Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ξεπάγωσε» η Κοινωφελής Εργασία

«Ξεπάγωσε» η Κοινωφελής Εργασία

0
koinofelis_ergasia-empros

Με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας δίνεται το «πράσινο φως» για συνέχιση της διαδικασίας των προσλήψεων

Την Τρίτη αναρτώνται οι πίνακες αποτελεσμάτων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά

«Ξεπαγώνει» το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση   των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας που ελήφθη το πρωί της Τετάρτης 30 Μαΐου,  από τους διαχειριστικούς φορείς οι οποίοι διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες αξιολόγησης. Έτσι μπαίνει εκ νέου μπρος η διαδικασία που είχε «παγώσει» λόγω εκλογών και στο νομό μας ήταν στο στάδιο ανάρτησης των πινάκων αξιολόγησης. 
Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις αφενός μεν γιατί διενεργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πρόκειται κυρίως για ΜΚΟ που συνάπτουν συμβάσεις και διαθέτουν το προσωπικό στους δήμους) οι οποίοι δεν υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφετέρου δε, γιατί πρόκειται για προγράμματα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η διαφάνεια των προσλήψεων με δεδομένο πως το ΑΣΕΠ ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής.

Την προσεχή Τρίτη αναρτώνται οι πίνακες από το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ
Όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως από το ΚΕΚ – ΙΝΕ που έχει αναλάβει όλους του δήμους και τους φορείς  – συνολικά 944 θέσεις – πλην του Δήμου Ξάνθης οι  πίνακες των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης θα αναρτηθούν την Τρίτη στα γραφεία του ΙΝΕ
που βρίσκεται στη διεύθυνση: Μ. Ρέματος 18,67100 Ξάνθη (υπόψη κας Μαρίας Κώστογλου (τηλ. επικοινωνίας: 2541064448-62527). Επίσης θ’ αναρτηθούν στα δημαρχεία Αβδήρων, Μύκης, Τοπείρου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΙΝΕ: ineamthr.gr
Μετά την ανάρτηση των πινάκων με τ’ αποτέλεσμα θα δοθεί το χρονικό διάστημα των 3 ημερών για ενστάσεις ενώ στην συνέχεια οι επιτυχόντες θα έχουν το διάστημα των 10 ημερών να αποδεχτούν ή όχι κατά δήλωσή τους στη θέση. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ το οποίο και διενεργεί έλεγχο των προσλήψεων με βάσει τα κριτήρια μοριοδότησης που έθεσε το υπουργείο. Κατά συνέπεια όπως εκτιμούν στο ΙΝΕ μέχρι τις 15 Ιουνίου οι προσληφθέντες θα κληθούν για δουλειά στους δήμους και τους φορείς, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του ΙΝΕ οι προσληφθέντες θα έιναι λιγότεροι από τις 944 ανοιχτές θέσεις που διαχειρίστηκε ο φορέας καθώς δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι που να πληρούν τα τυπικά προσόντα.
Να σημειώσουμε τέλος,  ότι τον αριθμό των 5.700 έφτασαν οι αιτήσεις στο νομό Ξάνθης για τις 1.510 θέσεις κοινωφελούς εργασίας συνολικά, σε δήμους, ιδρύματα και φορείς της περιοχής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων στη διαδικασία υποβολής.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…