Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Παίκτης του Ολυμπιακού οριστικά ο Βλαχοδήμος

Παίκτης του Ολυμπιακού οριστικά ο Βλαχοδήμος

0
vlaoxodimos_001

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του 21χρονου παίκτη στους «ερυθρόλευκους»

Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση παικτών στη Skoda Ξάνθη          

Ένα «φλερτ» που κράτησε αρκετό καιρό τελικά κατέληξε σε… γάμο, καθώς ο Ολυμπιακός μετά από αρκετές απόπειρες και τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου, ολοκλήρωσε τις ενέργειες και έντυσε στα «ερυθρόλευκα» τον 21χρονο ποδοσφαιριστή  – πρώην πια – της Ξάνθης.  
Και με τη «βούλα» στον Ολυμπιακό ο Βλαχοδήμος  
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το βράδυ της Τετάρτης (23/5) ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, καθώς ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου την απόκτηση του νεαρού μέσου της Ξάνθης.
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Βλαχοδήμου για τα επόμενα 5 χρόνια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Και προσθέτει: «Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: ¨Είμαι ευτυχισμένος που θα παίζω στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Είναι για εμένα τεράστια τιμή και ελπίζω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Ολυμπιακού με καλές εμφανίσεις και γκολ μέσα στο γήπεδο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα καλύτερο από το να φοράω την ερυθρόλευκη φανέλα¨!».
Μέσα από το «Ε» είχαμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεταγραφή η οποία κατά πολλούς θεωρούνταν… δεδομένη από τον Ιανουάριο.
Ο Βλαχοδήμος έγινε η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού γι’ αυτή τη μετεγγραφική περίοδο, ενώ το ποσό που θα πάρει η Skoda Ξάνθη για την πώληση του παίκτη ανέρχεται στις 450.000 Ευρώ συν ποσοστό 20% από τη μεταπώληση του.  
Το «who is who» του 21χρονου μέσου  
Ο Βλαχοδήμος έχει γεννηθεί στη Γερμανία στις 12 Οκτωβρίου 1991. Ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2009-10, όταν και εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης, με την οποία έκανε την πρώτη του συμμετοχή ως αλλαγή στις 3 Απριλίου 2010, στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Βάκερ Μπουργκάουζεν, για την 3η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.
Αμέσως έγινε διεθνής με την Εθνική Νέων, έχοντας τρεις συμμετοχές στα προκριματικά του Euro (αγώνες με Ουγγαρία, Πορτογαλία και Ρουμανία τον Μάιο).
Στο πρώτο μισό της σεζόν 2010-11 είχε 7 συμμετοχές (1 ως βασικός, 7 ως αλλαγή) με την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης και το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Ξάνθη.
Με την ξανθιώτικη ομάδα είχε στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε 27 συμμετοχές (οι 15 ως βασικός), πετυχαίνοντας 3 γκολ, το ένα εξ’ αυτών απέναντι στον Ολυμπιακό, στη νίκη της Ξάνθης με 1-0 για την 18η αγωνιστική, στις 22 Ιανουαρίου! Παράλληλα, μοίρασε 3 ασίστ, σε 1567 λεπτά συμμετοχής.  
Ανοίγει ο δρόμος για μεταγραφές  
Πλέον με τις αποχωρήσεις να ολοκληρώνονται σιγά –σιγά (απομένουν αυτές των Σταθάκη και Καζάκη), αναμένεται να αρχίσει η ενίσχυση της ξανθιώτικης ομάδας. Ήδη εξάλλου οι φίλαθλοι έχουν αρχίσει να αγωνιούν για το πώς θα στελεχωθεί το αγωνιστικό τμήμα καθώς με την «εκκαθάριση» που έγινε χρειάζονται αρκετοί παίκτες σε διάφορες θέσεις.
Στη θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Ζαρόπουλος διεκδικούν τη φανέλα του βασικού εάν τελικά δεν παραμείνει στο ¨ρόστερ¨ ο Βιβιανί, όμως το πιθανότερο σενάριο αν παραχωρηθεί ο Γάλλος ¨πορτιέρο¨, είναι να αποκτηθεί ένας που θα προορίζεται για βασικός.
Στην άμυνα, οι αποδεσμεύσεις των Εντιμάρ, Στάσιακ, Τσουμάνη και η επικείμενη αποχώρηση του Σταθάκη αφήνουν μόλις πέντε αμυντικούς στο ¨ρόστερ¨ και συγκεκριμένα τους Βάλλα, Κομεσίδη, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη και το νεαρό Γούτα, οπότε αναμένονται τουλάχιστον δύο μεταγραφές για τα ¨μετόπισθεν¨.
Στο κέντρο οι ελλείψεις είναι μικρότερες καθώς αποχώρησαν οι Βλαχοδήμος και Νταρμπιόν, όμως έχουν μείνει οι Ντάνι, Φλίσκας, Μάνταλος, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο και ο νεαρός Γκατσολάρι ενώ είναι πιθανό να ¨ανέβουν¨ κάποιοι από την Ομάδα Νέων για να ενσωματωθούν στη μεγάλη ομάδα. Και σε αυτή τη γραμμή ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν δύο μεταγραφές, ίσως και περισσότερες, αν παραχωρηθούν οι Βασιλακάκης ή Μαρσελίνιο.
Τέλος στη γραμμή «κρούσης» μετά τις αποχωρήσεις των Σουάνη, Πόι και την επικείμενη του Καζάκη, απομένουν στο ¨ρόστερ¨ μόνο ο Μαρκόφσκι και ο νεαρός Αλτιπαρμακόφσκι ενώ δεδομένος είναι ο «προβιβασμός» του Αντώνη Ράνου από την Ομάδα Νέων. Οι επιλογές πάντως για την επιθετική γραμμή είναι ούτως ή άλλως λίγες κι έτσι αναμένεται ενίσχυση και σε αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το «μπάτζετ» που επρόκειτο να διαθέσει η Skoda Ξάνθη το ερχόμενο καλοκαίρι για μεταγραφές ήταν γύρω στις 250.000 Ευρώ συνολικά, ενώ μετά την πώληση του Βλαχοδήμου είναι πολύ πιθανό αυτό να ανέβει, έτσι ώστε να υπάρχει η ευχέρεια διαπραγματεύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.      

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …