Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο ΛΑΟΣ ζητά δύναμη από τον λαό

Ο ΛΑΟΣ ζητά δύναμη από τον λαό

0

Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Νικήτα Πετρούλια και των υποψηφίων στην Ξάνθη κυρίων Σιδηρόπουλου και Αβραμίδη

ΛΑΟΣVs «Χρυσή Αυγή» και Σιδηρόπουλος Vs Κοντού. Αβραμίδης: «Εμείς λέμε ναι στην εφαρμογή του νόμου της Ε.Ε. για τους λαθρομετανάστες»

Τα «παλιά του λημέρια» στην Ξάνθη επισκέφτηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία κ. Νικήτας Πετρούλιας όχι όμως με την στρατιωτική του ιδιότητα αλλά ως υποψήφιος του ΛΑ.ΟΣ. στη δεύτερη θέση του  ψηφοδελτίου Επικρατείας και προκειμένου να συνδράμει στον αγώνα των υποψηφίων για αύξηση της δύναμης του κόμματος στην Ξάνθη. Ο κ. Πετρούλιας μετά την άφιξή του είχε σύσκεψη με τους υποψηφίους βουλευτές κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλο και Γιώργο Αβραμίδη καθώς και με τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ξάνθης κ. Ιωσήφ Χαραλαμπίδη ενώ στη συνέχεια από κοινού με τους υποψήφιους παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου στην αίθουσα του στον δεύτερο όροφο του Εστιατορίου «Κληματαριά».

Πετρούλιας: «Ζητάμε δυνατό ΛΑΟΣ για να έχει ρόλο την επόμενη μέρα»
Ο κ. Πετρούλιας μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος ο πρόεδρος στη Θράκη, επαναλαμβάνοντας τη φράση του: «Στη Θράκη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας» και γι αυτό το λόγο –όπως ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης είχε πει όταν προσφάτως ήλθε στην Ξάνθη –  επέλεξε να είναι υποψήφιος στην Ξάνθη. Τόνισε δε ότι ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ επιδίδονται σ’ ένα αγώνα για να ξεφύγει η χώρα από το χάος όπου την έχουν οδηγήσει με τις λανθασμένες πολιτικές τους τα δύο μεγάλα κόμματα με ευθύνη και των κομμάτων της Αριστεράς: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην Ξάνθη…αγαπώ την Ξάνθη διότι ένα μεγάλο κομμάτι της στρατιωτικής μου ιστορίας ήταν στην Ξάνθη στο Δ’Σ. Σ.  Μεταφέρω την επιθυμία του προέδρου για αγώνα για την πατρίδα , για την παιδεία αγώνα ώστε να ξεφύγουμε από το χάος που έχει περιπέσει. Ζητάμε ο λαός να δώσει δύναμη στη βουλή ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει ένα πιο σημαντικό ρόλο στα μετεκλογικά τεκταινόμενα καθώς γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία».
Σ’ ότι αφορά την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ο κ. Πετρούλιας υπενθύμισε την θέση του προέδρου ότι θα συναινέσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον όρο να μην είναι ούτε ο κ. Σαμαρά ούτε ο κ. Βενιζέλος πρωθυπουργός.

Αβραμίδης: «Εμείς λέμε ναι  στην εφαρμογή του νόμου της Ε.Ε. για τους λαθρομετανάστες»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό,  θέμα που έχει ψηλά στην πολιτική του ατζέντα ο ΛΑΟΣ. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αβραμίδης ανέφερε ότι ο ΛΑΟΣ είχε εξ αρχής ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική που έγκειται στην ύπαρξη ενός ποσοστού της τάξης του 3% μεταναστών στη χώρα και όχι  18% που έχει σήμερα, όταν μάλιστα η καταγεγραμμένη ανεργία έχει φτάσει το 19%. Αναφορικά δε,  με τη συσχέτιση των λαθρομεταναστών στην αύξηση της εγκληματικότητας και της πρότασης Καρατζαφέρη να επιτρέπεται δια νόμου η οπλοφορία και οπλοχρησία των πολιτών προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της υπεράσπισης του εαυτού και των οικείων τους στους πολίτες,  σε περιπτώσεις ληστειών ή άλλων εγκληματικών πράξεων ο κ. Αβραμίδης εξήγησε ότι η πρόταση του προέδρου παρερμηνεύτηκε και ότι η θέση του ΛΑΟΣ είναι η πιστή εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσία που προβλέπει ότι απ’ όπου έρχεται εκεί ξαναγυρνά κάποιος λαθρομετανάστης. Σ’ ότι αφορά δε τα κέντρα φύλαξης τόνισε ότι αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς και τα 53 ανά τη χώρα μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο 30.000 λαθρομετανάστες την ίδια στιγμή που ο αριθμό τους είναι 1.800.000. Αναφορά επίσης έγινε και στην «Χρυσή Αυγή» και την διαφαινομένη άνοδό της με διαρροή ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Τόσο ο κ. Πετρούλιας όσο και οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στην Ξάνθη χαρακτήρισαν ακραίο κόμμα τη «Χρυσή Αυγή» που χρησιμοποιεί ακραίες τακτικές  σε αντίθεση με τον ΛΑΟΣ που αναπροσδιορίζεται ως «πατριωτικό κόμμα» και παράλληλα επεσήμαναν ότι αποτελεί απειλή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Σιδηρόπουλος VS Κοντού
Στο στόχαστρο του κ. Δημήτρη Σιδηρόπουλου μπήκε ο κ. Κοντός και συγκεκριμένα ο τρόπος και τα οικονομικά μέσα που χρησιμοποιεί για την προβολή του (επέδειξε μάλιστα τοπικό έντυπο με ολοσέλιδη καταχώρηση), σε αντίθεση με τον ίδιο που όπως είπε : «πολεμάει με την καρδιά και όχι με το χρήμα». Όπως άφησε να διαφανεί υπάρχει κόντρα «επί προσωπικού» με τον κ. Κοντό, τον οποίο όπως αποκάλυψε πρόκειται να τον προσκαλέσει σε debate. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τετάρτης να καλύψουν την ομιλία του στο «Ελισσώ» καθώς όπως είπε θα κάνει αποκαλύψεις και θα πει 10 μεγάλες αλήθειες για θέματα που αφορούν το νομό μας και τον ρόλο των πολιτικών στην αποβιομηχάνιση του νομού. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σιδηρόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης τη δεκαετία του 1990 και τελευταία μεταπήδησε στον ΛΑΟΣ.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…