Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Αποχωρήσεις και ανανεώσεις

Skoda Ξάνθη: Αποχωρήσεις και ανανεώσεις

0
lymperopoulos-empros

Επεκτάθηκε για ένα χρόνο το συμβόλαιο του Σωτήρη Λυμπερόπουλου

Αποφασίζουν για τον «άσσο» στη θέση κάτω από τα δοκάρια              

Αν και χθες η Skoda Ξάνθη είχε ρεπό, η δραστηριότητα στα Πηγάδια δεν σταμάτησε καθώς υπήρξαν μία ανανέωση και μία αποχώρηση ποδοσφαιριστών.  
Ανανέωσε ο Σ. Λυμπερόπουλος  
Η ανανέωση αφορούσε τον τερματοφύλακα Σωτήρη Λυμπερόπουλο, χωρίς πάντως να διευκρινιστεί η χρονική επέκταση του συμβολαίου του που έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα επιπλέον χρόνο. Ο Μεσσήνιος τερματοφύλακας αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2007, όμως έχοντας μπροστά του για τέσσερις σεζόν τον Γκσπούρνινγκ, περιορίστηκε στη θέση του αναπληρωματικού έχοντας συνολικά 31 εμφανίσεις, μαζί με τις τέσσερις περσινές.  
Αποφασίζουν για τον «άσσο»  
Με την παραμονή του Σωτήρη Λυμπερόπουλου στην ξανθιώτικη ομάδα να είναι πλέον δεδομένη, το τεχνικό επιτελείο αναμένεται να αποφασίσει για τον «άσσο» δηλαδή τον τερματοφύλακα που θα αγωνίζεται ως βασικός στη θέση κάτω από τα δοκάρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Στην περσινή σεζόν τρεις τερματοφύλακες χρησιμοποιήθηκαν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Γάλλος ¨πορτιέρο¨ Ζοντί Βιβιανί ήταν αυτός που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο με 25 συμμετοχές, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ στην τελευταία αγωνιστική χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Γιούρι Λοντίγκιν σημειώνοντας την 1η του συμμετοχή στη Super League.
Εάν παραμείνει όπως είναι το ¨ρόστερ¨, σε ότι αφορά τους τερματοφύλακες, οι εμφανίσεις αναμένεται να μοιραστούν όπως και πέρσι, δηλαδή ο Βιβιανί να προορίζεται ως βασικός και οι Λυμπερόπουλος – Λοντίγκιν αναπληρωματικοί, ενώ ως ¨back up¨ υπάρχει και ο Μιχάλης Ζαρόπουλος.
Με τις πληροφορίες πάντως να κάνουν λόγο για πιθανή αποχώρηση του Βιβιανί, οι ισορροπίες θα αλλάξουν κι έτσι, είτε ένας εκ των Λυμπερόπουλου – Λοντίγκιν θα ¨χτυπήσει¨ την πόρτα της αρχικής 11άδας, είτε θα αποκτηθεί ένας επιπλέον τερματοφύλακας αξίας και ανάλογα την ετοιμότητα του θα συναγωνιστεί με τους προαναφερθέντες για τον «άσσο».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την ανανέωση του συμβολαίου του Λυμπερόπουλου μέτρησε και η συνέπεια του στις προπονήσεις, όπου με την εμπειρία του συμμετέχει και στην εκγύμναση των νεαρών τερματοφυλάκων.  
Αποδεσμεύθηκε ο Τσουμάνης  
Παρελθόν από τη Skoda Ξάνθη αποτελεί ο 22χρονος αμυντικός – μέσος Νίκος Τσουμάνης. Ο ¨μπακ χαφ¨ που αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά, σημείωσε πέρσι δύο συμμετοχές με τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας, καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε δοθεί ως δανεικός στον Μακεδονικό και παλαιότερα αγωνιζόταν στην Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη. Πάντως το γεγονός ότι πέρσι δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής έδειχνε ότι δεν υπολογίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και για του χρόνου κι έτσι αποφασίστηκε η λύση του συμβολαίου του.  
Έκλεισαν με «εξάρα» τη χρονιά  
Το απόγευμα της Τρίτης η Skoda Ξάνθη αγωνίστηκε σε φιλικό που έγινε στο Μαγικό με την τοπική ομάδα του «Αστέρα» που τερμάτισε 1η στην Α1’ Ε.Π.Σ. και τις επόμενες ημέρες θα διεκδικήσει την άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Η φιλική αναμέτρηση μετατράπηκε σε ¨παράσταση για έναν¨ καθώς η ξανθιώτικη ΠΑΕ με επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με σκορ 1-6 απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Μαγικού κι έτσι έκλεισε με ευχάριστο τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Το σκορ άνοιξε στο 15′ ο Μαρκόφσκι και δυο λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Αλτιπαρμακόφσκι ήταν αυτός που ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 21′ για να μειώσει ο Αστέρας στο 30′ με τον Ξαντινίδη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μάνταλο να μπαίνει στη λίστα των σκόρερ στο 45′.
Στην επανάληψη η Skoda Ξάνθη πέτυχε άλλα δυο τέρματα, με τον Δουμάνη στο 78′ και ξανά τον Μάνταλο στο 81′ να διαμορφώνουν το τελικό 1-6.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία να… περάσει από κόσκινο κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ομάδας Νέων, όπως και τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό Κούτεφ που αγωνίζεται στον «Εχίνος Σπορ», ο οποίος αφήνει θετικές εντυπώσεις.
Η σύνθεση της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Μιγιάτοβιτς, Φλίσκας, Μάνταλος, Πλατέλλας, Αλτιπαρμακόσφκι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο.
Έπαιξαν και οι: Λοντίγκιν, Λάσπατζης, Κριεζής, Δουμάνης, Βλαχοδήμος, Καζάκης, Κούτεφ.  

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…