Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρεις «γαμπροί» για την ΕΒΖ

Τρεις «γαμπροί» για την ΕΒΖ

0
EBZ-empros

Η ΑΤΕ ανακοίνωσε την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από 3 εταιρείες για την ΕΒΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την  «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία», την πολωνική «Polski Cucier SA» και την βουλγαρική «Litex Commerce JSC»

Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για την πώληση του ποσοστού 82, 33% που κατέχει η ΑΤΕ στην ΕΒΖ, στα πλαίσια του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Τράπεζα. Σε χθεσινή ανακοίνωση της η ΑΤΕ επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Ε» (φύλλο 22 – 5)που αναφέρεται στο θέμα χωρίς όμως να κατονομάζει τις εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» αυτές οι εταιρείες είναι: Η ελληνική εταιρεία «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία», η πολωνική «Polski Cucier SA» και η βουλγαρική «Litex Commerce JSC». Να σημειώσουμε ότι αρχικά είχαν ενδιαφερθεί 10 μεγάλες εταιρείες μεταξύ τους και «κολοσσοί» του κλάδου από τη Γερμανία, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία που όμως αποφάσισαν να απόσχουν από τη διεκδίκηση της ΕΒΖ, είτε για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους, είτε γιατί αποθαρρύνθηκαν από την έντονη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.
Να σημειώσουμε ότι με την κατάθεση τριών δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που έγινε με την εκπνοή της προθεσμίας  χθες (28 /5) στις 5 μ. μ., στα γραφεία της Eurobank -που έχει αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου- ολοκληρώθηκε η τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η ATEbank. Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την Τράπεζα και στην συνέχεια θα επιλεγεί ο επενδυτής.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…