Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Όλοι οι άνθρωποι του …Πρωθυπουργού στη Θράκη

Όλοι οι άνθρωποι του …Πρωθυπουργού στη Θράκη

0
Samaras_7

Ποιοι είναι οι «δικοί του άνθρωποι» στο  νομό μας και στη Θράκη.
Το ζεύγος Βώβου, μια φιλία από παλιά…

Δ. Βαρτζόπουλος, Α. Γεροντόπουλος, Δ. Σταμάτης, οι συνοδοιπόροι από την ΠΟΛ.ΑΝ. Σούλα Ιακωβίδου μαζί του από το 2009

Τρεις μέρες μετά τις εκλογές ανακοινώθηκε τελικά το απόγευμα της Πέμπτης η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με Πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πλειοψηφούντος κόμματος της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά. Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερη σημασία τόσο από πολιτικής άποψης όσο και τοπικού ενδιαφέροντος να εξετάσουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι του …πρωθυπουργού στην Θράκη. Οι άνθρωποι που έχουν άμεση πρόσβαση και «ανοιχτές πόρτες» στο γραφείο του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται γιατί τους γνωρίζει και έχει φιλικές σχέσεις από παλιά και γιατί κάποτε τον  στήριξαν και ήταν συνοδοιπόροι του στην «Πολιτική Άνοιξη».

Το ζεύγος Βώβου
Ξεκινώντας από τον νομό μας, αδιαμφισβήτητα τα πρωτεία κρατά το ζεύγος Βώβου. Η σχέση του  Διονύση Βώβου με τον Αντώνη Σαμαρά κρατά από μακριά και δη από την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Μεσσηνία καθώς οι δυο τους είναι κοντοχωριανοί και  διατηρούν φιλική σχέση από τότε.  Το ζεύγος Βώβου στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά στις επιλογές του απ’ την εποχή που ίδρυσε την «Πολιτική Άνοιξη». Υπενθυμίζουμε ότι η κα Πελαγία Βώβου, σύζυγος του κ. Διονύση Βώβου ήταν υποψήφια με την «ΠΟΛ.Α» το 1994.

Ο Δημήτρης  Βαρτζόπουλος
Στενή φιλική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά έχει και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ξανθιώτης στην καταγωγή και συγκεκριμένα κατάγεται από τη Σταυρούπολη. Ο κ. Βαρτζόπουλος ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και εργάσθηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύθηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ( NLP) . Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης.
Από το 2003 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ . Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος. Επίσης με πρόταση του Αντώνη Σαμαρά διετέλεσε υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η Σούλα Ιακωβίδου
«Πόρτα ανοιχτή» είχε και πιθανότατα θα συνεχίσει να έχει  και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Σούλα Ιακωβίδου, η οποία γνώρισε τον κ. Αντώνη Σαμαρά το 2009 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μεταστροφή του κλίματος υπέρ του στο νομό μας κινητοποιώντας υποστηριχτές του, όταν ο κ. Σαμαράς διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος από την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια ιδιαίτερα σεμνή δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς εμπιστεύεται και θεωρεί δικούς του ανθρώπου και τους τρεις προέδρους των ΝΟΔΕ τον κ. Στραυράκογλου του Έβρου, τον κ. Ναλμπάντη της Ροδόπης και την ίδια καθώς είναι οι εκπρόσωποι του κόμματος και μ’ αυτή την ιδιότητα έχουν άμεση πρόσβαση στο  γραφείο του.

Ο Άκης Γεροντόπουλος
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη του νομού Έβρου στις 5/3/1956.
Επάγγελμα: Ιατρός – Ιατροδικαστής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Αθηνών.
Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ. 1984 – 1989: Εκλέγεται ευρωβουλευτής
Από το 1989 – 1993 εξελέγη τρεις φορές Βουλευτής Έβρου.
Με τον Αντώνη Σαμαρά οι  δρόμοι τους συναντιούνται το 1993 όταν παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και Εκπρόσωπος Τύπου. Οκτώβριος – Νοέμβριος 2009 : Υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.
24 Φεβρουαρίου 2010 : Αναλαμβάνει τη θέση του Υπεύθυνου της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά ΜΜΕ.
27 Ιουνίου 2010 : Κατά το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη μέσα στην πρώτη τετράδα ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή) .10 Ιανουαρίου 2011 : Αναλαμβάνει και καθήκοντα Αναπληρωτή Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
6 Μαΐου 2012 : Εξελέγη Βουλευτής Έβρου ερχόμενος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Μαΐου.

Ο Δημήτρης Σταμάτης που έγινε υπουργός Επικρατείας
Δεν είναι Θρακιώτης ο κ. Δημήτρης Σταμάτης αλλά Θεσσαλονικιός. Παρόλα αυτά είναι γνωστός στη Θράκη επειδή διατέλεσε περιφερειάρχης Αν. Μακ. – Θράκης από το 2007 – 2009. Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης είναι ο πρώην βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Είχε ταχθεί κατά το παρελθόν στο πλευρό του κ. Αντώνη Σαμαρά ως συνιδρυτής της Πολιτικής Άνοιξης ενώ από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ είναι συνεχώς στο πλευρό του και συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση ως υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Σταμάτης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους αυτοδιοικητικούς του νομού μας και των νομών της περιφερείας και η υπουργοποίησή του ανοίγει μια «πόρτα» γι αυτούς.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …