Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ΣΕΚΑΠ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Έκκληση Πράτσου προς τους μετόχους ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και προς τους πολιτικούς να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους

3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον της εταιρείας και περιμένουν το τι μέλλει γενέσθαι με την ΑΤΕ

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι εργαζόμενοι και  η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, εν’ όψει των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας καθώς και των εξαγγελιών περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που επηρεάζει τη ΣΕΚΑΠ ιδιαίτερα στο  σκέλος του τι μέλλει γενέσθαι με την ΑΤΕ και σ’ ότι αφορά τη δέσμευση κατόπιν επιταγών της τρόικας, απεμπλοκής της από τις συνεταιριστικές εταιρείες και απ’  αυτές που είναι μεγαλομέτοχος.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν τη β’ δόση από το επενδυτικό σχέδιο για να πληρωθούν
Με τα «μάτια στραμμένα» στη β’ δόση του επενδυτικού σχεδίου (περίπου 1 εκ., ευρώ) που πρόκειται να εκταμιευτεί, είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι 3 μήνες απλήρωτοι και ευελπιστούν ότι απ’ αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Παράλληλα αγωνιούν για το μέλλον της εταιρείας αφού έπαψε κάθε ίχνος ενδιαφέροντος για  το διαγωνισμό και ο  τελευταίος προτιμητέος Ηλίας Παπαδόπουλος δεν βγάζει μιλιά…ενώ δεν έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.
Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους – όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κώστας Γαβριηλίδης – στην νέα κατάσταση και αναθάρρησαν από τις προεκλογικές πολιτικές δεσμεύσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ ότι δεν θα αφήσουν να κλείσει η ΣΕΚΑΠ, περιμένοντας όμως έργα και όχι μόνο λόγια…

Πράτσος: «Η ΣΕΚΑΠ χρειάζεται έργα εδώ και τώρα και όχι λόγια»
Απ’ την πλευρά της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Δημήτρης Πράτσος τονίζει την αναγκαιότητα να γίνει κάτι άμεσα και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι με μια γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γιατί όπως είπε, ο χρόνος μετρά αντίθετα για τη ΣΕΚΑΠ. Και συγκεκριμένα καταθέτει την πρόταση να παραχωρήσει τις μετοχές της η ΑΤΕ στην ΠΑΣΕΓΕΣ με δεδομένο και ότι η ΑΤΕ είναι υπό πτώχευση, ενστερνιζόμενος και τη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή της ΣΕΚΑΠ στα συνεταιριστικά χέρια Δεν παραβλέπει τον πολιτικό παράγοντα και την πολιτική βούληση να βοηθηθεί η ΣΕΚΑΠ και να μην οδηγηθεί στο λουκέτο, επικαλούμενος και εξαγγελίες πολιτικών του νομού μας: «Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες του οι μέτοχοι. Ας συνεργαστούν και ας πιέσουν τους πολιτικούς να βρεθεί λύση για τη ΣΕΚΑΠ γιατί δεν της απομένει χρόνος. Χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς και παρά το γεγονός ότι εμείς προσπαθούμε  να κρατήσουμε τις σχέσεις συνεργασίας με πολλές χώρες όπως την Κίνα προσβλέποντας ενδεχομένως να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αγορά, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η ΣΕΚΑΠ χρειάζεται έργα και όχι λόγια …εδώ και τώρα»!  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ακρίβεια αύξησε τις οφειλές στην εφορία – Πάνω από 4,45 δισ. οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο

4,2 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία Η έκρηξη της ακρίβειας που σαρώνει τα εισοδή…