Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 3 βραβεία για την ομάδα Atomo G6 του Λυκείου Αβδήρων

3 βραβεία για την ομάδα Atomo G6 του Λυκείου Αβδήρων

0
lykeio_abdira_06_2012

Πήραν μέρος στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες του Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας «Η Φόρμουλα 1 στα Σχολεία»

Διαγωνίστηκαν με εννέα ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο και κατατάχτηκαν  έκτη θέση στη συνολική βαθμολογία.

Μια σημαντική επιτυχία κατέκτησε το Λύκειο Αβδήρων αφού τα 6 κορίτσια της  ομάδας με την επωνυμία Atomo G6 που πήραν μέρος στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες του Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας «Η Φόρμουλα 1 στα Σχολεία F1 in Schools) κέρδισαν 3 πρώτα βραβεία για το μοντέλο F1 που σχεδίασαν και κατασκεύασαν. Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, κ.ά. Οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο στους τελικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος «F1 in Schools», στο Abu Dhabi στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2012

3 πρώτα βραβεία για την ομάδα  Atomo G6 του Λυκείου Αβδήρων 
Τα κορίτσια της ομάδας Atomo G6 υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Ζαφειριάδη Ηλία έλαβαν μέρος για πρώτη φορά φέτος στο διαγωνισμό και πέτυχαν  αυτή τη σημαντική διάκριση αφού διαγωνίστηκαν με εννέα ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο κερδίζοντας 3 από τα 6 πρώτα βραβεία και καταλαμβάνοντας  την έκτη θέση στη συνολική βαθμολογία. Όπως μας πληροφορεί ο διευθυντής του Λυκείου Αβδήρων κ. Νίκος Ανταμπούφης η ομάδα δούλεψε πάνω σ’ ένα ξύλινο μοντέλο πρότυπο που δίνεται από τους διοργανωτές και με τις κατάλληλες αεροτομές που σχεδίασε και στη συνέχεια κατασκεύασε πάνω στο πρότυπο του έδωσε κίνηση και επιτάχυνση. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την προώθηση των καινοτόμων ιδεών και της εφευρετικότητας: «Η θετική ανταπόκριση που έλαβε η ομάδα μας αποτελεί το έναυσμα για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας και στην επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί τη νέα σχολική χρονιά. Χορηγοί της προσπάθειας της ομάδας που σχεδίασε και κατασκεύασε το μοντέλο εξ’ ολοκλήρου στην Ξάνθη ήταν ο δήμος Αβδήρων και ο ΟΤΕ», επισημαίνει ο κ. Ανταμπούφης.

Το πρόγραμμα «F1 στα σχολεία»
Ο τελικός διεξήχθη την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής.
Το «Η Φόρμουλα 1 στα Σχολεία F1 in Schools) είναι ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλλιεργεί το αγωνιστικό ερέθισμα, την ικανοποίηση της συνεργασίας αλλά και την χαρά της δημιουργίας και  φέτος ήταν προσφορά της Ελληνογερμανικής Αγωγής σε μια συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την εταιρεία SETApps. Ο διαγωνισμός τεχνολογίας “F1 στα Σχολεία”, υλοποιείται σε 31 χώρες, με συμμετοχή 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, ενώ στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες 3-6 μαθητών. Θέμα της ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η δοκιμή μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων F1 από ξύλο balsa.
Οι μαθητές έτσι μαθαίνουν με συναρπαστικό τρόπο τα θέματα: της Φυσικής και των εφαρμογών της, των Νέων Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των Μηχανικών Κατασκευών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Οι μαθητικές κατασκευές μοντέλων F1 κινούνται με ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους περίπου 24 μέτρων, ενώ με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρώνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο της Τεχνολογίας, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…