Σχόλια 22/06/12

0

Κρίμα, θέλαμε τη Ρεπούση υπουργό Εργασίας. Άλλωστε τι είναι η ανεργία; Ένας συνωστισμός στον ΟΑΕΔ…    

Η σιωπή δεν είναι χρυσός  


Εδώ και λίγο καιρό γράφονται και λέγονται διάφορα πράγματα για το εδώ γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών.
Πράγματα βέβαια καθόλου ευχάριστα για το «γραφείο» που είναι φορτωμένο και με ένα παρελθόν όχι καλό.
Το ότι αντί απαντήσεων επελέγη η σιωπή, είναι δικαίωμα και ευθύνη του επικεφαλής κυρίου Αλ. Αλεξανδρή.
Όμως, θα γνωρίζουν όλοι εκεί στο γραφείο, ότι η μέθοδος της σιωπής δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή.
Όπως θα γνωρίζουν προφανώς πως τα διάφορα σχόλια εις βάρος του γραφείου είναι πολλά. Αυτό συμβαίνει όταν κανείς ανακατεύεται με τα πίτουρα…
«Ε»    

Δικαίωση Παυλίδη  


Βλέποντας κανείς απ’ έξω την εικόνα του αρχοντικού στη Βενιζέλου και Κονίτσης γωνία δεν μπορεί να μην εκφράσει την ικανοποίησή του.
Οι εργασίες συντήρησης αναδεικνύουν ένα αρχοντικό κτίριο, στολίδι πραγματικό, που όταν ολοκληρωθεί θα διατεθεί στον Πολιτισμό συνολικά και στον Μάνο Χατζιδάκι εν μέρει για να γίνει εκεί το Μουσείο προς τιμήν του Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη, που έγινε παγκοσμίως γνωστός για τα σημαντικά του έργα.
Κι επειδή η αλήθεια είναι υπεράνω των όποιων σκοπιμοτήτων, οφείλουμε να την αποδώσουμε, τονίζοντας ότι η αρχική σύλληψη για την υλοποίηση αυτού του έργου, έγινε από τον τότε νομάρχη Γιώργο Παυλίδη ο οποίος και ξεκίνησε την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ας ελπίσουμε να συνεχίσει η χρηματοδότηση του έργου για να ολοκληρωθεί και εν τέλει να αποδοθεί στην πόλη ένα ολοκληρωμένο πραγματικό στολίδι.
«Ε»    

Κυβέρνηση τριών  


Κάποιοι ανεγκέφαλοι της τοπικής πολιτικής σκηνής μιλούν για επιστροφή της Ν.Δ. μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Ξεχνούν ότι η κυβέρνηση είναι προϊόν συνεννόησης και απόφασης τριών κομμάτων;
Πως εάν δεν συμφωνούσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θα είχαμε σήμερα κυβέρνηση;
Ας μην το ξεχνούν αυτό κι ας αφήσουν τις όποιες καθεστωτικές αντιλήψεις τους.
Αυτά που γνώριζαν έχουν τελειώσει.
«Ε»

Άρχισαν οι κωλοτούμπες  


Αφού λοιδορήθηκε, αφού του απέδωσαν μύριες όσες ευθύνες, αφού τον χλεύασαν γενικώς σε ανεπίτρεπτο βαθμό, τον Δημ. Σταμάτη, τώρα τον γλείφουν!
Κι αυτό γίνεται γιατί ο κ. Σταμάτης  είναι υπουργός Επικρατείας και άρα έχει σοβαρό πόστο στη νέα κυβέρνηση.
Οι κωλοτούμπες δηλαδή άρχισαν από τους γνωστούς τύπους, πριν ακόμη ορκισθεί η νέα κυβέρνηση. Φαντάζεστε τι έχει να ακολουθήσει αργότερα; Το άσχημο βέβαια είναι ότι ο κ. Σταμάτης  μάλλον θα τα γνωρίζει όλα αυτά, όπως και τα κοσμητικά επίθετα εις βάρος του, όπως και του κ. Σαμαρά βεβαίως…
«Ε»    

Και στην ΕΡΤ  


Τέτοιες παρόμοιες κωλοτούμπες άρχισαν και στην κρατική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Πριν τις εκλογές κάποιοι το’ παιξαν εμφανώς Συριζικοί, γιατί πίστευαν ότι θα είναι πρώτο κόμμα και θέλαν να πιάσουν στασίδι.
Από τη Δευτέρα άρχισαν τις κωλοτούμπες, μήπως και διασωθούν. Γνήσιοι σαλίγκαροι που σέρνονται για να φτάσουν στο στόχο τους, μόνον που τους αναγνωρίζουν, γιατί αφήνουν ίχνη…
Τέτοιους έχουμε κι εδώ στην Ξάνθη, δυστυχώς.
«Ε»  

 
«Να μη μιλάμε άλλο για δραχμή»  


Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει ταχύτητα και αντίληψη για την επιχειρηματικότητα και να προωθήσει δυναμικά τα προγράμματα υποστήριξης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να βγάλει από το λεξιλόγιό της δύο λέξεις, τη δραχμή και τις εκλογές. Η δραχμή έχει πλέον μόνο ιστορική αξία και η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά τον Ιούνιο του 2014, όπου θα λάβουν χώρα οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές» επισημαίνει και προσθέτει:
«Η άμεση εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του “Ζαππείου”, η προώθηση των 18 βημάτων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία, τα 6 σημεία του ΠΑΣΟΚ και οι 3 προϋποθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, από κομματικές προεκλογικές υποσχέσεις αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
«Για τους ανθρώπους της αγοράς, η νέα κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει», καταλήγει.          

Δημοτικά…


 Τα παράπονά τους μας μεταφέρουν αναγνώστες οι οποίοι κάνουν χρήση του δημοτικού παρκινγκ. Το αντίτιμο για 1 ώρα είναι 1 ευρώ όμως αν αργήσουν έστω και ένα λεπτό τους κόβουν απόδειξη για 2 ευρώ. Και μάλιστα όταν παραπονέθηκαν τους απάντησαν ότι τα μηχανήματα κόβουν αυτόματα την απόδειξη. Τα μηχανήματα καλά κάνουν τη δουλειά τους αλλά ο δήμος δεν πρέπει να προνοήσει να τα ρυθμίσει έτσι ώστε για ένα λεπτό καθυστέρηση ο πολίτης να μην πληρώνει για άλλη μια ώρα. Κι μην μου πείτε τι έγινε για ένα ευρώ…1 ευρώ είναι 1 ευρώ και του κόσμου δεν του περισσεύει να το δίνει αέρα στο δήμο. Μ’ αυτή την τακτική ο δήμος σπρώχνει τους δημότες τους στο παράνομο παρκάρισμα δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. Το θέλει αυτό;
Μ.Ξ.    

Ο δήμος Αβδήρων  «τσίμπησε» έργο από το ΕΣΠΑ


 Είχε δεν είχε η δημοτική αρχή Αβδήρων «τσίμπησε» 2.400.000 από το ΕΣΠΑ για  το έργο οδοποιίας στο οικισμό του Μαγικού. Και παρεμπιπτόντως ήταν το μόνο έργο που εντάχτηκε από το νομό μας στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα τους έχουν εγκριθεί άλλα 1.200.000 ευρώ για δύο έργα από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Τα έργα αφορούν ανάπλαση οικισμού Σελέρου και του δρόμου Αβδήρων – Βελόνης. Και επιπλέον  έχει προς έγκριση έργο  600.000 ευρώ για ανάπλαση του Σουνίου.
Δραστήριος μπορώ να πω ο δήμος Αβδήρων!
Αλήθεια οι άλλοι δήμοι τι κάνουν; Κοιμούνται; Ή είναι πλήρεις έργων και δεν χρειάζονται άλλα;
Μ.Ξ.    

Νέα κυβέρνηση  


Ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα 39 υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών αποτελεί τη νέα κυβέρνηση του 13ου πρωθυπουργού της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Εντάξει, είπαμε να βάλουμε τεχνοκράτες, να βάλουμε αξιόλογες προσωπικότητες, αλλά κάπου πρέπει να μπουν και οι δικοί μας. Είχαμε και μερικές διαφωνίες από τα «συγκυβερνώντα» κόμματα λόγω της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, οπότε ξέφυγε πάλι ο αριθμός…
Πάντως, συνυπολογίζοντας όλες αυτές τις παραμέτρους, εντάξει δε τον φτάσαμε το Μόντι με τους 15 υπουργούς, αλλά μπροστά στους 40…βάλε του Παπανδρέου, κάτι έγινε.
Ε.Δ.    

Αλληλεγγύη πιο πάνω από την αντίδραση  


Προσεκτικός, αλλά και συνάμα χωρίς να μπορεί (ή να θέλει) να κρύψει την χαρά του για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο Reuters, όπου έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής του γραμμής, λέγοντας ότι δε θα καλέσει τον κόσμο να βγει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα μέτρα λιτότητας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας, προτάσσοντας την αλληλεγγύη έναντι της αντίδρασης.
Για το ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πάντως, η συγκυρία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν όλο το χρόνο να διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο του λαού με προοπτική εξουσίας, πάνω σε σταθερές αρχές και σαφείς προτάσεις. Και ως αντιπολίτευση θα κριθούν.
Αυτό όμως που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σε όσους παραλληλίζουν τον Ανδρέα με τον Αλέξη είναι ότι αυτή τη στιγμή οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι ψηφοφόροι του. Είναι ένας κόσμος που θέλησε την ανατροπή. Αν θα τους κάνει βάση του κόμματος θα δείξει η συνέχεια.
Ε.Δ.    

Πώς θα αντιδράσει το ΚΚΕ;  


Ανέκαθεν το ΚΚΕ δεν επηρεαζόταν από τις τάσεις που αναπτύσσονταν στην κοινωνία και επέμενε να πρεσβεύει σταθερά την αξίες του με το δικό του τρόπο. Ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αδύνατο να έχει τις ίδιες συνέπειες και αυτή τη φορά. Το ΚΚΕ για πρώτη φορά γίνεται το δεύτερο κόμμα της Αριστεράς. Και αυτό, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, όχι γιατί ο λαός ψήφισε συντηρητικά, αλλά γιατί επέλεξε να μην επιχειρήσει τη σχέση με τον κόσμο με το λιτό και αλαζονικό «όχι σε όλα» και γιατί στην προεκλογική του περίοδο επέλεξε να πολώσει απέναντι στον Τσίπρα και όχι το Σαμαρά.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…