Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μαίνεται η δημοτική «κόντρα» στο δήμο Αβδήρων

Μαίνεται η δημοτική «κόντρα» στο δήμο Αβδήρων

0
tsolakidis_3-web

Ο Τσολακίδης απαντά στο Τσιτιρίδη ότι η γενική προμηθεύτρια στο δήμο Σελέρου ήταν σύζυγος δικού του δημοτικού συμβούλου

Ο Τσιτιρίδης του υπενθυμίζει ότι ο δήμαρχος Σελέρου είναι δικός του αντιδήμαρχος και ότι «φέσωσε» το δήμο Αβδήρων με 1 εκ. χρέη του

Σε παράλληλη …δράση με την προεκλογική «μάχη» των υποψηφίων βουλευτών αναπτύχθηκε και μια …αυτοδιοικητική αντιπολιτευτική «μάχη» στο Δήμο Αβδήρων με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο κ. Βασίλη Τσολακίδη και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Τστιτιρίδη, οι οποίοι διασταυρώνουν τα πυρά τους για θέματα που άπτονται του τρόπου λειτουργίας του δήμου και αφορούν νομιμότητα και ηθική.

Τσολακίδης – Τσιτιρίδης άρχισαν πυρ
Η «μάχη» άρχισε με την επιστολή του κ. Τσιτιρίδη ο οποίος αποκάλυψε με στοιχεία ότι με απόφαση Τσολακίδη για απευθείας ανάθεση και κατ’ εξακολούθηση γίνεται η αγορά κλιματιστικών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από κατάστημα συζύγου του δημοτικού του συμβούλου. Στηλίτευσε αυτή την πρακτική θέτοντας θέμα ηθικής τάξης για το δήμαρχο και τον συνδυασμό του για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τσολακίδη ότι : «στο  σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» αλλά και να δεχτεί αντεπίθεση με απαντητική επιστολή που όμως δεν μιλά για την ταμπακιέρα …διαψεύδοντας ή δικαιολογώντας επί της ουσίας του θέματος αλλά υπενθυμίζοντας ότι ανάλογη πρακτική ακολουθήθηκε και από το δήμο Σελέρου όπου γενική προμηθεύτρια επί χρόνια ήταν η σύζυγος δημοτικού του συμβούλου και ότι μάλιστα ο δήμος Αβδήρων ακόμη ξεπληρώνει 176.616,66 ευρώ…Αυτό λειτούργησε σαν «λάδι στη φωτιά» για τον κ. Τσιτιρίδη…και αφορμή για να του τα  …ψάλλει για τα χρέη του Μπηρόλ
Έτσι άμεση ήταν η απάντηση του κ. Τσιτιρίδη που κάνει λόγο για …αμνησία του δημάρχου και του υπενθυμίζει ότι ο πρώην δήμαρχος Σελέρου ο κ. Μπηρόλ είναι αντιδήμαρχος εκλεγμένος με την παράταξή του και ότι ενώ οι δημότες Αβδήρων πληρώνουν δικά του χρέη που φτάνουν στα 1 εκ. ευρώ ο ίδιος τον επιβράβευσε κάνοντάς τον  αντιδήμαρχο και επιπλέον συνεχίζει και ο ίδιος την τακτική του να εξυπηρετεί δηλαδή  τα συμφέροντα των συμβούλων του. Να σημειώσουμε ότι το  θέμα με τα χρέη του δήμου Σελέρου, που παρότι ο μικρότερος σε έκταση και πληθυσμό από τους άλλους δύο συνενωμένους δήμους (Αβδήρων – Βιστονίδας),  είχε τα περισσότερα χρέη,  είχε απασχολήσει εξ αρχής την  αντιπολίτευση με ενστάσεις για την απόφαση μεταφοράς των δαπανών στο νεοσύστατο δήμο Αβδήρων. Η κόντρα ως φαίνεται καλά κρατεί στο δήμο Αβδήρων όμως αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι  το θέμα «νόμιμο και ηθικό» διχάζει ως προς την ερμηνεία του και την υιοθέτησή του τους δύο συνδυασμούς στο δήμο Αβδήρων.

Τσολακίδης: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»
«Ο από τύχη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων επανήλθε με επιστολή που κοινοποίησε στον τοπικό τύπο. Θέτει θέμα ηθικής τάξης για τον συνδυασμό μας. Του ανταπαντάμε ‘’στο  σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί’’.
Κοιτάξτε στον συνδυασμό σας, η επί σειρά ετών γενική προμηθεύτρια του πρώην Δήμου Σελέρου είναι σύζυγος Δημοτικού συμβούλου εκλεγμένου με την παράταξή σας. Ακόμη της ξεπληρώνουμε με χιλιάδες ευρώ ( 176.616,66€) αλλά αυτό δεν σας ενόχλησε; Γιατί δεν μας εγκαλείτε και για αυτό; Μήπως επειδή σας ‘’στήριξε’’ με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που έχει στη διάθεση του στις προηγούμενες εκλογές;
Σας έχω ξανατονίσει ότι λειτουργείται με εμπάθειες και αυτό είναι ότι χειρότερο για έναν αυτοδιοικητικό ο οποίος πρέπει να ενώνει.
Δυστυχώς την ένδειά σας σε προτάσεις και επιχειρήματα που μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο μας προσπαθείτε να την καλύψετε με θέματα που εκ του νόμου είναι αναρτημένα στο σύστημα Διαύγεια και μπορεί ο κάθε δημότης να ενημερωθεί. Άλλωστε όλα αυτά είναι τακτοποιημένα και ελεγμένα από τις αρμόδιες αρχές και είναι καθόλα νόμιμα».

Tsitiridis-webΤσιτιρίδης: «Η αμνησία του Δημάρχου Αβδήρων»
«Σε χαράδρα σύγχυσης έπεσε ο Δήμαρχος Αβδήρων, αναφέροντας σε δελτίο τύπου ότι η σύζυγος Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης μας, έχει να λάβει 176.616 ευρώ ως οφειλόμενα του πρώην Δήμου Σελέρου.
Ξέχασε προφανώς να μας πει ποιος ήταν Δήμαρχος Σελέρου και υπέγραφε όλες αυτές τις αναθέσεις. Του διέφυγε ότι ο κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, νυν Αντιδήμαρχος Δήμου Αβδήρων και πρώην Δήμαρχος Σελέρου είχε σαν πάγια τακτική να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συμβούλων του, την οποία συνεχίζετε και εσείς κ. Τσολακίδη.
Ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων υπέβαλλα στις 14-2-2011 ένσταση κατά της απόφασης μεταφοράς δαπανών, ύψους  πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, του πρώην Δήμου Σελέρου στο νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων.
Ξεχνάτε ότι σε δελτίο τύπου που εξέδωσα την ίδια χρονική περίοδο, ανέφερα ότι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν την παραπάνω απόφαση για τη μεταφορά δαπανών είχαν έννομο συμφέρον και έπρεπε να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να τον χαίρεστε τον Αντιδήμαρχο σας και πρώην Δήμαρχο Σελέρου, γιατί ανήκει στην παράταξη σας κ. Τσολακίδη και τα δικά του χρέη ξεπληρώνουμε ακόμη οι δημότες του Δήμου Αβδήρων. Εσείς επικροτείτε και αποδέχεστε τις ενέργειες του, τοποθετώντας τον στη θέση του Αντιδημάρχου από την αρχή της θητείας σας μέχρι σήμερα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…