Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Γκρίνιες και παραιτήσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ξάνθη

Γκρίνιες και παραιτήσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ξάνθη

0
Anexartitoi_ellines_05_2012-empros

Παραιτήθηκε μέλος της εκλογικής επιτροπής

Επικοινωνιακά φάουλ με την άφιξη Καμμένου

Κλυδωνισμοί παρατηρούνται στους «Ανεξαρτήτους Έλληνες» στην Ξάνθη αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε μέλος της εκλογικής επιτροπής εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις καθώς και για το πώς, από ποιους και σε ποιους ανατίθενται αρμοδιότητες σε μέλη του κόμματος. Ουσιαστικά το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι ανατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτής κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου, η ευθύνη της επικοινωνίας στον αδελφό του Παράσχο Ευστρατίου  – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές – ερήμην των άλλων μελών της εκλογικής επιτροπής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια ενός μέλους του κ. Δούση οποίος και την εξέφρασε με την παραίτησή του. 

Δεν έχουν ακόμη Νομαρχιακή…
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ένα κόμμα μόλις τριών μηνών και παρόλα αυτά έκοψε 4ο το νήμα της εκλογικής αναμέτρησης πανελλαδικά και στην Ξάνθη. Όμως, όπως είναι εύλογο δεν έχει προλάβει να αποκτήσει την οργανωτική δομή που απαιτείται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις δύο προεκλογικών περιόδων. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν συσταθεί νομαρχιακές επιτροπές παρά μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες έχει οριστεί εκλογική επιτροπή που έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας σε τοπικό επίπεδο.

Εδώ ο Καμμένος εκεί ο Καμμένος…που είναι ο Καμμένος;
Να φταίει η έλλειψη συντονισμού…ίσως και η έλλειψη εμπειρίας σε επικοινωνιακό επίπεδο, ωστόσο είναι δεύτερη φορά που «καίγονται» από τον… Καμμένο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» της Ξάνθης. Νέο φάουλ αυτό του Σαββάτου που ανακοίνωσαν την άφιξη του προέδρου τους στην Ξάνθη όμως εδώ Καμένος …εκεί Καμμένος που είναι ο Καμμένος; Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μπάμπης Ευστρατίου «το  ανέβαλε γιατί κάτι του έτυχε» (όπως δηλαδή και  την προηγούμενη φορά που τον περίμεναν), ενώ οκ. Καμμένος έφτασε ως τη Δράμα και από κει προτίμησε να πάει Αλεξανδρούπολη. Αναφορικά με την παραίτηση Δούση και τα τοπικά εσωκομματικά προβλήματα ο κ. Ευστρατίου είπε ότι: «Είμαστε ένα νέο κόμμα , δεν έχουμε μόνιμες  νομαρχιακές και προσπαθούμε ν’ ανταπεξέλθουμε όπως μπορούμε. Αν μπούμε στη διαδικασία να κοιτάμε τις ταμπέλες και να περιμένουμε οφίτσια δεν ξεκινάμε καλά», αφήνοντας αιχμή για την παραίτηση Δούση που όπως όμως σημείωσε παραιτήθηκε «για τους δικούς του λόγους».

Μάλλον δεν άρχισαν καλά…
Πληροφορίες του «Ε» όμως αναφέρουν ότι υπάρχει γκρίνια μέσα στο κόμμα για την τακτική που ακολουθεί ο κ. Ευστρατίου. Λένε ότι έχει το «λύσε και το δέσε» και ότι φοβούνται ότι πάει να καταντήσει το κόμμα …συνδικαλιστικό παραμάγαζο…εξυπηρετώντας προσωποπαγή πολιτική που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των πολιτικών του φιλοδοξιών.  
Σε μια περίοδο που απαιτείται πλήρης ενότητα για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την τρίτη έδρα όπως είναι ο στόχος τους,  οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Ξάνθη βρίσκονται σε περίοδο διχασμού και εσωκομματικών προβλημάτων. Όσον αφορά δε το στόχο να πάρουν την τρίτη έδρα αυτό είναι εφικτό μόνο αν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καταλάβουν την τρίτη θέση.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…