Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Αποχαιρετούν άλλοι δύο

Skoda Ξάνθη: Αποχαιρετούν άλλοι δύο

0
stasiak_01-empros

Στην πόρτα της εξόδου οι Νταρμπιόν και Στάσιακ

Αρνητική εισήγηση της ΕΠΟ για οκτώ ομάδες της Super League!        

Μπορεί οι παίκτες της Skoda Ξάνθη να βρίσκονται σε περίοδο διακοπών όμως οι εξελίξεις στην ξανθιώτικη ομάδα τρέχουν και, όπως όλα δείχνουν δύο από τους ξένους παίκτες που βρίσκονται στις πατρίδες τους θα επιστρέψουν μόνο για να μαζέψουν τα πράγματα τους και στη συνέχεια να αποχαιρετήσουν.  
Αποχαιρετούν Νταρμπιόν και Στάσιακ  
Η «εκκαθάριση» στο ρόστερ της ομάδας συνεχίζεται με την επικείμενη αποχώρηση άλλων δύο παικτών, του Στεφάν Νταρμπιόν και του Μίχαλ Στάσιακ. Ο Γάλλος μέσος και ο Πολωνός αμυντικός αν και αποκτήθηκαν με μεγάλες προσδοκίες δεν ικανοποίησαν 100% κι έτσι θα αποτελέσουν παρελθόν από τη Skoda Ξάνθη.
Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Μίχαλ Στάσιακ με καλό βιογραφικό σε ομάδες της πατρίδας του και τρεις συμμετοχές στην Εθνική Πολωνίας αποκτήθηκε το καλοκαίρι όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και ¨μοιράστηκε¨ τη θέση στο κέντρο της άμυνας με τον Δημήτρη Κομεσίδη που παρά το νεαρό της ηλικίας του πραγματοποίησε καλύτερες εμφανίσεις. Έτσι η χρονιά για τον Πολωνό ολοκληρώθηκε με 16 συμμετοχές (συνολικά 1501 λεπτά) ενώ χρίστηκε μία φορά σκόρερ σε αγώνα πρωταθλήματος, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ο.Φ.Η. όπου ο Στάσιακ πέτυχε το 2ο γκολ στο τελικό 3-1.
Από την άλλη ο Στεφάν Νταρμπιόν είχε ξεκινήσει αρχικά τη σεζόν με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στις πρώτες δύο φάσεις του Europa League, όμως λόγω του υποβιβασμού της θεσσαλικής ομάδας στη Δ’ Εθνική δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο μετεγγράφηκε τελικά στην Ξάνθη όπου πρόλαβε να σημειώσει 13 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αλλαγή (συνολικά 503 λεπτά).
Ο Γάλλος χαφ είχε συμβόλαιο με την ξανθιώτικη ομάδα για έναν ακόμα χρόνο, συμφώνησε ωστόσο, να μείνει ελεύθερος, καθώς δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή της Skoda Ξάνθη, Μαρίνο Ουζουνίδη.
Όσον αφορά στον Στάσιακ, αναμένεται ν’ αποτελέσει κι αυτός – επίσημα πλέον – παρελθόν καθώς έχουν απομείνει μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες για τη λύση του συμβολαίου του.  
«Φλερτ» με Ντα Κόστα  
Πληροφορίες οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά, αναφέρουν ότι η Skoda Ξάνθη έχει στο στόχαστρο τον Πορτογάλο Φιλίπ Ντα Κόστα του Πανσερραϊκού. Ο 27χρονος μέσος έγινε γνωστός στην Ελλάδα την τριετία 2005-2008 με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ιωνικού και της Λάρισας ενώ στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη του σε ομάδες του εξωτερικού (Λιντς, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λέφσκι, Εστορίλ κ.α.) χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί κι έτσι επέστρεψε πέρσι στην Ελλάδα και τη σερραϊκή ομάδα. Μάλιστα ήταν ο «δήμιος» της Skoda Ξάνθη στο φετινό αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό καθώς με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε στα «λιοντάρια» την πρόκριση στα Πηγάδια.
Ήδη φαίνεται πως έχει υπάρξει επαφή των δυο πλευρών σε καλό κλίμα και το πιθανότερο είναι να προχωρήσει ο… γάμος, μόλις ολοκληρωθεί η συνεργασία του παίκτη με τον Πανσερραϊκό.
* Οι Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Πέτρος Μάνταλος κλήθηκαν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για την εκτός έδρας άνευ βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση με το Σαν Μαρίνο, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:30 (Ελλάδας) στο Σαν Μαρίνο.  
«Κόκκινο» από την ΕΠΟ σε οκτώ ομάδες!  
Στις οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων της Super League που δεν παίρνουν, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, άδεια από την ΕΠΟ. Μετά από τις Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Κέρκυρα, για τις οποίες υπήρξε προχθές αρνητική εισήγηση από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ομοσπονδίας, χθες ήταν η σειρά του Άρη, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα να δουν «κόκκινο» από την ΕΠΟ.
Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει για την αδειοδότηση των Λεβαδειακού, Skoda Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακού και Ατρόμητου Αθ. που εξετάστηκαν χθες. Δηλαδή «καθαρές» είναι μόλις πέντε από τις 13 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Οι ανακοινώσεις της ΕΠΟ αναμένονται πιθανότατα σήμερα. Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια δεν υποβιβάζονται (μετά τη σχετική απόφαση της Σούπερ Λίγκας), ωστόσο δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώσουν τα συμβόλαια παρά μόνο σε παίκτες έως 21 ετών. Όσες ομάδες δεν εξασφαλίσουν αδειοδότηση, θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο ελπίζοντας μέχρι τότε να έχουν τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους για να πείσουν την Επιτροπή να ανάψει πράσινο.  

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …