Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Ξάνθη

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Ξάνθη

0
Baxtseli_1-empros

Επισκέφτηκε τον ψευδομουφτή και την ΤΕΞ. Χαιρέτησε με το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων

Τον περίμεναν στην πλατεία να τον …»υποδεχτούν» μέλη του Πατριωτικού Μετώπου με σημαίες και συνθήματα

Την Ξάνθη επισκέφτηκε  την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελή στα πλαίσια της περιοδείας του που ξεκίνησε από το Μεγάλο Δέρειο του Έβρου και στη συνέχεια στην Κομοτηνή όπου είχε συναντήσεις  με κατοίκους των Αρριανών και της Φιλύρας και παράγοντες της μειονότητας. Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μπαχτσελή συνοδεύεται από τον γιο του εκλιπόντος Αχμέτ Σαδίκ και η περιοδεία του θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη ενώ θα καταλήξει στα Σκόπια.  
Η επίσκεψη Μπαχτσελή στην Ξάνθη
Ο κ. Μπαχτσελή αναμένονταν στην Ξάνθη περί τις 2 το μεσημέρι όμως ήρθε τελικά γύρω στις 4.30 χωρίς εισέλθει στο κέντρο της πόλης όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά κατευθύνθηκε από τη Σάρδεων στο εστιατόριο «Ξανθίππη» όπου και γευμάτισε με τη συνοδεία του. Στη συνέχεια και περίπου στις 5.30 ο ίδιος και η συνοδεία του επισκέφτηκαν την οικία του ψευδομουφτή κ. Αχμέτ Μετέ όπου τον υποδέχτηκε ο ίδιος και τους προσφέρθηκαν λουλούδια Λίγο αργότερα κατευθύνθηκε στην ΤΕΞ και καθ’ οδόν σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας με το  χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. Στην ΤΕΞ παραβρέθηκε και ο π. βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη ο οποίος νωρίτερα εθεάθη να εξέρχεται από την οικία του κ. Μετέ.  
Τον περίμενε να τον … «υποδεχτεί» το Ελληνικό Πατριωτικό Μέτωπο
Στην πλατεία από το μεσημέρι είχαν μαζευτεί περίπου 25 μέλη του Πατριωτικού Μετώπου κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες. Στο  κεντρικό πανό αναγράφονταν το σύνθημα: «Έξω το Τουρκικό Προξενείο από την Θράκη» ενώ τα συνθήματα που αναφωνούσαν ήταν: «Έξω οι Τούρκοι από την Ξάνθη» και οι «Η Θράκη είναι Ελληνική». Οι διαδηλωτές αφού έμειναν για λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία κατευθύνθηκαν προς την Β. Κωνσταντίνου απ’ την οποία επίσης επέστρεψαν γύρω στις 4 μ.μ. φωνάζοντας συνθήματα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη με μοτοσικλετιστές και άντρες των ματ τους περιφρουρούσαν. Στη συνέχεια στρατοπέδευαν κάτω από το ρολόι περιμένοντας τον κ. Μπαχτσελί τραγουδώντας διάφορα άκρως εθνικιστικού περιεχόμενου «άσματα» αλλά και τον Εθνικό Ύμνο. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν καθώς τα ματ δεν τους άφησαν να κουνήσουν ρούπι από εκεί…Λίγο αργότερα διαδήλωσαν με κατεύθυνση την Μ. Καραολή.  
Διαμαρτυρία του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης
Η επίσκεψη Μπαχτσελί στη Θράκη προκάλεσε την διαμαρτυρία του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, ο οποίος με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίσκεψη Μπαχτσελί στη Θράκη καταγγέλλοντας μια σειρά γεγονότων στην Κύπρο για τα οποία,  όπως σημειώνει,  ευθύνονται οι Γκρίζοι Λύκοι: «Οι Γκρίζοι Λύκοι ευθύνονται για σωρεία δολοφονιών και εκτελέσεων στο νησί μας, με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ στις 11/8/1996 και του εξαδέλφου του Σολωμού Σολωμού στις 14 του ιδίου μηνός, μπροστά στις διεθνείς τηλεοπτικές κάμερες που έκαναν απευθείας αναμετάδοση των διαδηλώσεων στη Δερύνεια, αλλά προπαντός μπροστά στους ειρηνευτές στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών.Ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια του νόμου και της υπευθυνότητας και να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της πατρίδας μας, κατά της Θράκης μας», καταλήγει η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…