Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: Εντυπωσίασαν οι νεαροί αθλητές του Ο.Φ.Κ.Α.

Στίβος: Εντυπωσίασαν οι νεαροί αθλητές του Ο.Φ.Κ.Α.

0
karavetis_petros-empros

Τέσσερα μετάλλια ο απολογισμός του ξανθιώτικου συλλόγου

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων Α’ που έγινε στη Δράμα              

Με εννεαμελή αποστολή συμμετείχε ο Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου που έγινε στις 28 Απριλίου στη Δράμα.
Το πρωτάθλημα αφορούσε τις κατηγορίες παμπαίδων – παγκορασίδων Α’ (αθλητές-τριες γεν. τα έτη 1997-1998), ενώ πήραν μέρος σύλλογοι απ’ όλη την περιφέρεια Α.Μ. – Θ. (Έβρο – Ροδόπη – Ξάνθη – Καβάλα – Δράμα).
Με τη συμμετοχή του σε αυτό το πρωτάθλημα, ο Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης άνοιξε την αυλαία της καλοκαιρινής περιόδου και των αγώνων που έχει στο πρόγραμμα του τους επόμενους μήνες, καθώς έπονται σειρά άλλων αγώνων με αποκορύφωμα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.  
Χρυσό για τον Πέτρο Καραβέτη  
Ο νεαρός αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α. Πέτρος Καραβέτης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. εμπόδια με νέο ατομικό ρεκόρ 15’.40’’ μετά από εξαιρετική κούρσα και ανέβηκε στο βάθρο του νικητή. Η επιτυχία αυτή για τον Ξανθιώτη αθλητή ήρθε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το χειμώνα καθ’ ότι διαμένει στο Πόρτο – Λάγος και καθημερινά έρχεται στην Ξάνθη για προπονήσεις υπό την επίβλεψη του προπονητή Άγγελου Σουλτάνη. Αυτό το κάνει από το 2006 όταν εντάχθηκε στα τμήματα του Ο.Φ.Κ.Α. και επί έξι χρόνια με επιμονή και τεράστια προσπάθεια είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.
Ο Βασίλειος Λιανίδης με πολύ καλά προσόντα κέρδισε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 1000μ. με νέο ατομικό ρεκόρ 3’.10’’.31 ενώ ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Μιχάλης Λίτσος με νέο ατομικό ρεκόρ 3’.15’’.47.
Άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο για τον ξανθιώτικο σύλλογο ήρθε στη σκυταλοδρομία 4Χ80μ. παμπαίδων (Αρτεμίου – Καραβέτης – Λιανίδης – Λίτσος) όπου ο Ο.Φ.Κ.Α. κατέλαβε την 3η θέση.
Ακόμη στους παμπαίδες ο Παναγιώτης Αρτεμίου στα 150μ. τερμάτισε στην 11η θέση με 22’’.66 και ο Μιχάλης Γουναρίδης στη σφαίρα την 12η θέση με 8.95μ.  
Χάλκινο στη σκυταλοδρομία οι παγκορασίδες  
Στις παγκορασίδες το μοναδικό μετάλλιο (χάλκινο) ήρθε από την σκυταλοδρομία 4Χ80μ. (Καραβέτη – Χατζημιχαηλίδου – Πλετσίδου Ελευθερία – Πλετσίδου Ελένη) με χρόνο 48’’.36.
Στα 80μ. παγκορασίδων η Μάγδα Χατζημιχαηλίδου τερμάτισε στην 10η θέση με 11’’.96 και η Εμμανουέλα Καραβέτη στην 16η με 12’’.93.
Τέλος στα 150μ. η Ελευθερία Πλετσίδου με χρόνο 22’’.75 κατέλαβε την 9η θέση, ενώ η Ελένη Πλετσίδου στα 600μ. κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 2’.08’’.99.
Η συνολική εικόνα του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης ήταν πολύ καλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 6 από τους 9 αθλητές του ήταν γεννημένοι το 1998 και βρίσκονται στην πρώτη χρονιά των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ και θα συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία και την επόμενη σεζόν.  

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…