Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ : «Δεν θα προδώσουμε το λαό που μας τίμησε»

ΣΥΡΙΖΑ : «Δεν θα προδώσουμε το λαό που μας τίμησε»

0
SYRIZA_05-2012-empros

Ολομέλεια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Χ. Ζεϊμπέκ: «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Δεν θα είμαι βουλευτής της μειονότητας αλλά όλων των ξανθιωτών»

Με εμφανή τα χαμόγελα από την πρωτιά τους στην Ξάνθη και την εκλογή βουλευτή για πρώτη φορά αλλά και της αγωνίας εν’ όψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, παράλληλα δε και με την σταθερή άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει δεκανίκι στα κόμματα του μνημονίου αλλά θα είναι απέναντι» , όπως εκφράστηκε απ τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ορφέας»,  η πρώτη μετεκλογική Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση και συζήτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Παρών ήταν ο εκλεγείς βουλευτής κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του κόμματος  που παραβρέθηκαν ενώ δεν έλειψε και η χιουμοριστική έκδοση του σλόγκαν των ημερών «Εγέρθητι» κατά την είσοδό του.

Κατσικοπούλου: «Δεν θα προδώσουμε την ψήφο του λαού»
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής παραβρέθηκε το μέλος Ειρήνη Κατσικοπούλου, ενώ τις ευχαριστίες του στο Ξανθιώτικο λαό εξέφρασε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Καλιαμπάκας , σημειώνοντας ότι ήταν φανερό ότι  υπήρχε ένα πολύ θετικό κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αλλά το γεγονός της πρωτιάς στην Ξάνθη, παραδέχτηκε ότι τους αιφνιδίασε. Πρόσθεσε δε ότι: «Δεν έχουμε χαρεί την επιτυχία όμως γιατί δεν έγινε εφικτή η αριστερή διακυβέρνηση που ήταν το όνειρό μας καθώς οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δεν το ευνόησαν. Τα κόμματα του μνημονίου αναζητούν δεκανίκια για να συνεχίσουν την πολιτική του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι με τις θέσεις του».  Η κα Κατσικοπούλου αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα σημείωσε ότι: «Τις τελευταίες 6 μέρες συντελείται από τους πολιτικούς και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν μια αγωνιώδη προσπάθεια με ωμά εκβιαστικά διλήμματα, με μοναδικό στόχο να διαστρεβλωθεί η ψήφος του ελληνικού λαού και η συντριπτική καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν το μνημόνιο».
Χ. Ζεϊμπέκ: «Δεν θα είμαι βουλευτής της μειονότητας αλλά όλων των ξανθιωτών»
Στη λιτή δήλωσή του ο  κ. Ζεϊμπέκ ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι η επιτυχία ήταν συλλογική δουλειά: «Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν. Οι προσδοκίες του λαού είναι μεγάλες γιατί περνά δύσκολα και το καταλαβαίνουμε. Ήταν μια συλλογική δουλειά όλης της οργάνωσης και καρπός δουλειάς πολλών ετών όλων μας. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Δεν θα είμαι βουλευτής της μειονότητας αλλά όλων των ξανθιωτών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …