Σχόλια 14/06/2012

0
mistka_galop-empros

Η Ελλάδα, κέρδισε το EURO του 2004 και χρεοκόπησε! Η Ισπανία κέρδισε το EURO του 2008 και χρεοκόπησε! Όλη η Ευρώπη εύχεται φέτος να το κερδίσει η Γερμανία…
   
Μυστικά γκάλοπ  


Λίγο-πολύ για τα «μυστικά γκάλοπ» θα έχουν ακούσει όλοι. Κυρίως αυτοί που έχουν κάποιον γνωστό στην Αθήνα, αυτός έχει κάποιον άλλο γνωστό που του είπε κάποιο «μυστικό γκάλοπ».
Και το οποίο βέβαια βγάζει πρώτο το κόμμα της αρεσκείας του πάντα!
Το κόλπο είναι γνωστό εδώ και καιρό και επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, μόλις σταματήσουν τα επίσημα γκάλοπ-δημοσκοπήσεις.
Μάλιστα πολλές φορές αυτού του είδους οι διαρροές γίνονται από τα ίδια τα κόμματα! Με στόχο βέβαια την συσπείρωση της κομματικής βάσης.
Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να δίδεται και μεγάλη σημασία στις «μυστικές» αυτές πληροφορίες που διακινούνται βέβαια με πάντα με προφανείς προθέσεις.
«Ε»    

 

     
Η Άννα Διαμαντοπούλου  


Ένα πολιτικό πρόσωπο με ειδικό βάρος για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη χώρα, αποτελεί η Άννα Διαμαντοπούλου.
Άτομο που διετέλεσε υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, με έργο και προσφορά, κατά γενική εκτίμηση.
Η κυρία Διαμαντοπούλου ξεχωρίζει από τους πολιτικούς κάθε κόμματος για την εμπειρία της, τις γνώσεις της και βέβαια στην εφαρμογή στην πράξη των πολιτικών αποφάσεων.
Φίλη της Ξάνθης, έχει έρθει αρκετές φορές και θα ξανάρθει σύντομα, όπως μας δήλωσε.
Οι ξανθιώτες που εκτιμούν την παρουσία της την καλωσορίζουν και της εύχονται δύναμη και κουράγιο στη δύσκολη αποστολή της, κυρίως την περίοδο αυτή.
«Ε»    

 

     
Δεν θα συμβούν τα ίδια  


«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα επαναληφθούν τα ίδια πράγματα μετά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση».
Οι δηλώσεις μερίδας πολιτικών είναι σαφέστατες και ελπίζουμε να τηρηθούν και η χώρα στις 18 του μηνός ν’ αποκτήσει κυβέρνηση.
Η οικονομία, αλλά και οι ανάγκες της χώρας, απαιτούν κυβέρνηση για ν’ αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.
Χωρίς καθυστέρηση, χωρίς δικαιολογίες και κομματικούς υπολογισμούς, χωρίς μικροψυχίες αλλά με συναίσθηση της εθνικής ανάγκης να πάει μπροστά η χώρα, να γίνουν οι αλλαγές, να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι στρεβλώσεις.
«Ε»    

 

                 
Όχι σε όλα  


Πρόσφατα παραχώρησαν συνέντευξη οι Οικολόγοι Πράσινοι και στην πόλη μας. Και είπαν πολλά και διάφορα.
Πάντα όμως, στα περισσότερα, ήταν αρνητικοί. Πάντα το «όχι» επικρατούσε στις θέσεις τους. Πάντα «όχι» στο ένα, «όχι» στο άλλο, «όχι» στο παρακάτω.
Αντίθετοι με τον χρυσό, αντίθετοι με το αρδευτικό του νομού μας, αντίθετοι με τα αιολικά πάρκα, αντίθετοι με τις καλλιέργειες του νομού και άλλα πολλά.
Αλήθεια γιατί δεν το λένε ευθέως και καθαρά ότι θέλουν να γυρίσουμε στον περασμένο αιώνα; Στην ανταλλακτική οικονομία.
Εύκολο είναι κύριοι το να αρνείσαι συνέχεια, χωρίς ευθύνη και χωρίς προτάσεις ρεαλιστικές, να αγνοείς την κοινωνία και τις ανάγκες της. Με αρνήσεις μόνον όμως πολιτική δεν γίνεται…
«Ε»      

Κάθε μέρα φεύγουν 500-800 εκατ. από τις τράπεζες  


Στα 500-800 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές καταθέσεων στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, σε ημερήσια βάση, τις τελευταίες ημέρες, είπαν την Τετάρτη υψηλόβαθμοι τραπεζίτες.
Οι εκροές στις μεσαίες και τις μικρότερες τράπεζες ανέρχονται στα 10-30 εκατ. ευρώ. Ένας από τους τραπεζίτες είπε ότι οι αποσύρσεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες την Τρίτη.    

 

     
Αδιόρθωτοι οι δάσκαλοι  


Όλα τριγύρω μας αλλάζουν, όλοι μας αλλάζουμε λόγω της κρίσης και προσπαθούμε να λειτουργούμε πιο ορθολογικά και στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή.
Όλοι, εκτός από τους δασκάλους της χώρας αυτής, οι οποίοι επιμένουν να μην αλλάζουν νοοτροπία και να προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Αιτία και πάλι οι γνωστές συνελεύσεις τους οι οποίες λαμβάνουν χώρα πάντα σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, με αποτέλεσμα να χάνουν διαρκώς μαθήματα τα παιδιά και να ταλαιπωρούνται οι γονείς.
Τη φορά αυτή μάλιστα είναι άκρως προκλητικό το γεγονός ότι ενώ τα σχολεία κλείνουν σήμερα, ωστόσο εχθές οι δάσκαλοι πραγματοποίησαν άλλη μία συνέλευση. Το λογικό θα ήταν, αφού σήμερα αποχαιρετήσουν τους μαθητές τους, μετά να κάνουν και τη συνέλευσή τους. Ή αν όχι σήμερα, θα μπορούσαν να επιλέξουν κάποια άλλη μέρα. Δόξα το θεό, τρεις μήνες θα κάθονται, όλο το καλοκαίρι, χρόνο έχουν.
Η επίσημη δικαιολογία είναι πάντα ότι δεν υπάρχει προσέλευση αν δεν γίνει η συνέλευση σε εργάσιμη ώρα. Τώρα αν οι δάσκαλοι δεν θυσιάζουν ούτε μία ώρα από τον προσωπικό τους χρόνο για να συνδικαλιστούν, ε αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον του, τη δουλειά του, την επιχείρησή του.
Ας μην συνδικαλιστούν. Έλεος πια…

 

   
Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και νοοτροπίας στο δήμο


 Δεν έχει άδικο ο Χρίστος Πούλιος όταν κατακεραυνώνει τη δημοτική αρχή με την τακτική που ακολουθεί. Να ρίχνει δηλαδή ένα κάρο λεφτά αναπαλαιώνοντας κτίρια χωρίς εκ των προτέρων να έχει αποφασίσει πως θα τα χρησιμοποιήσει. Και παρατηρείται το φαινόμενο να έχει αναπαλαιώσει ένα κτίριο στολίδι όπως το Μουζαφέρ Μπέη το οποίο παραμένει χωρίς χρήση και  σε λίγο θα χρειάζεται συντήρηση. Ή όπως το κτίριο του Καπνικού Σταθμού και τώρα το δημαρχείο που θα το κάνουν λέει «χώρο συνάθροισης κοινού»! Τι νόημα έχει πέραν της αισθητικής αναβάθμισης να γεμίσουμε την πόλη από ωραία κτίρια και όχι χρηστικά; Δεν θα’ ταν καλύτερα ο δήμος να δώσει βαρύτητα στις κοινωνικές δομές, να βρει και να κατευθύνει κονδύλια σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας ιδιαίτερα τέτοια εποχή που πολλοί δημότες του αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας και καθημερινής επιβίωσης;
Μ.Ξ.

Μήνυση από Ζεϊμπεκ στον «Ελεύθερο Τύπο»


 Για «βρώμικα παιχνίδια» και «σκευωρία» εις βάρος του με στόχο να τον πλήξουν πολιτικά σε προεκλογική περίοδο αλλά κυρίως να πλήξουν το  ΣΥΡΙΖΑ,  κάνει λόγο ο υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χ. Ζεϊμπέκ αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναφέρεται σε αφίσα που δείχνει να φωτογραφίζονται οι Ζεϊμπέκ  – Καραγιουσούφ (υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) με φόντο της σημαία της Δ. Θράκης. Ο κ. Ζεϊμπέκ αρνείται ότι κυκλοφόρησαν τέτοια αφίσα και μάλιστα μας πληροφόρησε ότι κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας.
Μ.Ξ.    

 

Σε «εμπάργκο»  


Μέχρι και ο τελευταίος ιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης έκλεισε χθες τις «πόρτες του» στη χώρα μας, αρνούμενος να ασφαλίσει τις εισαγωγές, θέτοντας την Ελλάδα σε μία κατάσταση «εμπάργκο», αφού όχι μόνο έκοψαν τις πιστώσεις και τις επιταγές, αλλά ζητούν και πρόσθετες εγγυήσεις, προκειμένου να προμηθεύσουν εμπόρους με εισαγόμενα προϊόντα. Μάλιστα, ο τουριστικός οργανισμός TUI έθεσε ρήτρα σε… δραχμές, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στην κυριότερη πηγή εσόδων για τη χώρα μας, ο τουρισμός από τη Γερμανία μειώθηκε κατά 30%, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα αν δεν προπληρώσουν, ενώ τις τελευταίες μέρες οι πολίτες ταλαιπωρούνται από την πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων στην αγορά. Το θέμα τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι αρνούνται να πάρουν το ρίσκο, λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα και τη βεβαιότητα που μεγεθύνεται, όχι μόνο αποκλειστικά λόγω του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. «Αυτό αποδεικνύεται από τους διαφορετικούς όρους που ίσχυαν στις συναλλαγές πριν την 6η Μαΐου και τώρα. Το είχα επισημάνει ότι θα βιώσουμε τραγικές αλλαγές σε αυτό το διάστημα», σημείωσε η ίδια.
Ε.Δ.    

 

Αυτοκριτική από το ΠΑΣΟΚ  


Τα «καυδιανά δίκρανα» της κρίσης, σημείωσε ότι πέρασε το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι: υπέστη συντριπτική ήττα και πλήρωσε με τον πλέον σκληρό τρόπο και δικά του λάθη, αλλά και τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος 40 χρόνων καθώς και την ευρωπαϊκή κρίση».
Ένα άλλο σημείο που είχε ενδιαφέρον ήταν ότι η π. υπουργός αξιολόγησε ως πράξη που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας την άρνηση συμπόρευσης των πολιτικών κομμάτων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με διαδικασίες συνεργασίας και συνευθύνης. Ωστόσο, η ίδια άφησε ανοιχτή τη συζήτηση για την ηγετική και με απήχηση προσωπικότητα που θα μπορέσει να καθοδηγήσει μια τέτοια πρωτοβουλία, καθώς αυτή είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να απασχολήσει σε επόμενο στάδιο και εφόσον προκύψουν οι συσχετισμοί.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…