Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 13/06/2012

Εργασιακό 13/06/2012

0
ergasiako_13_06_2012

Θέμα 1ο  

 


6 εποχικές προσλήψεις στην ΛΑ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης  
Για την εκτέλεση αρχαιολογικού έργου στα Άβδηρα
Αιτήσεις μέχρι 15 Ιουνίου
 
Από τέσσερις  έξι μήνες θα απασχοληθεί το νέο προσωπικό που θα προσλάβει η εφορεία, για την εκτέλεση αρχαιολογικού έργου στα Άβδηρα . Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά 2 ΠΕ Αρχαιολόγους, έναν ΠΕ Τοπογράφο Μηχανικό, έναν ΤΕ Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Έργων Tέχνης και 2 ΥΕ Ειδικευμένους Εργάτες. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 15 Ιουνίου.
Πληροφορίες στο τηλ. 25410-51003.        

 

Θέμα 2ο


230 θέσεις συνολικά έμειναν κενές στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ξάνθη  
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα  
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η προθεσμία για την αποδοχή της θέσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην  Ξάνθη αφού ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το ΚΕΚ – ΙΝΕ και το ΚΜΟΠ, φορείς που διαπεραίωσαν τη διαδικασία της αξιολόγησης για τους δήμους και τους φορείς. Την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε το ΚΕΚ – ΙΝΕ ενώ την Παρασκευή το ΚΜΟΠ. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει παρέλθει ο χρόνος των 3 ημερών για τις ενστάσεις.  
230 θέσεις συνολικά έμειναν κενές
Υπενθυμίζουμε ότι απ’ τις 944 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί καλύφθηκαν οι 824.
Οι προσληπτέοι οφείλουν μέχρι της 15 Ιουνίου να προσέλθουν στο ΙΝΕ – ΓΣΕΕ (Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 18 Ξάνθη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.)) και να αποδεχτούν εγγράφως τη θέση προσκομίζοντας σε φωτοτυπία τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (ΑΜΚΑ) να καταθέσουν αίτηση αποδοχής της θέσης.
Τα αποτελέσματα με τους επιτυχόντες του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ξάνθης ανακοινώθηκαν από το Κέντρο Μέριμνας Παιδιού και Οικογένειας. Πρόκειται για τις 456 θέσεις που αναλογούν στο Δήμο Ξάνθης ενώ είχαν προκηρυχθεί 556 θέσεις.Συνολικά 230 θέσεις έμεινα κενές. Η αιτιολογία και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι οι αιτούντες δεν είχαν τα τυπικά προσόντα της θέσης και ότι θα παραμείνουν κενές.
Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στη στις ιστοσελίδες: www. ineamthr.gr και
http://www.kmop.gr/index.php?  
Διευκρινήσεις από το ΚΜΟΠ
Όπως ανακοίνωσε το ΚΜΟΠ οι ωφελούμενοι θα πρέπει εντός 10 ημερών από την ημερομηνία κατάταξης, να υπογράψουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, αποδεχόμενοι τη θέση, στα γραφεία του ΚΜΟΠ (από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου), στην ακόλουθη διεύθυνση: Πατρ. Κυρίλλου 10, Τ.Κ. 671 00 Ξάνθη,, (τηλ. επικοινωνίας: 2541026949). Οι ωφελούμενοι για την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν:Αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (για τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε.), Ταυτότητα ομογενούς (για τους Έλληνες ομογενείς), Άδεια διαμονής σε ισχύ (για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών). Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει ελέγχου νομιμότητας ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του Α.Σ.Ε.Π. που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το Δικαιούχο, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή. 
Οι ωφελούμενοι που προσλαμβάνονται κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το Α.Σ.Ε.Π. απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου. Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Η αμοιβή των προσώπων που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις. Οι Δικαιούχοι, εκτός από τα καταβαλλόμενα ποσά που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή στα απασχολούμενα πρόσωπα.
Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) των μισθωτών, στο σύνολό τους, καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α΄/15-3-2010) και του Ν.2956/2001 (ΦΕΚ 258 Α’/6-11-2001).      

 

       
Θέμα 3ο


479 εποχικοί στη Βιομηχανία Zάχαρης
Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για όλες τις θέσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης λήγουν την Τρίτη 19 Ιουνίου
 
Στην προκήρυξη 479 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις που κυμαίνονται από 3 έως 8 μήνες προχώρησε η Ελληνική Βιομηχανία Zάχαρης, για τα εργοστάσιά της στην Ορεστιάδα, στις Σέρρες και στο Πλατύ Ημαθίας.
Μεταξύ των ειδικοτήτων με τις περισσότερες θέσεις εργασίας ανήκουν και οι: ΠΕ Γεωπόνοι, ΤΕ Λογιστές, ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών, ΔΕ Εφαρμοστές, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίας, ΔΕ Οδηγοί, ΥΕ Συντηρητές-Χειριστές και ΥΕ Εργάτες.
Για την πλειονότητα των θέσεων του διαγωνισμού που αφορά την ειδικότητα ‘ ΔΕ Αγγελιοφόρος Ψεκασμών, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής ή Φυτών Μεγάλης , Καλλιέργειας ή Γεωργικών Βιομηχανιών ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ, TEE Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών,  Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, καθώς και εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε ψεκασμούς μεγάλων καλλιεργειών.  
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι για τις 192 θέσεις στο εργοστάσιο της Ημαθίας θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά με συστημένη
επιστολή, στα γραφεία ms υπηρεσίας στη διεύθυνση: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Εργοστάσιο Πλατέος Ημαθία, 44ο χλμ. Θεσ/νίκης-Βεροίας , Τ.Κ. 590 32, απευθύνονται στο Γραφείο Προσωπικού. Περισσότερες πληροφορία στα τηλ.: 2333068200, 2333068306. Για τις 137 θέσεις στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, η αντίστοιχη διεύθυνση είναι: Ελληνική Βιομηχανία Zάχαρης Α.Ε. – Εργοστάσιο Ορεστιάδας 3ο χιλ. Ε.Ο Ορεστιάδας- Αλεξανδρούπολης Τ.Κ 682 00. Πληροφορία στο τηλ.: 25520 41828.
Τέλος, για τους 150 εποχικούς υπαλλήλους στο εργοστάσιο των Σερρών, οι αιτήσεις υποβάλλονται στην διεύθυνση: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. – Εργοστάσιο Σερρών – 3ο χιλιόμετρο οδού Σερρών Θεσσαλονίκης, προς το Τμήμα Προσωπικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2 3 210-90360 για περισσότερες πληροφορία σχετικά με τις θέσεις στο εργοστάσιο Σερρών.  
    
Θέμα 4ο  


 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας  του ΟΑΕΔ    

Αρχίζει την Τετάρτη 13/6/2012 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 25/6/2012 από 08:00 έως 14:00 η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2012-2013.
Ο  ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με courier τις αιτήσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε θέση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, για τα Σχολεία των Νομών που υπάγονται στην: Δ/νση : Περιγιάλι 2 Καβάλας, Τ.Κ. 65201-Τ.Θ.1326, τηλ. 2510 – 228834, 2510-231166.  
Αιτήσεις
Κάθε υποψήφιος/α έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση σε ένα μόνο Νομό και να δηλώσει ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε όποιες από τις άλλες ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ. του ιδίου Νομού, επιθυμεί.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα ισχύουν για ολόκληρο το σχολικό έτος 2012-2013.
Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ. 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β’/25.5.2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.  
Δικαιολογητικά
Μαζί με την αίτηση, που είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oaed.gr, οι υποψήφιοι υποβάλλουν επίσης:
Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή
Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει : α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).
Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας.
Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας.
Βεβαιώσεις  Παιδαγωγικών Σπουδών.
Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας όσοι εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι.
Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.
Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
1.Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ.
2.Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικών δηλώσεων ή των εντύπων Ε1, και
υποχρεωτικά των εντύπων Ε3 των αντίστοιχων Οικονομικών Ετών, τα οποία ο       υποψήφιος επικαλείται ως Επαγγελματική Εμπειρία, θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85.
Για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως: (ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΤΕ-ΔΕ Αρτοποιοί, ΤΕ-ΔΕ Ζαχαροπλάστες, ΤΕ-ΔΕ Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ Κομμωτές, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Αισθητικοί), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του, τουλάχιστον μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας, εφόσον επιλεγούν.
Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι που υπέβαλαν αίτηση το σχολικό έτος 2011-2012 και μοριοδοτήθηκαν, θα υποβάλλουν μόνο τα δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (διδακτική ή και επαγγελματική) που βεβαιώνουν την προϋπηρεσία και τους τίτλους που αποκτήθηκαν από 28 Μαΐου 2011 έως τις 15 Ιουνίου 2012 και δεν έχουν προσκομιστεί,  καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανεργίας και οικογενειακής κατάστασης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία αξιολόγησης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση  www.oaed.gr.
Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ.2 και 3 του Νόμου 2336/95 και με το άρθρο 16 του Νόμου 2643/98.        

       
Θέμα 5ο  


Επιδότηση γα 5.000 θέσεις πτυχιούχων έως 35 ετών  
Το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα  

 

   
Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμειβόμενες.
Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.
Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργου έως 24 ετών και 25 ευρώ/ ημέρα για άνεργους άνω των 24 ετών.  
Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του
ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται:
■ Όλες οι επιχειρήσει που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξει του ν. 2190/94 (ΦΕΚ28/Α/03.03.1994) και του v. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).
■          Τα νυχτερινά κέντρα
■          Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
■          Οι εποχικές επιχειρήσει για το εποχικό προσωπικό τους
■          Οι έμμεσοι εργοδότες
■          Οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους που απασχολούνται από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).
■          Ατομικές επιχειρήσει για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστεία με τον επιχειρηματία.
■          Οι Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., και Ε.Π.Ε. για τους ομόρρυθμους εταίρους στις Ο.Ε. και Ε.Ε., για τα μέλη του Δ.Σ. στις Α.Ε., για τους εταίρους στις Ε.Π.Ε.,
■          Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.
■          Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξα, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσει που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αβγών)].
■          Όταν το αντικείμενο εργασιών μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος.
■          επιχειρήσει εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων
■          Οι επιχειρήσει που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.  
Αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr (όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων http//ait.oaed.gr/ στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.    

 
Κατανομή θέσεων ανά Περιφέρεια    


Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
• Άξονας Προτεραιότητας για τις οκτώ κύριες Περιφέρειες (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος): ποσό 41.328.000 ευρώ για τη δημιουργία 2.753 θέσεων εργασίας.
• Άξονας Προτεραιότητας για τις τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία): ποσό 31.390.000 ευρώ και δημιουργία 2.092 θέσεων εργασίας.
• Άξονας Προτεραιότητας σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: ποσό 2.282.000 ευρώ και δημιουργία 155 θέσεων εργασίας.
Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 75.000.000 ευρώ.    

 

 
Είπαν….


 Μπαρόζο: «Αξιοποιήσατε μόνο το 20% των κονδυλίων για νεανική απασχόληση», ενώ είναι άνεργοι το …52%!
«Η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει από το ΕΚΤ μόλις το 20% των χρημάτων που προορίζονται για την στήριξη της νεανικής απασχόλησης», απαντά ο πρόεδρος της Ε.Ε Μπαρόζο, στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, όταν την ίδια ημέρα αποκαλύπτεται ότι η ανεργία στους νέους έως 24 ετών φτάνει το…52% (στοιχεία ΕΛΣΑΤ)! «Μόνο το ένα πέμπτο περίπου από το διαθέσιμο προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για προγράμματα στήριξης της απασχόλησης των νέων έχει ήδη αξιοποιηθεί», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο, στην απάντησή του.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…