Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παράπονα Σταυρουπολιτών …στο Δήμαρχο

Παράπονα Σταυρουπολιτών …στο Δήμαρχο

0
dimarxeio_stauroupolis-empros

Δεν βλέπουν κανάλια,  δεν έχουν επαρκή φωτισμό: «Μας εγκατέλειψε ο δήμος Ξάνθης», υποστηρίζουν

«Έχουν άδικο» λέει ο δήμαρχος. Τεχνικό συνεργείο με τον αντ’ αυτού  κ. Μπένη επιθεώρησε τον οικισμό. Εκτεταμένες κλοπές καλωδίων στους κόμβους

Αντί να κάνουν τα …παράπονά τους στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο,  επέλεξαν το «Ε», κάτοικοι της Σταυρούπολης που επικοινώνησαν μαζί μας θέτοντας μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Τους τα είπαμε αλλά τίποτε δεν έκαναν», μας είπαν διαμαρτυρόμενοι ότι «η Σταυρούπολη έχει εγκαταλειφτεί στην μοίρα της από τότε που ενώθηκε με το δήμο Ξάνθης»!

Νε τηλεόραση νε φως…
Όπως μας μετέφεραν η «Σταυρούπολη μοιάζει αποκομμένη από την ενημέρωση καθώς εδώ και δύο εβδομάδες δεν λειτουργούν τα περισσότερα κανάλια ιδιωτικά αλλά και κρατικά» με αποτέλεσμα οι λιγοστοί κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι να χάνουν και αυτή τη διέξοδο στον έξω κόσμο και να νιώθουν εγκαταλειμμένοι. Επίσης ανέφεραν ότι στην περιοχή του Κέντρου Υγείας επικρατεί το απόλυτο σκότος αφού ο δήμος δεν αντικαθιστά τις καμένες λάμπες φωτισμού ενώ επίσης δεν φροντίζει και για τον καθαρισμό από θάμνους και αγριόχορτα στη στροφή των Κομνηνών καθιστώντας την επικίνδυνη λόγω έλλειψης ορατότητας.

Κλέβουν τα υπόγεια καλώδια λέει ο Μπένης
Το «Ε» απευθύνθηκε στο  δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη θέτοντας τις αιτιάσεις των κατοίκων. Ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι έχουν άδικο να λένε ότι ο δήμος Ξάνθης δεν ενδιαφέρεται για τη Σταυρούπολη και ότι αυτό το αποδεικνύει με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών που στέλνει σχεδόν καθημερινά. Πράγματι ο κ. Μπένης με τον προϊστάμενο των συνεργείων κ. Κηπουρό ήταν χθες στη Σταυρούπολη και όπως μας ανέφερε έκαναν μια γενική επιστασία στον οικισμό. Σ’ ότι αφορά τα κανάλια ο κ. Μπένης είπε ότι δεν μπορεί ο δήμος να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα καθ’ ότι είναι ιδιωτικά. Ο  αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος που ρωτήθηκε από το «Ε» είπε ότι παρ’ όλα αυτά ο δήμος έστειλε τεχνικό για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Σ’ ότι αφορά όμως το φωτισμό ο κ. Μπένης επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι στην αντικατάσταση των λαμπών αλλά γενικότερο και επεκτείνεται και στους κόμβους Γέρακα – Λυκοδρομίου. Αυτό οφείλεται στις εκτεταμένες κλοπές υπογείων καλωδίων στην περιοχή τα οποία τα πωλούν για χαλκό. Μάλιστα είπε ότι έχουν ενημερώσει για το θέμα την ΔΕΚΕ ώστε να επιληφθούν. Τέλος αναφορικά με τον καθαρισμό της στροφής των Κομνηνών είπε ότι θα το εξετάσει και θα επιληφθεί προσωπικώς.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…