Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Λιτότητα και στις… προπονήσεις

Skoda Ξάνθη: Λιτότητα και στις… προπονήσεις

0
proetoimasia_01-empros

Εντός συνόρων η προετοιμασία για τη νέα χρονιά

Σήμερα στις 17:00 το φιλικό με τους παλαίμαχους          

 
Τα μέτρα… λιτότητας που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρ. Πανόπουλος, δεν αφορούν μόνο τις μεταγραφές και τη μείωση των συμβολαίων, αλλά θα επηρεάσουν και τη θερινή προετοιμασία της ομάδας.
Η ξανθιώτικη ΠΑΕ μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει σε επαφές με κάποιο αθλητικό κέντρο του εξωτερικού και όπως όλα δείχνουν η προετοιμασία θα γίνει εντός συνόρων και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ στα Πηγάδια.
Δεν αποκλείεται μάλιστα τα όποια φιλικά δώσει η Skoda Ξάνθη το καλοκαίρι να γίνουν επίσης επί ελληνικού εδάφους με ομάδες που θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στη χώρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογους ρυθμούς είχε γίνει και η περσινή προετοιμασία με το βασικό της μέρος να διεξάγεται στα Πηγάδια, με τη διαφορά ότι υπήρξε και ένα ταξίδι περίπου μίας εβδομάδας στην Κύπρο όπου δόθηκαν τρεις φιλικές αναμετρήσεις με κυπριακές ομάδες.  
Επιστροφή στις προπονήσεις  
Η 5νθήμερη άδεια που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε χθες με προπονητικό επιτελείο και παίκτες να επιστρέφουν στη βάση τους και στις προπονήσεις.
Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν για περίπου τρεις εβδομάδες ακόμη και στη συνέχεια θα δοθεί η θερινή άδεια που θα διαρκέσει ένα μήνα ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αλλά και να απολαύσουν λίγο καιρό χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Μέχρι τότε βέβαια, θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κινηθεί η ξανθιώτικη ομάδα με τις αγοραπωλησίες παικτών ώστε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ¨ρόστερ¨ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου το οποίο θα απαρτίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό από νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και χθες τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ανέφεραν ότι ψηλά στη λίστα των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και ότι σύντομα η ομάδα του Πειραιά (που έχει στα υπ’ όψιν και τον Βασιλακάκη) θα κινηθεί για την απόκτηση του 20χρονου ομογενή μεσοεπιθετικού. Η πλευρά της Ξάνθης, μέσω των πρόσφατων δηλώσεων του Χρ. Πανόπουλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη στους πρωταθλητές Ελλάδος, μόνο όμως αν είναι ικανοποιητική η πρόταση που θα γίνει.
Παράλληλα επισφαλείς είναι οι θέσεις των παικτών της Skoda Ξάνθη που έχουν υψηλά συμβόλαια ή αυτά ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούνιο όπως είναι οι περιπτώσεις των Πόι, Εντιμάρ, Νταρμπιόν και Στάσιακ οι οποίοι πιθανότατα θα δουν την πόρτα της εξόδου.  
Σήμερα το φιλικό με τους Παλαίμαχους  
Ένα φιλικό γεμάτο… αναμνήσεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα. Η τωρινή ομάδα της Skoda Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την ομάδα παλαιμάχων Α.Ο.Ξ. – Skoda σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 17:00 στο «Skoda Ξάνθη Arena».
Οι παλαιοί «αστέρες» της ξανθιώτικης ομάδας θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτούς που βρίσκονται φέτος στο ¨ρόστερ¨, ενώ δεν αποκλείεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης να δοκιμάσει και ορισμένους νεαρούς παίκτες που έχει σκοπό να προωθήσει στη μεγάλη ομάδα την επόμενη χρονιά.  
Συνηθισμένος σε… φασαρίες ο Γκσπούρνινγκ!  
Η εκτός έδρας επικράτηση των Σιάτλ Σάουντερς του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ με 1-2 επί των Σικάγο Φάιαρ επισκιάστηκε από την ένταση που επικράτησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες και τις αψιμαχίες ποδοσφαιριστών. Ο έμπειρος γκολκίπερ ωστόσο έμεινε αμέτοχος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αυστριακός τερματοφύλακας γίνεται μάρτυρας τέτοιων γεγονότων.
Έχοντας αγωνιστεί για τέσσερις σεζόν στην Ελλάδα με την φανέλα της Skoda Ξάνθης, όπως τονίζει έχει δει πολύ χειρότερα.
«Εάν δείτε το video, θα παρατηρήσετε πως μένω μακριά. Όσο πιο πολλοί εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις τόσο πιο άσχημη θα γίνει η κατάσταση» τόνισε αρχικά ο Γκσπούρνινγκ για να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα.
«Είναι αρκετά ήσυχα εδώ. Στην Ελλάδα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι γινόντουσαν φασαρίες όπως αυτή. Είμαι συνηθισμένος σε αυτές τις καταστάσεις», δήλωσε ο Αυστριακός τερματοφύλακας.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …