Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Άνοιξε η «πόρτα της εξόδου»

Skoda Ξάνθη: Άνοιξε η «πόρτα της εξόδου»

0
poi_02-empros

Αρχή στις αποδεσμεύσεις με Σουάνη και Πόι

Άλλοι τέσσερις υποψήφιοι προς… αποχώρηση        

Το γενικό «λίφτινγκ» της Skoda Ξάνθη άρχισε με δύο αποδεσμεύσεις κι ενώ αναμένεται συνέχεια σε αυτόν τον τομέα τις επόμενες ημέρες.
Η αρχή στις αποχωρήσεις έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Δημήτρη Σουάνη, ενώ χθες το πρωί ακολούθησε η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μάουρο Πόι.
Έτσι οι δύο από τους έξι παίκτες που τα συμβόλαια τους έληγαν τον ερχόμενο Ιούνιο αποτελούν παρελθόν και ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση του νέου σταθμού στην καριέρα τους.
Απομένει πλέον να δούμε τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε ανάλογη θέση με τα συμβόλαια τους να λήγουν επίσης τις επόμενες ημέρες και πρόκειται για τους Σωτήρη Λυμπερόπουλο, Εντιμάρ, Μίχαλ Στάσιακ και Στεφάν Νταρμπιόν.
Μετά την «εκκαθάριση» στο ρόστερ πάντως, αναμένονται και οι πρώτες μετεγγραφικές κινήσεις που θα αφορούν την ενίσχυση της Skoda Ξάνθη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.  
Ξεκίνημα στις αποδεσμεύσεις με Σουάνη  
Ο παίκτης που άνοιξε την πόρτα της… εξόδου ήταν ο Δημήτρης Σουάνης. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η εξής:
«Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο. ευχαριστεί τον Δημήτρη Σουάνη για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή σταδιοδρομία στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».
Έχοντας εντυπωσιάσει προηγουμένως με τη φανέλα του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ο Σουάνης αποκτήθηκε από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 2008 και παρότι σπάνια ξεκινούσε βασικός σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στα Πηγάδια, είχε σε γενικές γραμμές γεμάτες σεζόν. Συνολικά αγωνίστηκε 98 φορές με τη φανέλα της Ξάνθης σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε 11 τέρματα, 10 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο. Σημαντικότερες στιγμές της παρουσίας του ήταν δύο εκτός έδρας ματς. Αυτό με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο τη σεζόν 2008-09 και ένα ακόμα με τον Άρη την περίοδο 2010-11. Και στα δύο σημείωσε από δύο γκολ και οδήγησε τη Skoda Ξάνθη σε ισάριθμες νίκες με 0-2.  
Πάει και ο Πόι  
Με μία λιτή ανακοίνωση η Skoda Ξάνθη αποχαιρέτησε χθες και ευχαρίστησε τον Μάουρο Πόι για την συνεισφορά του στην ομάδα αφού αγωνίστηκε εδώ από το 2007.
Ο 31χρονος άσος είχε συνολικά 17 γκολ σε 126 εμφανίσεις με την ξανθιώτικη ομάδα, ενώ φέτος σε 30 ματς (29 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο) σκόραρε μία φορά.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη ΑΟ ευχαριστεί τον Μάουρο Πόι για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή σταδιοδρομία στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».  
Βασιλακάκης: «Η διοίκηση θα αποφασίσει για το μέλλον μου»  
Ανοιχτό… παράθυρο για ενδεχόμενη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα άφησε ο Θόδωρος Βασιλακάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Κάθε εβδομάδα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει καλεσμένο κάποιο παίκτη από τις 16 ομάδες και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ξάνθης και του Βασιλακάκη. Ο μέσος της Ξάνθης απάντησε στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από φιλάθλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ¨πάντα έχει στο μυαλό να κάνεις το βήμα παραπάνω¨, αλλά ότι η διοίκηση της Ξάνθης είναι αυτή που θα πάρει την απόφαση, αν υπάρξει κάποια πρόταση. Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασιλακάκη:
ΕΡ: Θα ήθελες να παραμείνεις στην Skoda Ξάνθη και την επόμενη σεζόν ή αν δεχθείς κάποια πρόταση από μεγάλη ομάδα θα κάνεις το βήμα παραπάνω;
Θ.Β.: «Πάντα έχεις στο μυαλό σου να κάνεις το βήμα παραπάνω και να αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο, αλλά για όλα υπάρχει η υπομονή και η επιμονή. Στην Ξάνθη έχω περάσει 3 πολύ ωραία χρόνια, αλλά είμαι στα χέρια της Διοίκησης. Αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον μου και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουν την σωστή απόφαση».
ΕΡ: Πιστεύεις ότι θα μπορούσε φέτος η Skoda Ξάνθη να διεκδικήσει την είσοδο στα Play – Offs δεδομένου ότι ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα;
Θ.Β.: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καλή ομάδα και πολύ δεμένο σύνολο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε την υπέρβαση. Κρατάμε την εμπειρία την φετινή και με τα καλά της και με τα άσχημά της για να είμαστε πιο δυνατοί την νέα χρονιά».
ΕΡ: Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και ποια η πιο δυσάρεστη στιγμή σου κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής;
Θ.Β.: «Τα πιο δυνατά συναισθήματα τα ένιωσα μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού στα Πηγάδια γιατί δείξαμε ότι δεν ήταν τυχαίο το επιτυχημένο σερί που είχαμε εκείνη την περίοδο. Και η πιο άσχημη όταν άκουσα τον κόσμο μας να μας αποδοκιμάζει έντονα μέσα στο σπίτι μας, την ώρα που χρειαζόμασταν οπωσδήποτε την νίκη».
ΕΡ: Η Ξάνθη ήταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δίνετε μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα στις προπονήσεις;
Θ.Β.: «Φέτος κάναμε πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε πολλούς τομείς και χαίρομαι που έστω και εκεί είχαμε την πρωτιά. Πάντως δουλέψαμε με βάση την κυκλοφορία της μπάλας».
ΕΡ: Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Θ.Β.: «Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι με τα φιλαράκια μου εκτός γηπέδου και να συζητάμε διάφορα θέματα. Επίσης είμαι fan του σινεμά».
ΕΡ: Ποια ομάδα από το εξωτερικό υποστηρίζεις και ποιο πρωτάθλημα θεωρείς ότι θα σου ταίριαζε καλύτερα;
Θ.Β.: «Η Liverpool είναι η αγάπη μου αλλά δηλώνω fan του ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα. Επίσης, νομίζω ότι η Μπουντεσλίγκα (Γερμανία) είναι ένα Πρωτάθλημα πολύ κοντά στα στοιχεία μου».
ΕΡ: Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;
Θ.Β.: «Δεν το έχω σκεφτεί είναι η αλήθεια αλλά με τραβάει αρκετά το marketing».
ΕΡ: Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
Θ.Β.: «Πως θα βοηθήσω την ομάδα μου μέσα από μια σωστή εμφάνιση να πετύχει τον στόχο της. Και φυσικά ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα».
ΕΡ: Τη σεζόν 2009-2010 αγωνίστηκες για 271 λεπτά (10 αγώνες). Την περσινή περίοδο 1320 λεπτά (23 αγώνες) και φέτος 2125 λεπτά (26 αγώνες). Θεωρείς ότι  η προσπάθεια και ο κόπος σου έχουν αρχίσει να ανταμείβονται;
Θ.Β.: «Για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να κάνεις πολύ υπομονή και να δουλεύεις και να προσπαθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Φέτος πάντως ένιωθα πιο δυνατός και πιο έτοιμος από κάθε άλλη χρονιά στην Ξάνθη».
ΕΡ: Η Ξάνθη είναι από τις ομάδες που αναδεικνύουν και προωθούν νέους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα προτερήματα του συλλόγου;
Θ.Β.: «Και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δείχνει η ομάδα, άλλωστε αυτό φαίνεται από το πόσο έτοιμοι είναι οι νέοι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο».      

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …