Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιδρομές στους υποσταθμούς της ΔΕΗ με ζημιές χιλιάδων ευρώ

Επιδρομές στους υποσταθμούς της ΔΕΗ με ζημιές χιλιάδων ευρώ

0
metasximatistes_xalkos-empros

Έξαρση το Μάιο με 21 κλοπές

Κλέβουν το χαλκό που πουλάνε για 200-300 ευρώ. Ανενόχλητοι δρουν ακόμη και στον κάμπο

Διαστάσεις μαζικής επιδρομής πήραν τη χρονιά που μας πέρασε οι κλοπές σε υποσταθμούς τη ΔΕΗ, με στόχο την ποσότητα χαλκού που υπάρχει στους μετασχηματιστές. Στο θέμα αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Βασίλης Σαρρής κατά τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνολικά από πέρυσι το καλοκαίρι σημειώθηκαν 86 κλοπές, ενώ μόλις τον Μάιο που μας πέρασε παρατηρήθηκε έξαρση με 21 περιστατικά στο νομό της Ξάνθης.

Πολυδάπανη η αντικατάσταση των μετασχηματιστών
Ο κ. Σαρρής εξηγεί στο «Ε» ότι στόχος των δραστών είναι ο χαλκός που περιλαμβάνεται στους μετασχηματιστές. Με σχοινιά τραβάνε κάτω το μετασχηματιστή, τον λύνουν, αφαιρούν το χαλκό και διαφεύγουν με φορτηγάκι.
«Για όφελος μερικά ευρώ, κάνουν ζημιές εκατομμυρίων», υπογραμμίζει ο κ. Σαρρής, αφού η απόδοση του χαλκού είναι περίπου 200-300 ευρώ, ενώ η αντικατάσταση κάθε μετασχηματιστή κοστίζει 4.000-4.500 ευρώ ο καθένας!

Καμία σύλληψη στην Ξάνθη
Μάλιστα, οι δράστες είναι εξαιρετικά θρασείς, αφού οργανώνουν τις «επιχειρήσεις» τους και στον κάμπο, σε σημεία όχι και τόσο κρυφά και δρουν ανενόχλητοι. Στην Ξάνθη δεν είχαμε καμία σύλληψη μέχρι στιγμής, ωστόσο στη γειτονική Κομοτηνή που συνελήφθη δράστης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, δικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…