Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Θ. Χιώνης: «ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δίπολο αυταπατών»

Θ. Χιώνης: «ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δίπολο αυταπατών»

0
xionis1-empros

Στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Απορρίπτει κυβερνητικές συνεργασίες και μιλά μόνο για συμμαχίες μεταξύ των μελών της εργατικής τάξης

Την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με ομιλητή το γραμματέα του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη. Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες στα χέρια, ενώ οι περισσότεροι ήταν μέλη της νεολαίας. Η συμμετοχή πάντως δεν κινήθηκε σε αυξημένα επίπεδα, αποτυπώνοντας το γενικότερο κλίμα στο κόμμα, που δείχνει να συγκρατεί τις δυνάμεις του, χωρίς όμως να πετυχαίνει συσπείρωση αντίστοιχη των κινητοποιήσεων στις οποίες προέβη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θ. Χιώνης: «κρύβουν ότι θα έχουμε και νέα μνημόνια»
Ο Θοδωρής Χιώνης στις δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε ότι αφενός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκαν από τα εργατικά λαϊκά στρώματα «και απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη, και μαζί και χώρια», ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του με τη στάση του έχει δείξει ότι «σπέρνει ψεύτικες ελπίδες και θα θερίσει υποταγή και απογοήτευση. Γι’ αυτό», συνέχισε ο Θ. Χιώνης «δε θα πρέπει να τον εμπιστευτεί κανένας εργάτης, κανένας αγρότης, κανένας άνθρωπος της φτωχολογιάς». Ταυτόχρονα κατηγόρησε για διγλωσσία τον Αλέξη Τσίπρα γιατί, όπως σημείωσε: «προεκλογικά στα μπαλκόνια έλεγε μεγάλα λόγια ενάντια στο Μνημόνιο και μετά τις εκλογές στα σαλόνια τα γύρισε για επαναδιαπραγμάτευση, δηλαδή μιλάει για άλλο σχέδιο, με άλλους όρους, αλλά πάλι να πληρώσουμε τα μνημόνια και να συνεχίσουμε την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου».
Σχετικά με την προοπτική της χώρας ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα είναι δύο και είναι και τα δύο αρνητικά. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη δε θα κριθεί από το αν θα είναι κεντροδεξιά κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ ή κεντροαριστερή με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα κριθεί από αντικειμενικές εξελίξεις που τις συζητάνε ήδη στα επιτελεία της ΕΕ. Ήδη προετοιμάζεται η έξοδος από την Ευρώπη με τη δημιουργία δύο ευρώ, euro και g-euro ή αλλιώς θα έρθει νέο ‘κούρεμα’ 85-90% χρέους. Όπως και να ‘χει θα έχουμε νέα μνημόνια, όπως και αν τα ονομάσουμε. Αυτά τα κρύβουν τα άλλα κόμματα, αλλά ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος».
Σχετικά με τα ποσοστά του ΚΚΕ που δεν ανέβηκαν, όπως στην υπόλοιπη Αριστερά, ο Θ Χιώνης μίλησε για τάση «να πνιγούν η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση, που είναι δικαιολογημένες, με νέες αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες» και στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η προσπάθεια «αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, ώστε να έχουν λυμένα τα χέρια να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα»
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα μετά τις εκλογές στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο γραμματέας της ΚΝΕ απάντησε: « αυτό που χρειάζεται σήμερα ο εργαζόμενος λαός είναι συμμαχία εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, ανέργων και μικρών αυτοαπασχολούμενων».

Χαιρετισμοί Πυργελή και Εφέντη
Την εκδήλωση χαιρέτισαν πριν την ομιλία του Θοδωρή Χιόνη, οι υποψήφιοι Γιώργος Πυργελής και Χασάν Εφέντη. Ο πρώτος τόνισε τη σημασία της ισχυρής εντολής όχι μόνο στη νέα κυβέρνηση, αλλά και στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θα είναι εκεί από την επόμενη των εκλογών, ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει μειονότητα και πλειονότητα, υπάρχουν μόνο εργαζόμενοι».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…