Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το… μυστήριο των χαλασμένων φαναριών

Το… μυστήριο των χαλασμένων φαναριών

0
fanaria_dimokritou-empros

Με την πρώτη σταγόνα, «βραχυκυκλώνουν» τα φανάρια στον κόμβο της Δημοκρίτου

Δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τα αίτια η Τεχνική Υπηρεσία. Θα κληθεί συνεργείο της Siemens

Ένα πραγματικό… μυστήριο αποτελούν οι συνεχείς βλάβες στα φανάρια του κόμβου της Δημοκρίτου με τη Λ. Στρατού. Εδώ και 6 περίπου μήνες, τα φανάρια «βραχυκυκλώνουν» με την πρώτη σταγόνα ή με την εμφάνιση υγρασίας και δε λειτουργούν. Το φαινόμενο έγινε εντονότερο με τις συνεχείς βροχές των τελευταίων εβδομάδων, που έχουν καθηλώσει τα φανάρια, σχεδόν σε συνεχή μη λειτουργία.
Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστο κόμβο όπου αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες απ’ ότι εντός πόλης. Συχνά δε είναι τα μικροατυχήματα, ενώ πλέον είναι εμφανής η δυσφορία των οδηγών κατά τη διάβασή τους, λόγω των συνεχών βλαβών.

Ψάχνουν αλλά δε βρίσκουν γιατί συμβαίνει
Τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αναζητούν και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει την αιτία πρόκλησης της βλάβης. Η εναλλαγή της τάσης λόγω της βροχής ή της υγρασίας διακόπτει την κυκλοφορία του ρεύματος, η οποία επειδή ο μηχανισμός διαθέτει αυτορύθμιση, επανέρχεται από μόνη της μετά από κάποια ώρα. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ο λόγος που ο καιρός επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό τις διακοπές.

Αναζητούνται τα… φώτα της Siemens
Ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Μούρκας αναφέρει ότι το θέμα το διερευνούν εδώ και καιρό οι υπηρεσίες και δεν έχουν καταφέρει να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, πρόθεσή τους είναι να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, αφού, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, «είναι το πιο δύσκολο σημείο της πόλης».
Εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση, ο αντιδήμαρχος προσανατολίζεται στην αναζήτηση βοήθειας από το συνεργείο της Siemens, εταιρία που προμήθευσε τους φωτεινούς σηματοδότες στο σημείο, ώστε να εξεταστεί τι χρειάζεται να για δοθεί οριστική λύση.
Σημειώνεται ότι το εξειδικευμένο συνεργείο της Siemens είχε κληθεί και άλλη μία φορά, όταν είχαν υποστεί βλάβη τα φανάρια στην πλατεία Ελευθερίας. Έκτοτε δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σημείο εκείνο.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…