Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 04-07-2012

Εργασιακό 04-07-2012

0

Θέμα 1ο

 


1.273 προσλήψεις στην Ξάνθη
Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασία στο Δήμο Ξάνθης με την πρώτη «φουρνιά» εργαζομένων να πιάνει δουλειά από χθες. Συνολικά θα δουλέψουν επί 5 μήνες 449 εργαζόμενοι στο δήμο Ξάνθης.  
Χθες άρχισε η υπογραφή των συμβάσεων στο ΙΝΕ
Από χθες ξεκίνησε και η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων στο ΙΝΕ για τις θέσεις που αφορούν την Π.Ε. Ξάνθης και τους άλλους φορείς και τους υπόλοιπους δήμους του νομού. Από τις 944 θέσεις που προκηρύχθηκαν έχουν καλυφτεί οι 824. Κατά συνέπεια 120 θέσεις μένουν κενές και δεν αναπληρώνονται ενώ επειδή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων δεν είναι γνωστό ακόμη πόσοι τελικά θα αποδεχτούν τις θέσεις καθώς κάποιοι υπέβαλλαν και στο δήμο Ξάνθης.
Συνολικά θα γίνουν 1.273 προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης ενώ 200 θέσεις από τις προκηρυχθείσες έμειναν κενές, λόγω κριτηρίων του ΑΣΕΠ.  

Θέμα 2ο


 

10 προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Αβδήρων
Δίμηνες συμβάσεις
«Πράσινο φως» για 124 προσλήψεις  από το ΣτΕ  

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ ) για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 124 ατόμων -κυρίως σε διάφορους δήμους-, ενώ αντίθετα «έκοψε» αιτήματα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων.  
10 θέσεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων
Έτσι εγκρίθηκε η πρόσληψη  10 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Αβδήρων.  

   
Θέμα 3ο


21 εποχικοί πυροσβέστες στην Π.Υ. Ξάνθης
1.906 προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών    

 

To  Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος  εξέδωσε διαταγή πρόσληψης 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών. Σύμφωνα με τη διαταγή, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών πρέπει να καλέσουν τους Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν στις 3.400 θέσεις Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και να προβούν στις διαδικασίες επαναπρόσληψης τους για την αντιπυρική περίοδο έτους 2012. Στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης προσελήφθησαν 21 εποχικοί πυροσβέστες.
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν θα πρέπει να  προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα ή βεβαίωση από Κρατικό Νοσοκομείο και όπου αυτό δεν λειτουργεί, βεβαίωση Κέντρου Υγείας που θα πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας τους μέχρι 20-06-2012.
Η διάρκεια απασχόλησης των προσλαμβανομένων ανέρχεται στους τέσσερις (4) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και πάντως όχι πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.12/οικ. 13703/15-06-2012 Απόφαση Π.Υ.Σ..    

Θέμα 4ο


1 θέση στο Δήμο Μύκης
Θέσεις σε δήμους των νομών της περιφέρειας
4.703 θέσεις στην Καθαριότητα    

 

Το «πράσινο φως» στη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού Kαθαριόητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας 8 μηνών) «άναψαν» την περασμένη εβδομάδα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με κοινή τους απόφαση. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προκηρύξεων ξεχωριστά από κάθε δήμο, αφού η κατανομή των θέσεων ανά δήμο έχει ολοκληρωθεί με την υπουργική απόφαση και σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Οργανισμών Tοπικής Αυτοδιοίκησης.  
Θέσεις και ειδικότητες
Οι δήμοι με τις περισσότερες θέσεις είναι εκείνοι της Θεσσαλονίκη (400 θέσεις), της Λάρισας (150 θέσεις), της Κασσάνδρας Χαλκιδικής (140 θέσεις), της Κηφισιάς (102 θέσεις), της Ρόδου (95 θέσεις), του Πειραιά (90 θέσεις) και της Ν. Προποντίδας (80 θέσεις).
Οι θέσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως: εργατών καθαριότητα, εργατών αποκομιδής, εργατών ύδρευσης, εργατών γενικών καθηκόντων, οδηγών απορριμματοφόρων, συνοδών απορριμματοφόρων, χειριστών σαρώθρων κ.ά.  
Δικαιολογητικά
Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα (εκτός αν πρόκειται για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων), όμως πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία επιλογή τους παίζουν κοινωνικά κριτήρια, όπως  η ανεργία, η πολυτεκνία, η εμπειρία, ο βαθμός τίτλου σπουδών, τα ανήλικα τέκνα κλπ. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των OTA α’ βαθμού, ενώ ο προϋπολογισμός των δήμων θα επιβαρυνθεί με 44.104.734 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδία έσοδα των δήμων.  
   
1 θέση στο Δήμο Μύκης


Προσλήψεις σε δήμους του νομού και στην περιφέρεια  

 

Δήμοι Θέσεις
Αλεξανδρούπολης 10
Δράμας 10
Καβάλας 42
Κομοτηνής 30
Μύκης 1

Θέμα 5ο


Προσλήψεις καθηγητών στην Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης
Δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου
67 καθηγητές στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής    

 

Στην πρόσληψη 147 ατόμων ως διδακτικό προσωπικό θα προχωρήσουν αυτή την εβδομάδα τέσσερα τμήματα της Σχολής Αστυφυλάκων. Οι νέοι καθηγητές θα εργάζονται με ωριαία αποζημίωση και θα διδάξουν κατά την τρίτη εκπαιδευτική περίοδο, της εκπαιδευτικής σειράς 2010 – 2012 στα πλαίσια της σχετικής θεωρητικής εκπαίδευσης και των πτυχιακών εξετάσεων.  
Προσλήψεις στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής
Η Σχολή Αστυφυλάκων /Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης προκηρύσσει την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού (τακτικούς –  αναπληρωτές) προς κάλυψη στα επαναληπτικά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τηι ς7 Σεπτεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών η Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής: Με 67 ωρομίσθιους  καθηγητές θα  ενισχυθεί η Σχολή. Αιτήσει υποβάλλονται έως  τις 10 Ιουλίου.  
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 25310-57075, 57076
Τα προσόντα
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα απαιτούμενα γενικά προσόντα:
–           Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια Κράτους – μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης.
–           Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
–           Να μην έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που συνεπάγονται τις στερήσεις των άρθρων 59 και 65 του Ποινικού Κώδικα.
–           Να μη διώκονται ποινικά.
–           Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσει ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές (για τους άρρενες υποψηφίους).
–           Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διορισμού τους.
–           Σε περίπτωση που κατέχουν δημόσια θέση, να μην υπόκεινται στους περιορισμούς των Νόμων 1256/1982 και 1305/1982 (περί πολυθεσίτες).
–           Να πληρούν τα προβλεπόμενα από τον Υπαλληλικό Κώδικα προσόντα και να μην εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού αυτού (Κεφ. Α’ Ν.
3528/2007 ΦΕΚ 124/9-2-2007).
– Να έχουν υγεία και αρτιμέλεια που να επιτρέπουν την άσκηση των καθηκόντων που πρόκειται να τους ανατεθούν και να μην πάσχουν από λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα.
Οι υποψήφιοι που δεν προέρχονται από αστυνομικούς πρέπει υποχρεωτικά να κατέχουν τίτλο σπουδών Ελληνικού ή ισότιμου αναγνωρισμένου αλλοδαπού Πανεπιστημίου που να ανταποκρίνεται στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν – αιτούνται να διδάξουν.
Οι υποψήφιοι εν ενεργεία αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί ως «εξαίρετοι» κατά τα τρία τελευταία έτη, να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια Συμβούλια κατά την τελευταία κρίση και να μην έχουν τιμωρηθεί με ανώτερη πειθαρχική ποινή και ούτε να έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Πειθαρχικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που έχουν τιμωρηθεί η επιβληθείσα ποινή να έχει διαγραφεί.
Οι υποψήφιοι εν συντάξει αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λπ. θα πρέπει να έχουν αποστρατευτεί ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική πείρα και μόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν – αιτούνται να διδάξουν η οποία να προκύπτει από την Υπηρεσία τους στο Σώμα και την επιμόρφωσή τους.        

     
Θέμα 6ο


Θέσεις καθηγητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

   
θέση: Καθηγητή
Φορέας: Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Δομικών Κατασκευών
Αντικείμενο: «Οπλισμένο Σκυρόδεμα- θεωρίες Πλαστικότητας».  
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου Πληροφορίες: 2541079023

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
Αντικείμενο: «Δασική Πολιτική»  
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου Πληροφορίες: 2552041174

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Ιατρικής, Τομέας Εσωτερικής Παθολογίας
Αντικείμενο: «Παθολογία»  
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου Πληροφορίες: 2551030928

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
Αντικείμενο: «Βυζαντινή Φιλολογία».
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου  
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των Σχολών

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
Αντικείμενο: «Διευθέτηση Ορεινών Υδάτων».
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των Σχολών

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Νομικής, Τομέας Ιδιωτικού Δικαίου
Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο και Αστικό Δικονομικό Δίκαιο»
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου  
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των Σχολών
θέση:
Φορέας: Τμήμα Ιατρικής, Τομέας Εσωτερικής Παθολογίας
Αντικείμενο: «Παθολογία».
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των Σχολών

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τομέας Χειρουργικής
Αντικείμενο: «Ουρολογία»
Προθεσμία: 7 Σεπτεμβρίου Πληροφορίες: 2531039903  
θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα, Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Μαθηματικών, Προγραμματισμού και Γενικών Μαθημάτων
Αντικείμενο: «Αναλυτικές και υπολογιστικές Μέθοδοι σε Εφαρμογές Πολιτικού Μηχανικού»
Προθεσμία: 18 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: 2541-0-79023

θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή
Φορέας: Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής
Αντικείμενο: «Εδαφομηχανική- θεμελιώσεις:Εργαστηριακή Έρευνα»
Προθεσμία: 18 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: 2541-0-79023

θέση: Επίκουρου Καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Αντικείμενο: «Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων»
Προθεσμία: 18 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των σχολών
θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή Φορέας: Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Tομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής
Αντικείμενο: Τεχνική Γεωλογία-Διαχείριση φυσικών κινδύνων».
Προθεσμία: 18 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Στις Γραμματείες των σχολών
θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή Φορέας: Τμήμα Ιατρικής, Τομέας Μορφολογικός-Κλινικοεργαστηριακός
Αντικείμενο: «Ιατρική Φυσική»
Προθεσμία: 18 Οκτωβρίου
Πληροφορία: Στις Γραμματεία των σχολών  


Θέμα 7ο

 


500 μόνιμες προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων
Επιπλέον μόρια προσθέτει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις    

 

«Πράσινο φως» στην πρόσληψη 500 μόνιμων σωφρονιστικών υπαλλήλων αναμένεται να δώσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έως το τέλος του μήνα.
Το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κάλυψη αναγκών των σωφρονιστικών καταστημάτων κυρίως της περιφέρειας ενέκρινε πρόσφατα η ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ν. 2190/94) και πλέον απαιτείται Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για να βγει «στον αέρα» ο σχετικός διαγωνισμός.
Την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψη αποφάσισε το απελθόν Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση και πλέον ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης είναι αρμόδιος να προχωρήσει τον διαγωνισμό, ώστε να στελεχωθούν τα νέα καταστήματα κράτησης και να δεχθούν κρατουμένους. Υπενθυμίζεται πως για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους είχε κατατεθεί αίτημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές του έτους, για τη σύσταση 1.000 νέων οργανικών θέσεων. Ωστόσο η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και οι επιταγές της τρόικας περί παγώματος προσλήψεων «κούρεψαν» τις θέσεις που αφορούν κυρίως τα νέα καταστήματα κράτησης σε Νιγρίτα, Χανιά και Δράμα.  
Προϋποθέσεις
Έχει μεσολαβήσει μία επταετία από τον τελευταίο διαγωνισμό πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων (το 2008), με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης ημέρας και νύχτας.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνη, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίας και εκπαίδευσης.
Κατ’ αρχάς υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, αλλά και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,60 μ.).
Για την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνση ή πτυχίο Β’ κύκλου σπουδών TEE ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για τουλάχιστον μία διετία και η μόνιμη διαμονή για το ίδιο χρονικό διάστημα στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης όπου προκηρύσσονται οι θέσεις.
Επιπλέον μόρια προσθέτει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στις Ειδικές Δυνάμεις, η προϋπηρεσία ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας κ.λπ.
Eπίσης, η κατοχή διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ στην. ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας», η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ. ά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…