Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Ζωντάνεψε» το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου

«Ζωντάνεψε» το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου

0
ghpedo_aspida_eumoiro_01-empros

Έργα αποκατάστασης από την Ασπίδα Ξάνθης που θα το χρησιμοποιεί τη νέα χρονιά

Από γήπεδο «φάντασμα» το γυμναστήριο μεταμορφώθηκε σε «στολίδι»            

Μετά από αρκετά χρόνια… αναμονής, το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στο Εύμοιρο Ξάνθης θα «ζωντανέψει», καθώς οι ιθύνοντες της Ασπίδας Ξάνθης ήρθαν σε συμφωνία με τις δημοτικές αρχές της πόλης μας ώστε να το χρησιμοποιούν για τη νέα χρονιά.
Για να γίνει αυτό όμως οι άνθρωποι της ξανθιώτικης ομάδας πραγματοποίησαν αρκετές εργασίες αποκατάστασης των φθορών που υπήρχαν, ενώ ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν την επόμενη σεζόν στις οικονομικές απαιτήσεις ώστε να μπορούν να το συντηρούν. Συγκεκριμένα η Ασπίδα Ξάνθης τη νέα περίοδο θα χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου για τα παιχνίδια των αγωνιστικών της τμημάτων, ενώ τα τμήματα υποδομής (ακαδημίες) θα συνεχίσουν τις προπονήσεις και τους αγώνες τους στο «ΔΑΚ» (κλειστό Ασπίδας) και στα διάφορα γυμναστήρια δημοτικών σχολείων της πόλης.  
Γήπεδο «φάντασμα» για πολλά χρόνια  
Το κλειστό γυμναστήριο έστεκε σαν «φάντασμα» στην είσοδο του Ευμοίρου, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια είχε ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των εργασιών, όμως δεν μπορούσε να κριθεί… ετοιμοπαράδοτο, λόγω της παύσης χρηματοδότησης από το κράτος προς τον εργολάβο. Έτσι, αν και ήταν κοντά στην ολοκλήρωση του, ορισμένες ελλείψεις, αλλά και η αδυναμία του Δήμου για τη συντήρηση του το είχαν οδηγήσει σε «λουκέτο», αφήνοντας το έτσι στην… μοίρα του.
Για καλή του τύχη όμως, για το γυμναστήριο ενδιαφέρθηκαν οι παράγοντες του τμήματος μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης, οι οποίοι με δικά τους έξοδα διεκπεραίωσαν τις εργασίες κι έτσι το κλειστό γυμναστήριο θυμίζει πλέον αθλητικό χώρο.  
Εθελοντικές εργασίες από τα μέλη της ομάδας  
Τρίψιμο και στίλβωμα του παρκέ, χάραξη και χρωματισμός γραμμών, επιδιόρθωση φωτισμού και προμήθεια πάγκων για τις ομάδες και τη γραμματεία ήταν οι πρώτες κινήσεις των… εργατών (παραγόντων, προπονητών, γονιών και αθλητών) της Ασπίδας που με προσωπικό κόπο, εργασία και έξοδα κατάφεραν μετά από περίπου 2 μήνες να ολοκληρώσουν τις εργασίες στον εσωτερικό χώρο του γυμναστηρίου. Παράλληλα με τη συνδρομή φίλων της ομάδας καθαρίστηκε και ο εξωτερικός χώρος, απ’ όπου απομακρύνθηκαν ¨μπάζα¨, αγκάθια και σκουπίδια κι έτσι η συνολική εικόνα του γυμναστηρίου του Ευμοίρου είναι πλέον ένα πραγματικό ¨στολίδι¨.  
Ανεπίσημα «εγκαίνια» με εσωτερικά διπλά  
Το περασμένο Σάββατο και αφού είχαν τελειώσει οι απαραίτητες εργασίες – επιδιορθώσεις, έγιναν και τα ανεπίσημα «εγκαίνια», καθώς οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών της Ασπίδας πάτησαν το ¨παρκέ¨ παίζοντας εσωτερικά φιλικά διπλά. Πολλά παιδιά, πολλοί γονείς, μεγάλος ενθουσιασμός μα πάνω απ’ όλα ικανοποίηση, χαρά και χαμόγελα από τους υπεύθυνους της ομάδας, που κατάφεραν με σκληρή δουλειά και οικονομική θυσία να ετοιμάσουν το νέο γήπεδο.          

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κολυμβητηρίου-Ανακοινώθηκαν ώρες λειτουργίας και τιμές

Πληροφορίες από το δήμο Ξάνθης για το δικαίωμα εισόδου και τα τέλη χρήσης Το Τμήμα Αθλητισ…