Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συντήρηση σε 5 επαρχιακούς δρόμους της ορεινής περιοχής

Συντήρηση σε 5 επαρχιακούς δρόμους της ορεινής περιοχής

0
oreinos_dromos

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δήμου Ξάνθης και του αναδόχου για έργο 1.440.000 ευρώ

Αφορά επισκευές στο επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πιλήματος, Ισαίας, Λυκοδρομίου, Μ. Ευμοίρου και Σταυροχωρίου

Στην υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που προέκυψε από το σχετικό διαγωνισμό προέβη ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης Χρήστος Μούρκας την Παρασκευή, για το έργο της συντήρησης του επαρχιακού δικτύου της ορεινής περιοχής του δήμου.
Πρόκειται για έργο, ύψους 1.440.000 ευρώ που έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από την Αγροτική Αναγέννηση του ΕΣΠΑ και αφορά τη συντήρηση του δρόμου, τεχνικές επισκευές σε όλο το πλάτος και βελτίωση πρόσβασης στους οικισμούς Πιλήματος, Ισαίας, Λυκοδρομίου, Μ. Ευμοίρου και Σταυροχωρίου που εντάσσονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ξάνθης.

Χ. Μούρκας: «οι εργασίες ξεκινούν από αύριο»
Ο αντιδήμαρχος κ. Μούρκας μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε ότι: «είναι σημαντικό να προβαίνουμε πρώτα σε πράξεις και μετά να μιλάμε για τα έργα του δήμου Ξάνθης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τους ορεινούς οικισμούς του δήμου μας που θα βοηθήσει την πρόσβαση και τις μετακινήσεις των κατοίκων, καθώς μέχρι σήμερα το δίκτυο παρουσίαζε φθορές σε ορισμένα σημεία και είχε υποστεί καταστροφές που δυσκόλευαν τη διέλευση των οχημάτων, μικρών και μεγάλων. Υπάρχουν και άλλα έργα που έχουμε προγραμματίσει, αλλά πρώτα θέλουμε να υπάρξει η σχετική δρομολόγηση. Ο κόσμος από αύριο θα δει μπουλντόζες στο δρόμο, καθώς η υλοποίηση ξεκινά άμεσα».
Επίσης, ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα έργα θα γίνουν τμηματικά, θα τοποθετείται η ανάλογη σήμανση, αλλά δε θα προκύψουν προβλήματα στην προσβασιμότητα στους οικισμούς. 

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…