Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρ’ ολίγον να του κόψει το πόδι…

Παρ’ ολίγον να του κόψει το πόδι…

0
trakter-empros

Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου στο  Σέλερο από χορτοκοπτικό μηχάνημα

Είχε ανάγκη από αίμα και οι συγχωριανοί του γύρισαν την πλάτη

Ένα σοβαρό ατύχημα που παρ’ ολίγον να κοστίσει τη ζωή ενός 14χρονου αγοριού, επιφέροντας όμως σοβαρό τραυματισμό στο ένα του πόδι, έγινε πριν 10 μέρες στον οικισμό του Σελέρου. Αρωγός στο πρόβλημα του παιδιού που αντιμετώπιζε επείγουσα ανάγκη από αίμα της σπάνιας ομάδας Β Αρνητικό, στάθηκε ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης που έκανε έκκληση για αίμα κινητοποιώντας τα μέλη του αλλά η αστυνομία αγνοούσε παντελώς το περιστατικό.

Σοβαρός τραυματισμός στο πόδι από χορτοκοπτικό
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο 14χρονος βοηθούσε τον πατέρα του στην κοπή χόρτου στο χωράφι τους και ήταν μαζί του πάνω το τρακτέρ το οποίο στο πίσω μέρος του είχε χορτοκοπτικό μηχάνημα. Για άγνωστους λόγους το αγόρι πήδηξε σε κάποια στιγμή απ’  το τρακτέρ ενώ αυτό ήταν εν κινήσει και ενώ δούλευε το χορτοκοπτικό μηχάνημα το οποίο και του βρήκε το πόδι επιφέροντας σοβαρό τραυματισμό όχι όμως ευτυχώς ακρωτηριασμό, όπως πληροφορηθήκαμε από πηγές του νοσοκομείου Ξάνθης όπου μεταφέρθηκε άμεσα.

Κινητοποίηση των Εθελοντών Αιμοδοτών
Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Γιάννης Παπαχρόνης,  του μεταφέρθηκε το σοβαρό περιστατικό όπως επίσης και ότι το αγόρι είχε ανάγκη από αίμα της ομάδας Β Αρνητικό. Ο σύλλογος έκανε έκκληση στους κατοίκους του οικισμού όμως όπως μάθαμε ουδείς ευαισθητοποιήθηκε να προσφέρει αίμα στο παιδί και αυτό είναι ιδιαιτέρα λυπηρό και δεν τους τιμά. Ο λόγος είναι  – όπως μας μεταφέρθηκε – ότι  η πολυμελής οικογένεια του αγοριού (έχει άλλα 4 αδέλφια) και οι γονείς του είναι μια κλειστή οικογένεια που δεν έχουν πολλές σχέσεις με τους άλλους κατοίκους του οικισμού.

Σοβαρό το τραύμα αλλά θα αποκατασταθεί
Από πηγές του νοσοκομείου Ξάνθης πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα με το αίμα αντιμετωπίστηκε με αιμοδοσία μελών του συλλόγου και το αγόρι μετά από 3 μέρες νοσηλεία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ στο  διάστημα αυτό προσέρχεται με βοηθητικές πατερίτσες για αλλαγή στις πληγές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τραύμα του χαρακτηρίζεται μεν σοβαρό αλλά θα αποκατασταθεί με τον καιρό αφού δεν υπάρχει ακρωτηριασμός.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …