Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη

Αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη

0
antifa_06_2012_trapeza_1-empros

Συμμετείχαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το «Αυτόνομο Στέκι» Ξάνθης

Αντιφασιστικά συνθήματα στα γραφεία του ΛΑΟΣ, σε τράπεζες και στο ρολόι
Καταγγελία του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για «παρακράτος αναρχικών»

Με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και στον ρατσισμό που απλώνει τα πλοκάμια του ολοένα και πιο απειλητικά πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα και στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής,  Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουνίου. Σ’ αυτή προπορεύονταν το αντεξουσιαστές από το «Αυτόνομο στέκι» της Ξάνθης και από άλλες πόλεις με αντιφασιστικά συνθήματα και σε μικρή απόσταση το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον εκλεγέντα βουλευτή στις εκλογές της 6ης Μαΐου Χουσεϊν Ζειμπέκ καθώς και τους υπόλοιπους υποψηφίους και μέλη των δύο κομμάτων. Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από την Π. Τσαλδάρη, Τσιμισκή,  πέρασε από την Μιχ. Καραλοή και κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία.

Έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα στα γραφεία του ΛΑΟΣ, σε τράπεζες και στο ρολόι
Κάποιοι «θερμόαιμοι» της πορείας, δεν περιορίστηκαν μόνο στην φραστική εκφώνηση των συνθημάτων αλλά προέβησαν και στην γραπτή αποτύπωσή τους. Έτσι έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα με κόκκινη μπογιά στην είσοδο των γραφείων του ΛΑΟΣ, σε τράπεζες και ΑΤΜ και στο ρολόι της κεντρικής πλατείας.
Η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ξάνθης προέβη σε καταγγελία κάνοντας λόγο για «σκανδαλιστικές ενέργειες όπως η καταστροφή της πόρτας με ανεξίτηλη κόκκινη μπογιά και καταστροφή προεκλογικού υλικού. Μάλιστα τους αποκαλεί «παρακράτος των αναρχικών αριστεριστών» ενώ στρέφεται και κατά της αστυνομία για την οποία υπογραμμίζει ότι : «Η δε αστυνομία που συνόδευε την πορεία δεν έκανε καμιά ενέργεια αποτροπής ίσως κατόπιν εντολής ή και αδυναμίας της. Η καταγγελία του ΛΑΟΣ καταλήγει ως εξής: «Επειδή οι ενέργειες αυτές έχουν επαναληφθεί πολλές φορές εξαντλώντας της υπομονή μας καταγγέλλουμε αυτά τα έκτροπα στο λαό της Ξάνθης και στην κρίση των συμμετεχόντων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κομμάτων. Η υπομονή μας δε δεν σημαίνει αδυναμία και επιφυλασσόμεθα για την προστασία της περιουσίας του κόμματος μας με άγνωστες συνέπειες».

Ισχυρό αντιφασιστικό μπλοκ στην Ξάνθη
Να σημειώσουμε ότι όπως μας πληροφόρησε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας που συμμετείχε στην πορεία, αυτή είχε προγραμματιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από μέρες και απλά συνέπεσε με το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής: «Στην Ξάνθη έχει οργανωθεί ένα ισχυρό αντιφασιστικό μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει πάντα σε πορείες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές. Νεοφασιστικές και ρατσιστικές νοοτροπίες απειλούν την Ευρώπη και  την Ελλάδα και βλέπουμε τέτοια δείγματα όπως αυτό από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής». Ο κ. Καλιαμπάκας επεσήμανε ότι στην πορεία των περίπου 150 ατόμων του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο και αρνήθηκε ότι είδε να γράφουν στην πόρτα των γραφείων του ΛΑΟΣ  συνθήματα. Ενημερώθηκε δε γι αυτό απ’ την καταγγελία της Ν.,Ε. του ΛΑΟΣ.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…