Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζει την χρηστική ανακύκλωση ο Όμιλος Σκακιστών

Συνεχίζει την χρηστική ανακύκλωση ο Όμιλος Σκακιστών

0
kadoi_skakistikou1-empros

Νέα δράση με αποστολή ρουχισμού στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μετ’ εμποδίων η προσπάθεια των μελών. Δύο διαρρήξεις στα γραφεία και συνεχείς βανδαλισμοί στους υποδοχείς. Επιστολή από το Φίλιππο Στεργίου    

Με νέα δράση συνεχίζεται η προσπάθεια χρηστικής ανακύκλωσης του Ομίλου Σκακιστών Ξάνθης, οι οποίοι μετά την αποστολή παπουτσιών στο Κολουέζι του Κονγκό, συγκέντρωσαν ρούχα, καλοκαιρινά και χειμερινά, σε πολύ καλή κατάσταση, τα οποία περιποιήθηκαν και απέστειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Με συνοπτικό του σημείωμα, ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλιππος Στεργίου κάνει έναν απολογισμό των δράσεων του ομίλου στο πλαίσιο δραστηριοποίησης στον χώρο της χρηστικής ανακύκλωσης, αλλά και της φιλανθρωπίας, ωστόσο η όλη προσπάθεια δοκιμάζεται από τις διαρρήξεις και τους συνεχείς βανδαλισμούς στους κάδους υποδοχής των ειδών της χρηστικής ανακύκλωσης. Ο κ. Στεργίου αναφέρει ότι στην πρώτη διάρρηξη πήραν χρήματα και σπάσαν όλες τις πόρτες του κτιρίου του Αρίωνα, ενώ τη δεύτερη φορά σκίσαν όλες τις κούτες που ήταν έτοιμες για αποστολή, προκειμένου να βρουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Ακόμη, ο ίδιος μιλά και για τους συνεχείς βανδαλισμούς στους κάδους, όπου αυτοί που συλλέγουν τα είδη βρίσκουν κάθε λογής σκουπίδια, ενώ δε λείπουν και οι καταστροφές σους ίδιους τους υποδοχείς.
Παρόλα αυτά όμως, το θετικό είναι ότι ο όμιλος σκακιστών παρά τις μικρές του δυνάμεις και τις δυσκολίες συνεχίζει το έργο του και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Απολογισμός της χρηστικής ανακοίνωσης από τον όμιλο σκακιστών Ξάνθης
«Η δημοσιοποίηση της δράσης του συλλόγου όσον αφορά την χρηστική ανακύκλωση γίνεται  αποκλειστικά και μόνο για να δίδεται απολογισμός  σε όσους Ξανθιώτες συμμετέχουν.
Συγκεντρώνονται  σε κατάλληλους υποδοχείς που βρίσκονται στο κολυμβητήριο παιδικά- εφηβικά ρούχα πλυμένα, σιδερωμένα  και συσκευασμένα , παπούτσια   και παιχνίδια. Σε άλλον υποδοχέα συγκεντρώνονται λογοτεχνικά βιβλία, φροντιστηριακά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες . Τα περισσότερα  ρούχα, παπούτσια παιχνίδια και βιβλία είναι σε πολύ καλή έως άριστη κατάσταση, που δεν μειώνει την αγοραστική τους αξία και επομένως θα μπορούσαν κάλλιστα να πωλούνται σαν καινούρια. Για να αποδείξουμε  σε κάθε καλόπιστο ή και κακόπιστο ότι διαχειριζόμαστε αφιλοκερδώς αλλά και συνετά όσα οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται,  συγκεντρώνουμε τις ευχαριστήριες επιστολές που αποστέλλουν όσοι γίνονται αποδέκτες των δωρεών   ρουχισμού, παιχνιδιών, βιβλίων και παπουτσιών. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2680 βιβλία δωρεές , στη Δημοτική βιβλιοθήκη  Ξάνθης , Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης , Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης, Νοσηλευτική Σχολή Ξάνθης , διάφορα Δημοτικά και Γυμνάσια Ξάνθης, στο σύλλογο Δροσερού «Η ελπίδα» και στο σύλλογο Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης.  Έγινε Ιεραποστολή στο Κολουέζι του Κονγκό παπουτσιών για παιδιά και  κατ΄ εξαίρεση για ενήλικες, επίσης παιχνιδιών στο Κολουέζι του Κονγκό και ήδη λάβαμε συγκινητική ευχαριστήρια επιστολή από τον Επίσκοπο Κατάγκας  Σεβασμιώτατο  π. Μελέτιο που μας καλεί να τους επισκεφθούμε.  Επίσης στείλαμε ρουχισμό καλοκαιρινό  (μέχρι και μαγιό) αλλά και χειμερινό για αγόρια στο Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης. 
Βέβαια τίποτε δεν μπορεί να είναι τέλειο σ΄ αυτό  τον κόσμο. Οι υποδοχείς έχουν επανειλημμένα υποστεί βανδαλισμό,  αλλά υπάρχουν και συμπολίτες που εσκεμμένα, δεν εξηγείται αλλιώς  αφού η σήμανση είναι έντονη, χρησιμοποιούν τους υποδοχείς ως κάδους σκουπιδιών ή ως κάδους ανακύκλωσης χαρτιού .Ο σύλλογος σε διάστημα 5 μηνών έχει διαρρηχθεί δυο φορές και φυσικά έχει υποστεί βανδαλισμό και φθορές. Επειδή δεν είμαστε πολλοί, δυστυχώς, μερικές φορές δεν μπορούμε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, να διατηρούμε την προσπάθεια λειτουργική και γι΄ αυτό απολογούμαστε. Δεν υπαναχωρούμε όμως και συνεχίζουμε την προσπάθεια ζητώντας επιείκεια από τους συμπολίτες μας αν και όταν μας κρίνουν ή μας κατακρίνουν . Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε».
Ο πρόεδρος του συλλόγου σκακιστών Ξάνθης Φίλιππος Στεργίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…