Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ι. Μεμεταλή: «Νιώθω υπερήφανος που έμεινα έξω από τα βρώμικα παιχνίδια»

Ι. Μεμεταλή: «Νιώθω υπερήφανος που έμεινα έξω από τα βρώμικα παιχνίδια»

0
memetali_irfan-empros

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα της (πρώτης) κάλπης ο υποψήφιος των ΑΝ.ΕΛ. συνοψίζει τα προβλήματα του ορεινού όγκου και προασπίζεται την πομάκικη καταγωγή του

Με μία εκτενή δήλωση ο μουσουλμάνος υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιρφάν Μεμεταλή, που μπήκε στο τοπικό ψηφοδέλτιο μετά από πιέσεις για καθολική δυνατότητα εκπροσώπησης του νομού με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, εκτιμά το αποτέλεσμα της (πρώτης) κάλπης, θέτοντας καίρια ζητήματα για τη μειονότητα και τους κατοίκους της ορεινής περιοχής, προασπιζόμενος παράλληλα την πομάκικη καταγωγή του.
Ο Ιρφάν Μεμέταλη, ήταν αυτός που υπερασπίστηκε το νόμο για τη μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα για τους μειονοτικούς, τονίζοντας αυτό είναι δίκαιο καθότι δεν μπορούσαν να βγάλουν άδειες μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στη δήλωσή του κάνει λόγο για «πόλεμο» και λάσπη» που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα και υπογραμμίζει: «νιώθω περήφανος που
έμεινα έξω από τα βρώμικα παιχνίδια που όλοι είδαν προεκλογικά, εδώ
στην Θράκη», ενώ η εξήγηση που δίνει προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα: «δεν ζήτησα βοήθεια από κανένα προξενείο, δεν φίλησα το χέρι κανενός ψευτομουφτή, δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Και δεν έκρυψα ούτε μια στιγμή πως απευθύνομαι στα Πομακοχώρια κι όχι στον …«ορεινό όγκο»!
Ο ίδιος παράλληλα προβαίνει σε μία αποτύπωση των πιο κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μειονότητα της ορεινής περιοχής, αναφέροντας την εκμετάλλευση των καπνοπαραγωγών από τους καπνέμπορους, το παρεμπόριο από τη Βουλγαρία, την απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των πομάκικων οικογενειών σε μειονοτικά σχολεία. 
Ο Ιρφάν Μεμέταλη που έλαβε στις εκλογές 253 ψήφους από τις 5.124 που πήρε συνολικά το κόμμα του καταλήγει: «είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αληθινά περήφανος που τόσοι Πομάκοι είπαν όχι στα κόμματα της ψευτιάς και στους πράκτορες της Τουρκίας. Κάποιοι χριστιανοί φίλοι θα μπορούσαν να μας δυναμώσουν περισσότερο αλλά δεν πειράζει». 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…