Σχόλια 30/06/2012

0
episkeptes_p.poli-empros

Με δύο Σούπερ Μάριο (Μπαλοτέλι και Μόντι) η Ιταλία πέτυχε προχθές διπλή νίκη απέναντι στη Γερμανία!

Για τον Δήμο Ξάνθης


Οι διαβάτες στις συνοικίες της πόλης που ψάχνουν κάποια οδό στις γνωστές πινακίδες στα κτίρια στις γωνίες, σ’ αυτήν την πόλη, άδικα ψάχνουν.
Ελάχιστες υπάρχουν και ως εκ τούτου η βοήθεια και εξυπηρέτηση είναι μικρή έως πολύ μικρή.
Το όλο θέμα είναι ευθύνης του δήμου. Να παραγγείλει τις μικρές αυτές πινακίδες και να μπουν στα σημεία που πρέπει. Για να εξυπηρετούνται οι δημότες αλλά και επισκέπτες.
Απορία: Δεν έχει χρήματα ο δήμος για τόσο μικρή δαπάνη;
«Ε»  


Στην Κιουτάχεια  


Για την Κιουτάχεια αναχώρησαν την Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Φώτιος Καραλίδης. Και οι δύο συμπατριώτες. Κιουταχιαλήδες.
Τέθηκαν επικεφαλής μιας μεγάλης ομάδας συμπατριωτών τους για να κάνουν θυρανοίξια ενός ναού στην περιοχή, μετά από προσπάθειες μελών του Συλλόγου Μικρασιατών που οργάνωσαν όλα τα σχετικά.
Αφού γέμισε το νομό με έργα ο Καραλίδης και κουράστηκε πολύ γι’ αυτό, έκρινε ότι θα έπρεπε να ξεκουραστεί. Βέβαια τα περισσότερα έργα που εγκρίθηκαν και θα εγκριθούν είναι προενταγμένα κατά την περίοδο Παυλίδη στη νομαρχία.
Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για τον Φώτιο…
«Ε»

Άφεριμ κύριοι…  


Άφεριμ κύριε Παπακοσμά μας. Που θα μας φέρετε δημοσιογράφους, που θα τους φιλοξενήσετε για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη υπέρ της Περιφέρειας στον τουριστικό τομέα.
Και για μεν την ιδέα, κανείς ή ελάχιστοι θα είχαν αντίρρηση. Οι αμφιβολίες υπάρχουν με το ποσό που εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή. Συνολικά 104 χιλιάδες ευρώ!
Άρα, λεφτά κύριε Παπακοσμά υπάρχουν. Και κατευθύνονται προς «διαμορφωτές» Αθηνών, σύμφωνα με τις δικές σας προτάσεις.
Όπως και μια δεύτερη μελέτη που ενέκρινε η ίδια Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειάς μας με τον τίτλο «Μελέτη για τον Ορεινό όγκο της Περιφέρειας».
Για να μην κουράζονται, τους λέμε ότι ήδη υπάρχουν δεκάδες στα συρτάρια παρόμοιες μελέτες!
Ποιους αλήθεια θέλουν να κοροϊδέψουν οι κύριοι της Περιφέρειας; Που  αντί για έργο αναλώνονται στις μελέτες που ήδη υπάρχουν και σκορπούν τα χρήματα δεξιά-αριστερά ασυλλόγιστα για να ικανοποιήσουν φίλα προσκείμενους «μελετητές»…
«Ε»  

 

Σε δουλειά να βρίσκεται…  


Ακόμη δεν έμαθε τι παραλαμβάνει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, γείτονάς μας Ευρ. Στυλιανίδης και ο άνθρωπος έκανε δηλώσεις ότι πρέπει ν’ αλλάξει ο Καλλικράτης!
Δηλαδή απ’ όλα όσα έχει δει εκεί στο υπουργείο του μια βδομάδα τώρα, αυτό το πρόβλημα εντόπισε;
Να κάνει αλλαγές σε ένα σύστημα που ακόμη δεν έχει παγιωθεί τόσο στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στους πολίτες. Ένα σύστημα που «φορτώθηκε» μια αγκαλιά ευθύνες με τα ταμεία όμως άδεια!
Κι αντί αυτό να δει ο νέος υπουργός, μας δηλώνει ότι θα κάνει αλλαγές.
Βρε μανία που έχουν κάποιοι νέοι υπουργοί μόλις αναλάβουν στο υπουργείο τους, να σκέφτονται αλλαγές και τροποποιήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Αυτό θα συμβεί και τώρα με τις «αλλαγές» Στυλιανίδη δυστυχώς…
«Ε»      

 

Τα οφέλη της Ελλάδας από τη Σύνοδο  


Από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής πολύ σημαντικά είναι τα οφέλη που προσδοκά η ελληνική πλευρά.
Κατ’ αρχάς αποφασίσθηκε να δοθεί ένα πακέτο 120 δις ευρώ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, από τα οποία η χώρα μας αν όλα πάνε καλά, θα εισπράξει 8-9 δις ευρώ!
Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς τα χρήματα αυτά μπορεί να δώσουν μία αναπτυξιακή πνοή στην οικονομία της χώρας και να λειτουργήσουν ευεργετικά στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από το μηχανισμό στήριξης κι όχι από τους προϋπολογισμούς των κρατών σημαίνει ότι τα 50 περίπου εκατομμύρια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για ανακεφαλοποίηση θα αφαιρεθούν από το δημόσιο χρέος της χώρας. Οι τράπεζες μπορούν να τα δανειστούν απευθείας από το μηχανισμό!
Κι αυτό θα είναι μια τεράστια ελάφρυνση του χρέους. Αυστηρή προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό είναι να πείσουμε ότι εφαρμόζουμε το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Κι αυτό είναι πάντα το δύσκολο σημείο για την Ελλάδα…    

 

Κινέζικο ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ  


Ψηλά στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται ο ΟΣΕ, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί άμεσα την εκχώρηση του λειτουργικού έργου του Οργανισμού και ίσως και των υποδομών του, επιδιώκοντας να κερδίσει το χαμένο χρόνο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί πρωτίστως η εκχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυβέρνηση εξετάζει τη διάσπαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης δρομολογίων της σε διαφορετικές εταιρείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της σχεδιαζόμενης αποκρατικοποίησης και να παρακάμψει τεχνικά εμπόδια.
Μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τους Κινέζους, λόγω των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση ήδη έχει κάνει άνοιγμα και προς την πλευρά των Ρώσων.  

 

 
Κόβουμε τηλέφωνα και ίντερνετ λόγω κρίσης  


Καθώς η κρίση εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, υποχωρεί.
Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, όσο και στην Ελλάδα, οι δείκτες χρήσης τηλεφωνικών συνδέσεων (σταθερών και κινητών) και ηλεκτρονικών υπολογιστών εμφανίζονται μειωμένοι.
Το μόνο που δεν υποχωρεί είναι η χρήση της τηλεόρασης η οποία παραμένει σταθερή στο 98% των νοικοκυριών.
Ειδικά για την Ελλάδα, το νέο ειδικό ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνει απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων ίντερνετ στα ελληνικά νοικοκυριά.  

 

Άλλο πάλι και τούτο…


 Βγήκε ΦΕΚ με υπογραφή του πρώην υπηρεσιακού υπουργού Ναπολέοντα Μαραβέγια, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνονται 2.900.000 ευρώ από το Leader για την Αναπτυξιακή Ξάνθης. Στο μεταξύ η Αναπτυξιακή Ξάνθης είναι υπό εκκαθάριση και δεν έχει υποβάλλει νέα πρόταση (εκτός του Λύρατζη που απορρίφθηκε) στο Leader!
Μήπως μπερδεύτηκε ο κ. Μαραβέγιας; Όπως και να’ χει πάντων έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ με ημερομηνία 16 Ιουνίου. Τώρα να δούμε τι θα κάνουν οι μέτοχοι…Γιατί τα λεφτά είναι πολλά και εντάξει είναι για ώριμα προγράμματα αλλά αποτελούν ένα καλό κίνητρο να νεκραναστήσουν την εταιρεία…
Μ.Ξ.

Κούτσα – κούτσα…


 … λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σταυρούπολη.
Παρ’ όλα αυτά λειτουργεί. Μάλιστα τώρα περιμένουν μια μεγάλη παρτίδα από τρόφιμα από τον ΟΠΑΠ για να τα μοιράσουν στις άπορες οικογένειες. Υπενθυμίζουμε ότι  αυτό στήθηκε επί δημάρχου Γιώργου Καρασακαλίδη και μπορεί να μην κάνει θεαματική δουλειά ωστόσο το παλεύουν και επωφελούνται αρκετές οικογένειες. Η δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης λοιπόν κάνει κάτι με κοινωνική χροιά…Ο δήμος Ξάνθης τι κάνει; Τίποτε…Λες και πιάνει αλλεργία τη δημοτική αρχή όταν της προτείνουν να κάνει κάτι κοινωνικό ρε παιδί μου…
Μ.Ξ.    

 

Μυστήριο  


Ο Αλέκος Κυριακίδης τόνισε ότι την πρόταση του Χρίστου Πούλιου για τη διάσωση της ΕΑΠΑΞ και απορρόφηση των εργαζομένων της από το δήμο Ξάνθης την είχε ο ίδιος καταθέσει προηγουμένως και μάλιστα είχε πετύχει και πρόταση του ΔΣ σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η πρόταση απερρίφθη όπως είπε από τους «μετόχους» και βέβαια είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο δήμος δεν υποστήριξε την πρόταση, αφού ως βασικός μέτοχος ήταν αυτός που θα έπαιρνε την απόφαση. Γιατί, αν είναι έτσι, η δημοτική αρχή κόπτεται για το πόσο προσπάθησε να «σώσει» τους εργαζομένους και πόσο καθυστέρησε να κλείσει την εταιρία γι’ αυτόν και μόνο το λόγο, αν υπήρχε λύση με αυτόν τον τρόπο; Και πώς το ΔΣ που ορίστηκε από τους ίδιους τους μετόχους έφερε μία εισήγηση στη ΓΣ, η οποία απερρίφθη;
Ο κ. Κυριακίδης πάντως, υποστήριξε πολλές φορές ότι ο δήμαρχος «έδωσε μάχη» για τους εργαζομένους. Ωστόσο, για τον ίδιο αυτό που έχει πλέον τη μεγαλύτερη σημασία είναι να πέσει «φως» στα «έργα και τις ημέρες της ΕΑΠΑΞ». Και αυτό θα γίνει.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…