Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Αυτοδυναμία ή χάος» το γαλάζιο δίλημμα

«Αυτοδυναμία ή χάος» το γαλάζιο δίλημμα

0
michelakis_2012-empros

Την αναγκαιότητα ύπαρξης βιώσιμης κυβέρνησης την 7η Μαΐου τόνισε από την Ξάνθη ο Γ. Μιχελάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο ΕΒΕ

«Το χάος και η ακυβερνησία είναι το χειρότερο που επιθυμεί κανείς γι’ αυτή τη χώρα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της γαλάζιας παράταξης, Γιάννης Μιχελάκης, από την Ξάνθη, όπου βρέθηκε την Κυριακή, για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στην αίθουσα του ΕΒΕ.
Στην αίθουσα της ΝΟΔΕ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, παραβρέθηκε οι υποψήφιοι του τοπικού ψηφοδελτίου, με τον υποψήφιο στο Επικρατείας Γιώργο Πετράκη και μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Η ισχυρή διακυβέρνηση είναι εθνική επιταγή
Ο Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε ευθέως στο ΠΑΣΟΚ, αποδίδοντάς αποκλειστική ευθύνη σε αυτό για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο πρόσαψε την έμπνευση του Μνημονίου, αλλά και την αδυναμία υιοθέτησης αναπτυξιακών μέτρων. «9 μήνες ήταν τσάρος της Οικονομίας. Πείτε έστω και ένα αναπτυξιακό μέτρο που πήρε», είπε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος δεν άφησε χωρίς κριτική τα υπόλοιπα κόμματα, δεξιά και αριστερά, τα οποία, όπως σχολίασε: «δεν έχουν πρόταση και προσπαθούν να κερδίσουν από το δίκαιο θυμό και οργή του κόσμου». Ο ίδιος υποσχέθηκε αποφάσεις γρήγορα και σε συνεννόηση με την κοινωνία αν ο λαός δώσει εντολή στη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει, ενώ τόνισε ότι: «η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση. Αυτό δεν είναι κομματική μισαλλοδοξία, είναι εθνική επιταγή», ενώ σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες αναρωτήθηκε: «τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται μια βιώσιμη κυβέρνηση, εμείς θα συγκυβερνήσουμε με αυτούς που μας οδήγησαν εδώ;». Κάνοντας δε, αυτή τη στάση της ΝΔ πιο ξεκάθαρη σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου σημείωσε: «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και η κυβέρνηση συνεργασίας θα φέρει αστάθεια. Και τότε θα είναι ευθύνη εκείνης της κυβέρνησης αν δεν καταφέρει να προχωρήσει το πρόγραμμα που διαμόρφωσε;».

Ζήσαμε εγκλήματα…
Τα λόγια πρώην κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης για να αναδείξει την εσφαλμένη κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής που έκανε το ΠΑΣΟΚ. «Ζήσαμε εγκλήματα, λένε οι ίδιοι. Πέφτανε συνεχώς έξω στα νούμερα», πρόσθεσε αντιπαραβάλλοντας τις προτάσεις Σαμαρά, στο Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν, πράγμα που όπως είπε, επιβάρυνε έτι περισσότερο τη θέση της χώρας.

Στη Β. Ελλάδα γέμισε κουφάρια
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Περιφέρειά μας και με αφορμή την περιοδεία του στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ο Γιάννης Μιχελάκης, σχολίασε την αναποτελεσματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την επιχειρηματική πρωτοβουλία και είπε χαρακτηριστικά: «στο δρόμο μου είδα ‘κουφάρια’ επιχειρήσεων. Η περιουσία του δημοσίου έμεινε αναξιοποίητη. Ποιος δεν ξέρει έστω και μία περίπτωση επενδυτικού ενδιαφέροντος που «σκόνταψε» και αποθαρρύνθηκε από το οικονομικό και διοικητικό περιβάλλον της Ελλάδας;», ενώ έδωσε έμφαση στον κλάδο της οικοδομής που στενάζει, ενώ κοινοτικά κονδύλια παραμένουν χωρίς να απορροφώνται.

Κυβέρνησαν με την πολιτική: Σοκ και Δέος
Την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ που, όπως ο ίδιος είπε, επέβαλε το Μνημόνιο Ι με την πολιτική: σοκ και δέος, αντιπαρέβαλε με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε το ρίσκο και την ευθύνη να στηρίξει το Μνημόνιο ΙΙ και τους εφαρμοστικούς νόμους με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Ο Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ θα ήταν έως και 50% επάνω αν ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριζε ότι η λύση είναι έξω από την ευρωζώνη.
Σε αυτό το σημείο και μιλώντας για την πτώση της ΝΔ, συμπλήρωσε: «η κοινωνία είναι δίκαια οργισμένη και τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να κερδίσουν εκλογικά με ανήθικο τρόπο. Το πολιτικό σύστημα έχει κάνει τα λάθη του. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα με προτεραιότητες και μέριμνα για χαμηλά εισοδήματα, επιδόματα, κτηνοτρόφους».

Η επιλογή Πετράκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Σχετικά με την επιλογή του άλλοτε πράσινου συνδικαλιστική  Γιώργου Πετράκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε: «η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοιχτό. Όσοι ασπάζονται τις αρχές και τις θέσεις της έχουν θέση. Είναι ένα λαϊκό κόμμα, όχι μία κλειστή ελίτ. Σε αυτό τον αγώνα της ΝΔ κανείς δεν περισσεύει. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σε εθνική πανστρατιά».  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…