Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Επιστράτευση» Ψωμιάδη από τη Ν.Δ.

«Επιστράτευση» Ψωμιάδη από τη Ν.Δ.

0
Psomiadis_06-2012-empros

Κομματική σύσκεψη στην ΝΟΔΕ Ξάνθης και συνέντευξη Τύπου

Πιάστηκε «αδιάβαστος» για τα τοπικά πολιτικά θέματα. Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ανεκτικός για τη «Χρυσή Αυγή»

Μπροστάρης στον αγώνα για συσπείρωση της λαϊκής βάσης της Ν.Δ. με στόχο την αύξηση των ποσοστών της έθεσε τον εαυτό του ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποδεχόμενος το κάλεσμα του Αντώνης Σαμαρά  για συστράτευση του κεντροδεξιού μετώπου. Στα πλαίσια αυτά και υπό την αρμοδιότητα του υπεύθυνου της προεκλογικής εκστρατείας για τη Βόρεια Ελλάδα …καβάλησε βανάκι χρωματισμένο με την γαλανόλευκο και οργώνει τις πόλεις. Στην Ξάνθη ήρθε το πρωί της Κυριακής και είχε σύσκεψη με τους υποψηφίους βουλευτές και τα μέλη της ΝΟΔΕ ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στην οποία …πιάστηκε μάλλον αδιάβαστος κυρίως σ’ ότι αφορά τα τοπικά θέματα.

Αγνοούσε παντελώς ότι  τοπικό…
Για παράδειγμα αγνοούσε για την μεταπήδηση στους «Ανεξάρτητους ¨Έλληνες» του πρώην Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας επί κυβερνήσεως ΝΔ Κ. Καραμανλή κ. Φ. Τσαλίδη μετά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο ενώ επίσης αγνοούσε παντελώς ότι αφορά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας απ’ το οποίο λείπει το όνομα του πρώην πασόκου συνδικαλιστή, Γιώργου Πετράκη, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου: «Δεν μπορώ να εκφράσω θέσει που ούτε καν ενημερωμένος δεν είμαι», ήταν η απάντηση του κ. Ψωμιάδη. Αλλά και σ’ ότι αφορά τα μειονοτική εκπροσώπηση περιορίστηκε να πει ότι πρεσβεύει τη δίκαιη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων τονίζοντας παράλληλα ότι «ο κ. Τσίπρας παίζει περίεργα παιχνίδια με την μειονότητα» ενώ δήλωσε ότι «θέλει να είναι πολύ προσεκτικός σ’ ότι αφορά τα εθνικά θέματα».    

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά και σε θέματα προεκλογικής ατζέντας ο κ. Ψωμιάδης δεν μπόρεσε να αρθρώσει ένα συγκροτημένο πολιτικό λόγο και μια ξεκάθαρη επιχειρηματολογία που να απαντά στο ερώτημα «Γιατί ψήφος στη Ν.Δ;» αφού διολίσθησε σε παλινωδίες και επικίνδυνους ατραπούς φτάνοντας έως να παραλληλίσει τη Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ε» αναφορικά με την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» σημείωσε: «Τα κόμματα εκφράζονται μέσα από τη βούληση του λαού η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ είναι κόμματα που τα τιμούν έλληνες πολίτες είμαι όμως κατά των ακροτήτων, καταδικάζω ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται». Κύριος στόχος της επιχειρηματολογίας του είναι να πλήξει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «Ανεύθυνη, επικίνδυνη, μηδενιστική εφιαλτική» την πολιτική του παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καταθέσει μια στοιχειοθετημένη άποψη αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ αν δημιουργηθεί κυβέρνηση αριστεράς. ««Εξάλλου δεν είναι ακραίες συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ;  Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια; Ποιος υπερασπίζεται τέτοιες δυνάμεις αναρχικών; Ποιος δεν καταδίκασε ποτέ τους κουκουλουφόρους; Σας θυμίζω  ότι μια μερίδα υποστηρίζει ότι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή  Αυγή δεν ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν να διαδηλώσουν στα Σκόπια υπέρ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εμένα δεν μ’ ενοχλεί η Χρυσή Αυγή πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες καταδικάζω».

Ξυπνά το θεριό της ΝΔ…
Τέλος εξέφρασε την προσωπική του πικρία σημειώνοντας ότι: «Τα τελευταία χρόνια νιώθω παραγκωνισμένος και αδικημένος από το δικό μου κόμμα. Παρ’ όλα αυτά σφίγγοντας της καρδιά μου μπήκα μπροστά γιατί το σάλπισμα είναι εθνικό, είναι για την πατρίδα για το μέλλον των παιδιών μας και των αξιών. Το θεριό αυτό που λέγεται ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές σε πολλές περιοχές ήταν κοιμισμένο – ναρκωμένο. Σας διαβεβαιωθώ ότι το θεριό ξυπνάει
Θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας με το αποτέλεσμα της ΝΔ σε πολλές περιοχές της χώρας».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…