Σχόλια 15/06/2012

0
Xinidis_close2-empros

Ο Τσίπρας εμφανίστηκε ως πολλά υποσχόμενος νέος αλλά είναι απλά ένας νέος που υπόσχεται πολλά    

Τα του Καίσαρος…  


Δεν θα θριαμβολογήσουμε, παρότι το περιμέναμε ως εφημερίδα  35 χρόνια να ξεκινήσει.
Ο λόγος για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ερασμίου (αρχή) και Κεσσάνης στη συνέχεια.
Επί πολλά χρόνια προσπαθούσε η εφημερίδα μας, μαζί με τοπικούς παράγοντες κάθε επιπέδου και διαμετρήματος, να ξεκινήσει η αξιοποίηση των 2 γεωθερμικών πεδίων.
Αρχής γενομένης βέβαια από τη δημιουργία του νομικού και θεσμικού πεδίου για την αξιοποίηση.
Κυβερνήσεις πολλές ήρθαν  και έφυγαν, λόγια πολλά έλεγαν, όμως από έργο, ελάχιστα. Την υπόθεση «Γεωθερμία» στην Ξάνθη την πήραν ζεστά αρκετοί βουλευτές, υπουργοί και άλλοι. Μικρές οι επιτυχίες τους όμως.
Εκείνος που την απογείωσε και την οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να του αναγνωρισθεί, είναι ο Σωκράτης Ξυνίδης.
Από τη θεσμική του θέση, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κυνήγησε την υπόθεση και κατάφερε αρκετά, μέχρι την σχεδόν ολοκλήρωσή του.
«Ε»    

 

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία  


Μετά από την θεσμική ολοκλήρωση της υπόθεσης της Γεωθερμίας της Ξάνθης αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, αυτομάτως η όλη υπόθεση «Γεωθερμία» μπαίνει σε άλλη βάση.
Δηλαδή, στις δυνατότητες να γίνουν μεγάλες επενδύσεις άμεσα, σε πολλούς τομείς του πρωτογενούς – κυρίως – τομέα, αλλά και αλλού.
Έτσι, μετά την επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος που αναμένεται από τους επενδυτές, η όλη υπόθεση θα μπει στη φάση της αξιοποίησης των πεδίων.
Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όσους διαθέτουν κεφάλαια να επενδύσουν στα γεωθερμικά πεδία του νομού, δημιουργώντας επιχειρήσεις χαμηλού ενεργειακού κόστους, αξιοποιώντας τα ζεστά νερά.
Κι αν μέχρι τώρα υπήρχαν δικαιολογίες, σήμερα αυτές δεν υπάρχουν και οι ευκαιρίες περιμένουν τους τολμηρούς…
«Ε»  

 

   
Σκέψη  


Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ: Η φιλοσοφία του όλα ή τίποτα με…κρυφό σχέδιο. (ένα άλλο «καλό» ΚΚΕ).
VEN. KAR.    

 

Στο στόχαστρο της εφορίας οι 500.000 που δεν πλήρωσαν χαράτσι  


Με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων απειλούνται περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος το ειδικό τέλος ακινήτων για το έτος 2011.
Οι φορολογούμενοι αυτοί, μπορεί να γλίτωσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, αλλά δεν θα αποφύγουν την εφορία. Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς σε σύσκεψη που είχε χθες με τους εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των φορολογούμενων που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» και την είσπραξη του τέλους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011 έφθασαν τα 2,2 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπέρασε τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου. Μάλιστα στην περίπτωση που οι εφορίες καταφέρουν να εισπράξουν και τις οφειλές των 500.000 ιδιοκτητών τα έσοδα από το τέλος ακινήτων δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.
«Ε»      

 

Η συνέντευξη Ολάντ  


Στον κύριο Ολάντ πολλές προσδοκίες είχαν στηρίξει οι εξουθενωμένοι από τη λιτότητα Έλληνες, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης που απειλούνται απ’ αυτήν.
Πράγματι, αμέσως μετά την εκλογή του, έδειξε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τη Γερμανία να είναι ο μόνος ισχυρός πόλος της Ε.Ε. Έκανε επαφές και συμμαχίες με ΗΠΑ και χώρες του Νότου με σκοπό την ανατροπή της μονοδιάστατης πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει σιγά-σιγά τους νοτιοευρωπαίους, με πρώτους φυσικά τους Έλληνες.
Με την προχθεσινή του συνέντευξη στο mega που παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον, έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία και ικανότητες ενός μεγάλου ηγέτη.
Ήταν άμεσος, λιτός και περιεκτικός, δεν χάιδευε αυτιά και μίλησε με σοφία και σύνεση για το πρόβλημα της χώρας μας. Και κυρίως μίλησε με σεβασμό για το λαό μας και έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την τύχη του και το μέλλον του.
Και αυτή η διατύπωση της άποψής του, χωρίς νουθεσίες, πιέσεις και υποδείξεις, είχε πολύ μεγάλη απήχηση σε όλους.
Σε απόλυτη αντιδιαστολή με τις άκομψες και χοντροκομμένες παρεμβάσεις των διαφόρων εκ Βρυξελλών και Βερολίνου Ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων που μας εξοργίζουν όλους και προκαλούν τα αντίθετα αποτελέσματα.    

 

Γεμίσαμε πολιτιστικούς χώρους…  


Εύστοχη η παρατήρηση του κ. Νίκου Γερμαντζίδη στην εκδήλωση για το αρχοντικό Στάλιου στο ΙΘΤΠ. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχουμε γεμίσει αναξιοποίητους πολιτιστικούς χώρους, αφού αποκαθίστανται χωρίς σαφή προορισμό κι έτσι το μόνο που μένει είναι η έξτρα δαπάνη για τη συντήρηση κάθε τρεις και λίγο. Γι’ αυτό εξέφρασε την άποψη ότι είναι καλύτερο να παραχωρούνται κτίρια αισθητικής και ιστορικής αξίας σε ιδιώτες τα οποία θα τα καθιστούν χώρους που μπορούν να χαίρονται και οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες. Για παράδειγμα, σχετικά με την περίπτωση του εν λόγω αρχοντικού πρότεινε να δινόταν σε ιδιώτη για να γίνει πανσιόν με το σκεπτικό: «αυτός που έρχεται στην πόλη δεν έχει να μείνει κάνουν για να χαρεί την παλιά Ξάνθη. Πώς θα ήταν η Τσαγκαράδα ή η Μονεμβασιά αν δεν είχε αυτή τη δυνατότητα;»
Ε.Δ.

 

   
Λυρικό κι αληθινό  


Μία λυρική, όσο και αληθινή παρατήρηση έκανε στο ραδιοφωνικό αέρα ακροατής του δημοτικού ραδιοφώνου σχετικά με τις θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης. Παραλλήλισε τον Έλληνα πολίτη με τον εθελοντή αιμοδότη που του παίρνουν το αίμα, αλλά δε το δίνουν για να σωθεί μια ζωή, αλλά φαίνεται να χύνεται στην άσφαλτο…
Ε.Δ.

 

     
Επικίνδυνο ρίσκο


 Ήταν εμφανώς απροετοίμαστοι στο ΣΥΡΙΖΑ για την τόσο μεγάλη αύξηση των ποσοστών τους και τώρα προσπαθούν να διαχειριστούν την προοπτική της εξουσίας. Γνώριζαν ότι θα έχουν αύξηση των δυνάμεων τους αλλά από το 4% να φτάσουν δεύτερο κόμμα και ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων δεν το περίμεναν…Γι αυτό το λόγο τώρα βλέπουμε να καταθέσουν οικονομικό πρόγραμμα και να προσπαθούν να κάνουν όλα αυτά που κάνουν τα κόμματα εξουσίας. Γι αυτό το λόγο επιχειρούν να συνενωθούν σε κόμμα όλες οι συνιστώσες και εξ’ αυτού γίνονται όλα τα φάουλ που βλέπουμε με τις δηλώσεις. Μας λένε ότι το μνημόνιο σκοτώνει το λαό και ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θα βγούμε απ’ το ευρώ αλλά δεν μας λένε τι εναλλακτικό σχέδιο έχουν αν οι ευρωπαίοι  – στο απευκταίο ενδεχόμενο – μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη αφού αθετήσαμε την συμφωνία και πάψουν να μας δανείζουν. Κι αν αυτό δεν είναι μπλόφα και συμβεί πως το ρισκάρουν; Δεν είναι επικίνδυνο να ρισκάρεις με το μέλλον ενός λαού;
Μ.Ξ.

 

       
Το μνημόνιο και το «λεφτά υπάρχουν» στοιχειώνουν το ΠΑΣΟΚ


 «Χαμηλωμένα» είναι τα «φτερά» του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του προσπαθούν να αντλήσουν δυνάμεις για να δώσουν ένα αξιοπρεπή αγώνα συγκρατώντας τουλάχιστον τις δυνάμεις του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το τίμημα της πολιτικής του μνημονίου και ότι και αν λένε όπως ότι ήταν αναπόφευκτο γιατί θα κατέρρεε η χώρα ο κόσμος δεν τ’ ακούει. Δεν τ’ ακούνε οι 1,2 εκ. άνεργοι, δεν τ’ ακούν οι εργαζόμενοι που είδαν να διολισθαίνουν οι μισθοί τους και να γίνονται κατά πολύ φτωχότεροι, δεν τ’ ακούν οι επαγγελματίες που βάζουν λουκέτα. Το ατυχές «λεφτά υπάρχουν» στοιχειώνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ και μάλλον θα χρειαστεί καιρός να ανακάμψει!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…