραθώνιο Αγάπης που πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά τη Μεγάλη Τετάρτη με τη συνδρομή των τοπικών ΜΜΕ, συμπεριλάμβαναν ακόμη τους κουμπαράδες σε τέσσερα τοπικά καταστήματα και τράπεζες που διατηρήθηκαν για αρκετό καιρό, καθώς και την προσπάθεια που έκανε η διοίκηση του Γηροκομείου για προσφορά εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών.
Το ΔΣ ανακοίνωσε τη λίστα όσων με την προσφορά τους συγκέντρωσαν το ποσό των 15.000 ευρώ σχεδόν και σε αυτούς συμμετείχαν εταιρίες, επαγγελματικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, άλλοι τοπικοί φορείς και σωματεία, καθώς και πλήθος πολιτών που συνέδραμαν με το υστέρημα ή το πλεόνασμά τους.
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δηλώνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το Γηροκομείο κράτησε τους παλιούς του φίλους και έκανε και πολλούς νέους ακόμη. Ιδιαίτερη ήταν η χαρά του για την ανταπόκριση των ντόπιων επιχειρηματιών που στήριξαν επίσης το Γηροκομείο με προϊόντα και υπηρεσίες.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι άργησε να ανακοινωθεί το τελικό ποσό για διαδικαστικούς λόγους (οι σύλλογοι έπρεπε να πάρουν απόφαση ΔΣ), ενώ άφησε αιχμές και για κάποιους που είπαν «στον αέρα» ότι θα δώσουν χρήματα, αλλά αυτά ποτέ δεν έφτασαν στο ταμείο του Γηροκομείου. Τέλος, αναφορικά με την επένδυση του ποσού, ο κ. Παπαχρόνης ενημέρωσε ότι αυτό προορίστηκε ήδη για ηλιακούς θερμοσίφωνες, καυστήρες, κουζίνες και κουφώματα, με σκοπό να μην έχουν ενεργειακή απώλεια και άρα επιπλέον δαπάνες το χειμώνα.

Ευχαριστήριο από το ΔΣ του Γηροκομείου
Στο ευχαριστήριο που απέστειλε το ΔΣ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «το Διοικητικό Συμβούλιο, οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» θέλουν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ξανθιώτικης κοινωνίας, οι οποίοι στήριξαν το Ραδιομαραθώνιο Αγάπης 2012. Η συμπαράσταση και η υποστήριξη, τόσο η υλική όσο και η ηθική, μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, ώστε η μοναδική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί και να αντιμετωπίσει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν.  Η αγάπη για την τρίτη ηλικία όπως αυτή εκδηλώθηκε μέσα από αυτή την προσπάθεια ήταν εμφανέστατη, και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ψυχή και τη δύναμη των ξανθιωτών». Για λόγους διαφάνειας το ευχαριστήριο συνοδεύτηκε από τη λίστα όσων προσέφεραν στο ραδιομαραθώνιο, καθώς και των επιχειρήσεων του νομού που ανταποκρίθηκαν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…