Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λουκέτο σε 60 φορείς του δημοσίου μέσα στο καλοκαίρι

Λουκέτο σε 60 φορείς του δημοσίου μέσα στο καλοκαίρι

0
louketa_001-empros

Πρόκειται για ασήμαντους οργανισμούς  

Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.
Οι οργανισμοί αυτοί ανήκουν σε πολλά υπουργεία (Πολιτισμού-Παιδείας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υγείας κλπ.), αλλά στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το “λουκέτο” μπορεί να μπει και με μια απλή υπουργική απόφαση, με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη ψηφισμένος στη Βουλή νόμος.
Το σχέδιο περιλαμβάνει λουκέτα και μάλιστα άμεσα μέσα στο καλοκαίρι για οργανισμούς που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης
Οι φορείς που αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν, είναι:
Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας”Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων”Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”, Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.
Παράλληλα, εξετάζεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους σε αυτούς τους φορείς, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα τριπλό σύστημα:
– Απόλυση των συμβασιούχων με τη λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει, οποτεδήποτε και εάν αυτή λήγει,
– Μετάταξη των μονίμων υπαλλήλων του δημοσίου,
– Επαναφορά (εφόσον γίνει δεκτή από την τρόικα) του θεσμού της εφεδρείαςγια τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…